Tarih: 21.05.2024 01:59

Yazar Koray Erdivanlı İle Söyleşiler...

Facebook Twitter Linked-in

1975 yılında İstanbul’da doğdum. Okuma yazmayı öğrendiğimden beri sürekli okurum ve çeşitli konularda araştırmalar yaparım. İlkokul, lise, üniversite, askerlik derken hızlı geçen bir hazırlık dönemi sonrasında insan kaynakları alanında özel sektörde çalışmaya başlayarak hayata atıldım. Çok yoğun ve zor geçen uzun bir süreden sonra bir gün bir de baktım ki, yazıyorum. 38 yaşındaydım. Spor dünyasında yaptığım çalışmalarım dikkat çekince web dergilerden Spor Kritik’te spor yazıları yazma teklifi aldım. Yazılarım beğenilince okuyucu sayısı en yüksek e-dergiler arasında olan İndigo Dergisi’ne geçtim ve çalışma yaptığım yazı türlerini çeşitlendirdim. Müzik, sinema, tiyatro, edebiyat alanlarında makale, deneme, eleştiri, röportaj, çeviri türlerinde yazılar yazmaya başladım. Okuyucu kitlem git gide genişledi. 

Bir yandan özel sektörde çalışıp bir yandan İndigo Dergisi’nde yazılar yazmaktayken, başka bir deyişle hayatım düzene oturmuş gibi görünmekteyken, ansızın pandemi patlayıverdi. Hiçbirimiz beklemiyorduk böyle bir felaketi. Pandemi nedeniyle iki yıl evde oturmak zorunda kalınca yıllardır zaman ayırmayı ertelediğim kurgusal edebiyata eğilme olanağı buldum.

2021 yılında en iyi öykü ödülü kazandım. Olağan koşullara geri dönüldükten sonra, 2022 yılında öykü kitabım ‘Yeşil Güller’ yayınlandı. Aynı yıl bir tiyatro oyunu (Öfkeli Dargınlık) yazdım. 2023 yılında ise ilk romanımı (Dantelli Tuzak) yayınladım. Şu anda yazınsal çalışmalarımı aynı hızla sürdürmekteyim.

 

Soru : Yazmış olduğunuz kitaplarınızın içeriğinden bahseder misiniz?

İkinci kitabım bir tiyatro oyunu, Öfkeli Dargınlık. Evliliğe çağımızın merceğinden bakan, evliliğin toplum için ifade anlama, kadına şiddetin altını çizen, iki perdelik bir oyun.

Üçüncü kitabım ise Dantelli Tuzak. Kendi açımdan kırk yıllık bir birikimin sonucu diyebilirim. Henüz beş yaşındayken başlayan pulculuk merakım sayesinde filateli ile ilgili edindiğim tüm birikimi kullandım bu romanı yazmak için. Sınırsız bir tutkuyla dede mesleğini sürdürmekte olan bir pul tüccarının yaşamını adadığı değerleri yüceltmek adına bir internet dolandırıcılığına karşı verdiği mücadeleyi anlattım. Yaşanmış bir olaydan esinlendim. Aslında pulculuk ile ilgili kısa bilgiler aktaran bir öykü yazmak için yola çıkmıştım. Pul koleksiyonculuğu ile ilgili aklımda ne kadar çok olayın ve bilginin biriktiğini öyküde ilerledikçe fark ettim. Öykü, romana dönüştü. Bir günlük zaman dilimi içerisinde geçiyor. Beyoğlu’nda canlı kalmaya uğraşan etnik renkler, İstiklâl Caddesi’ndeki kültürel aşınma, aile sevgisi ve ticari ahlâkın vazgeçilmezliğini bir araya getirerek çizdiğim çerçevenin içine pulculuk tutkusunu yerleştirdim.  

Üç kitabıma genel olarak bakıldığında doğalcılık ve gerçekçilik ortak noktaları diyebilirim.

 

Soru : Kısa süre içinde ilgi toplamayı başardınız. Bunun sırrı nedir, yaşadığınız duyguyu tarif eder misiniz?

 

Soru : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

 

Soru : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612