9390,51%1,20
38,74% 0,39
43,40% 0,27
4146,90% 1,06
6711,63% -0,27
Elektronik faturalandırma sistemlerinden biri olan e-arşiv , kağıt fatura işlemlerinin dijital ortamda kesilmesini sağlar. E-Faturaya geçen firmalar, bu sisteme geçmemiş müşterilerine e-arşiv fatura kesebilir. E-Arşive geçiş yapması gereken firmaların koşulları Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi tarafından ortaya konulmuştur. Eğer firmanız bu sisteme geçtiyse birçok avantajınız olduğunu bilmelisiniz.
Birçok kişi, “E-Arşiv fatura nasıl kesilir?” sorusunu merak etmektedir. Faturayı kesmek için işletmelerin kendisine ait bir e-arşiv portal geliştirmesi gerekir. Bunu da GİB’e onaylatmak zorundadırlar. Böylece işletmeler, kolayca kendi faturalarını kesebilirler. Ancak bu konuda bilgisi olmayan işletmeler, entegratör ile çalışabilir. Entegratörler, firmalara özel hazır e-arşiv paketleriyle hizmet vermektedirler.
Soluto, gib e-arşiv için hizmet veren bir entegratördür. Şirketinizin faturalarını elektronik ortamda kesmek için tercih edebilirsiniz. Böylece herhangi bir uygulama geliştirmenize gerek kalmaz. E-Arşiv faturasını kesmek için en kolay yöntemdir. Soluto ile çalışmaya başladığınızda hızlı ve kolay şekilde e-arşive geçebilirsiniz. Böylece e-portal e-arşiv ile faturalarınızı herhangi bir uygulama satın almadan kesebilirsiniz.
Bazen şirketler, çeşitli nedenlerden dolayı faturayı iptal etmek durumunda kalabilirler. E-Arşiv düzenleme sınırı ile iptal edilen faturalar, muhatabına iletilir. E-Arşiv fatura iptali için alıcıyı bilgilendirmek, göndericinin sorumluluğundadır. Ancak belirli bir sınırı olduğunu unutmamak gerekir. E-Arşiv iptal süresi, fatura resmileştirildikten 7 gün içinde olarak belirlenmiştir.
Bu durum, “E-Arşiv fatura iptal süresi geçerse ne olur?” sorusunun sorulmasına neden olmaktadır. Böyle bir olayda karşı tarafın iade faturası kesmesi beklenir. Aksi takdirde gönderici iade faturası kesememektedir. Eğer ki, müşteri bir şirket değilse, “Gider Pusulası”nın oluşturulması gerekir. Yani, e-arşiv iptali için 7 iş gününde “Fatura İptal” alanından yazarak GİB’e göndermeniz daha kolaydır.
Şirketiniz uygulamaya geçtiyse “E-Arşiv fatura görüntüleme nasıl yapılır?” konusunu araştırabilirsiniz. Bunun için efatura.gov.tr adresine gitmelisiniz. Buradan e-arşiv mükellef sorgulama için fatura numaranızı veya firma adınızı girmelisiniz. İşlem esnasında gizli kalmasını istediğiniz bilgileri ayarlayabilirsiniz. Böylece e-arşiv fatura görüntüleme ile durumunuzu görebilirsiniz.
Firmalar için e-arşiv kullanmanın pek çok avantajı vardır. Bunlardan bazıları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Faturaların dijital ortamda oluşturulması kaybolma ihtimali ortadan kaldırır.
Uygun koşullarda faturalar, müşterilere kağıt olarak iletilebilir.
Depolama alanı için güvenli bir ortam yaratılır.
İşçilik maliyetlinin azalmasını sağlar.
İşlerin daha hızlı bir şekilde ilerlemesine olanak tanır.
Kısacası, e-arşiv kullanmak birçok açıdan yararlıdır. Soluto, profesyonel ekiple çalışarak ihtiyacınıza uygun hareket eder. Sürekli fatura takibi gerçekleştirir ve sorunsuz bir iş süreci geçirmenize olanak tanır. Bu kaliteli hizmetini de uygun fiyatlarla sunmaktadır. Böylece iş yükünüzü hafifletebilir ve maliyetlerden tasarruf elde edebilirsiniz.
Eskiden manuel olarak kesilen faturaların dijital ortamda kesilmesini sağlayan bir elektronik faturalandırma sistemidir. Bu sayede tüm faturalar, kolay şekilde kesilerek güvenli şekilde depolanır.
Alıcının e-arşiv fatura veya e-fatura kullanıcı olmadığı durumlarda kesilir.
İnternet üzerinde ürün ve hizmet satışı yapan, cirosu 5 milyon TL üzeri olanlar için zorunludur.
Ayrıca daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızı inceleyebilirsiniz;