G-GBGQR9HF6V
GRUPLAR FAKÜLTE/BÖLÜM SAYI
Birinci Grup Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler 15
İkinci Grup İstatistik, Matematik, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği 5
A – SINAV TARİHİ VE YERİ:
Sınav Tarihi : 08/02/2016 – 15/02/2016
Sınav Yeri : Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No: 42
Yenimahalle / ANKARA
B – GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI:
İstihdam Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların aşağıda sayılan şartları taşımaları gerekmektedir:
1 – 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,
2 – Giriş Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
3 – Üniversitelerin;
a) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri,
b) İstatistik, matematik, endüstri mühendisliği ve işletme mühendisliği bölümleri,
ile yukarıda sayılanlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,
4 – T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 05-06 Temmuz 2014 veya 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) birinden
a) Birinci grup için; KPSS P60, KPSS P63 ve KPSS P88 puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmak,
b) İkinci grup için; KPSS P25, KPSS P34 ve KPSS P102 puan türlerinin herhangi birinden en az 75 puan almış olmak.
Gerekli şartları taşıyanlardan her iki grup için ayrı ayrı olmak üzere KPSS sonuçlarına göre en yüksek puandan başlanarak atama yapılacak kadro sayısının dört katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sonuncu adayla aynı puana sahip olanlar da dahil edilerek sınava gireceklerin listesi Kurum internet sayfasında yayınlanacaktır. Adayların sıralamasında 4 üncü maddenin ilgili bendinde belirlenen KPSS puan türleri arasından almış oldukları en yüksek puan esas alınacaktır.
Adaylar sadece bir gruba başvuruda bulunabileceklerdir.
C – BAŞVURU ŞEKLİ:
1 – Sınav başvuruları 04/01/2016 Pazartesi günü başlayıp, 18/01/2016 Pazartesi günü saat 17:30’da sona erecektir.
2 – Başvurular, Kurumumuzun resmi internet sitesinin (www.iskur.gov.tr) “Duyurular” bölümünde yayımlanan “Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle sadece online olarak yapılacaktır. Posta, kargo, elden vb. başvurular alınmayacaktır. Adayların elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak, başvurularını son güne bırakmamaları tavsiye edilir.
Ç – SINAVA GİRECEKLERİN DUYURULMASI VE İSTENİLECEK BELGELER:
1 – Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi son başvuru tarihini takip eden beş iş günü içerisinde www.iskur.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Başvuru sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
2 – Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ile birlikte adaylardan istenilecek olan bilgi, belgeler ve teslim edilecek adres Kurumumuzun resmi internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) duyurulacaktır.
3 – Adaylardan istenilen belgelerin asılları ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri Kurumumuz yetkililerince tasdik edilecek, belgelerin asılları ise adaylara iade edilecektir.
4 – Adaylar, sınav girişindeki kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport, vb.) bulunduracaklardır. Adaylara ayrıca sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.
D – SINAV ŞEKLİ VE KONULARI:
İstihdam Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Sınav;
a) Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzmanlığı Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin 1 ve 2 nci paragraflarında belirtilen alan bilgisi konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
Yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.
E – GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE DUYURULMASI:
1 – Sözlü sınavda; Sınav Şekli ve Konuları başlığı altında yer alan “a” bendi elli puan, “b” ila “e” bentlerinin her biri onar puan üzerinden değerlendirilir.
2 – Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.
3 – Yapılacak sınav sonucunda gruplarında yukarıda belirtilen sayıda başarılı aday bulunmadığı takdirde, başarılı aday sayısı kadar Uzman Yardımcısı alınabilir veya her bir grupta alınacak yukarıda belirtilen Uzman Yardımcısı sayıları arasında değişiklik yapılabilir.
4 – Sınavı kazananlar, puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle bu duyuruda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar asıl, kadro sayısının yarısı kadar yedek olmak üzere belirlenir.
5 – Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
6 – Giriş sınavı sonuçları, yazılı olarak ve Kurumumuzun internet sayfasında yayınlanmak suretiyle ilgililere duyurulur. İlan edilen sınav sonuçları, bir yılı aşmamak üzere müteakip sınavın başvuru tarihine kadar geçerlidir.
F – SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ:
Adaylar sınav sonuçlarının ilanını takip eden yedi gün içerisinde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne dilekçe ile itiraz edebilirler. İtirazlar, Sınav Kurulu tarafından incelenir ve itiraz süresinin bitimini takip eden en geç yedi gün içerisinde karara bağlanarak, sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.
G – UZMAN YARDIMCISI OLARAK ATANMA:
1 – Giriş sınavını kazananlar arasından asıl listede yer alanlardan başlamak üzere ilan metninde belirtilen boş kadro sayısı kadar aday başarı sıralamasına göre uzman yardımcılığı kadrosuna atanır.
2 – Giriş sınavını kazananların uzman yardımcılığı kadrolarına atanmaları için Kurumumuz tarafından bildirilen süre içinde aşağıdaki belgelerle birlikte İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekir.
a) Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı,
b) Mal bildirimi,
c) Dört adet vesikalık fotoğraf.
3 – Bildirilen süre içerisinde geçerli bir mazereti olmaksızın başvurmayan adayların atamaları yapılmaz. Bu şekilde atama yapılmayan kadrolara veya ataması yapıldığı halde göreve başlamayan asıl adayların yerine, yedek adaylardan başarı sıralamasına göre atama yapılır.
H – DİĞER HUSUSLAR:
1 – İstihdam Uzman Yardımcılarının işe alımı, yetiştirilmesi, İstihdam Uzmanlığına atanması ve İstihdam Uzmanları ile İstihdam Uzman Yardımcılarının görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslar Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzmanlığı Yönetmeliği’nde belirlenmiştir.
2 – İstenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
G – İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Başvuru esnasında : (312) 229 68 02 – 03
Atama esnasında : (312) 216 30 99
E-posta : [email protected]
Web : www.iskur.gov.tr