Tarih: 10.10.2024 11:45

Yazar Mehmet Temren, “Kalem tutmayı unuttuk”

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl “Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması ile düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, yoğun ilgi ile Kocaeli Kongre Merkezinde devam ediyor. Süleyman Paşa Salonu’ndaki söyleşilerde yazarlar Mehmet Temren, Yılmaz Köksal, Gülseren Delibaş ve Aytekin Duran kitapseverlerle bir araya geldi. Günümüz dünyasında teknolojinin gelişimiyle insanların daha az yazmaya başladığını belirten Yazar Mehmet Temren, “Bugün aslında kendimize şunu sormalıyız, ‘neden yazmıyoruz ?’ Son dönemde kalem tutmayı unuttuk, kalemden uzaklaştık. Artık bilgisayar, tablet ve telefon çıktı, kalemle yazmaktan uzaklaştık” dedi.

 

“OKUMAK İLE YAZMAK ASLINDA KARDEŞ”

“İnsan Neden Yazar?” adlı söyleşisinde konuşan Yazar Mehmet Temren, “Biz toplum olarak, eğitimciler olarak, anne ve babalar olarak hep okuma üzerine duruyoruz. Fakat okumak ve yazmak aslında kardeş, yazma üzerine fazla eğilmiyoruz. Bir eğitimci ve bir baba olarak bu bir öz eleştiridir. Yazamadığımız zaman ifade edemiyoruz. Okumak biraz anlamakla ilgili fakat yazmak ifade gücü ile ilgilidir” şeklinde konuştu.

 

“SEVMENİN FARKINA VARMALIYIZ”

“Şiir ve Aşk” adlı söyleşide, sevgi ve aşkın arasındaki farkın üzerine eğilerek konuşmasına başlayan şair ve yazar Yılmaz Köksal, “Aslında yaşamak, sevmek, o kadar güzel bir duygu ki, biz belki de birçok şeyden umut bekliyoruz. Hiç beklemediğimiz beklentiler içerisinde bulunuyoruz. Beklenti bizi mahvediyor, hayattan bir şey bekliyoruz, sevgiden bir şey bekliyoruz, sevgiliden bir şey bekliyoruz, evlattan, anadan babadan… İşte bizim de kilitlendiğimiz nokta burasıdır. Aslında biz, yüreğimiz için, kendimiz için, yaradan için sevsek kendimiz için bir şeyler yapsak inan ki her şey daha güzel olacak. Bir şeyler paylaştıkça güzel oluyor, hayat bu şekilde güzelleşiyor. Sevmenin farkına varmalıyız” dedi.

 

“SANAT İNSANIN DÜNYAYA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRİYOR”

“Özgürleşen Benlik: Spor ve Sanatın Kişisel Gelişime Katkıları” adlı söyleşide Spor ve sanatın insanın gelişimini çok büyük katkı sağladığını belirten Yazar Aytekin Duran, “Aslında kişisel gelişim, insanların potansiyellerini keşfetme iç güdüsüdür. Bir şeyleri deniyorsun ve yeteneklerini keşfediyorsun. Spor yapan bir birey, sağlık ve sosyalleşme acısından kişisel gelişimine katkı sağlıyor. Sanatsal acıdan bakıldığında ise sanat insanın dünyaya bakış acısını değiştiriyor” dedi. “Kitap Okumanın Önemi ve Atatürk” adlı söyleşide konuşan Yazar Gülseren Delibaş da okumanın önemine ve okuma üzerine gerçekleştirdiği projelerini kitapseverlerle paylaştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-GBGQR9HF6V