G-GBGQR9HF6V
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Üretim Reform paketini değerlendirdi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Üretim Reform paketiyle ilgili basın açıklamasında bulundu
Yatırım ortamının iyileştirilmesi, bürokrasinin azaltılması, üreticinin üzerindeki mali yükün azaltılması amacıyla yaklaşık bir senedir üzerinde çalışılan Üretim Reform Paketi Sanayi Komisyonunda görüşülmeye başladı. Tarhan, reform paketinden önce OHAL sürecinin kaldırılması gerektiğini ifade ederek, komisyonda tümü üzerine yaptığı konuşmada önemli noktalara değindi.
ÖNCE OHAL’İ KALDIRIN
Tarhan, "Üretim artsın istiyorsak öncelikli olarak yapılması gereken, yatırımcının önünü açmaktır. Güven sağlamaktır. Bunun içinde bir an önce OHAL’in kaldırılması ve Türkiye’nin tam demokratik işleyişe geçmesi gerekmektedir. Bir ayağı topal olan adalet ile Türkiye’de hiçbir alanda reform sağlayamazsını. Değerli arkadaşlar bir birimizi kandırmaya çalışmayalım. OHAL olan yerde kim gelip yatırım yapar? Kim riske girmek ister?" dedi.
BUNUN ADI ÜRETİMDE REFORM DEĞİL TEŞVİK PAKETİDİR
Tarhan, "Bu tasarı sanayi düzenlemesi ve teşvik paketidir. Bandrol parası, pul parası, harç parası muafiyeti gibi aslında üreticiye ve sanayiciye sağlanması gereken olanakları Üretim Reformu Paketi içerisinde sunmak bir anlamda üreticiyi aldatmaktır" diyerek, 76 madde olarak komisyona gelen tasarının Yüksek Öğretim Kurumu ve Tarım ile ilgili olan maddelerinin sanayi komisyonuna gelmesinin doğru olmadığını söyledi.
KIYI ALANLARI VE ZEYİNLİKLER TASARIDAN ÇIKARILMALI
Tarhan, Üretim Reform Paketi içerisinde sanayici, yatırımcı ve üreticiler için birçok önemli ve olumlu maddeler olduğunu ancak kıyı alanlarının sanayi tesisleri için doldurulması ve zeytinlik alanların kesilmesinin önünü açacak maddelerin tasarıdan çıkarılması gerektiğini belirtti.
Tarhan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Bütün inançlarda ve dini kitaplarda zeytin ağaçları kutsaldır. Sanayinin gelişmesi için Zeytin Ağaçlarını katletmek vicdan dışıdır ve kabul edilemez. Tarımın, çiftçinin, toprak üreticisinin de içerisinde olduğu, ranta, talana, haksız rekabete izin vermeyecek, kıyı alanlarını betonlaşmaya kapatacak, Zeytinlikleri, yeşil alanları ve meraları koruyarak üreticiye, sanayiciye ve yatırımcıya avantaj sağlayacak maddelerin yeniden düzenlenmesi daha sağlıklı olacaktır."