Tarih: 21.05.2024 02:00

Yazar Harun Karagülmez İle Söyleşiler...

Facebook Twitter Linked-in

Tabii ki ben 1985 tarihinde bir nisan ayında Tokat Sulusaray Malum seyit tekkesi köyünde Çiftçi bir baba ve ev hanımı bir anneden dünya ya geldim.

İlkokulu köyümde, ortaokulu Sulusaray ve Artova’da liseyi 2003 yılında Turhal imam hatip lisesinde 2003 yılında bitirdim. 

Daha sonra 2014 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldum.

2007 yılında Şırnak’ta başlamış olduğum Diyanet işleri başkanlığında ki imam-hatiplik görevime an itibariyle Tekirdağ’da devam etmekteyim.

Soru  : Peki teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz kitaplarınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

Evet birinci kitabımın isminden de anlaşılacağı üzere kendi hikâyemden  yola çıkarak bir şeyler yazmaya çalıştım. Bu arada birinci kitabımın ismi ‘’Bir Hikayem Var’' dır .

Bu minvalde şöyle bir sözümde vardır :

Yazılarımı Kendimden yola çıkarak kaleme aldığım için yazılarımda/şiirlerimde her okuyan kendinden bir şeyler bulur. İkinci kitabım da 'Yazdıklarım Yazacaklarımın Teminatıdır '. Yine aynı şekilde yazmaya devam ettim yaşadıkça yazdım yazdıkça yaşadım adeta diyebilirim ikinci kitabımın son sayfasında söyle de bir şiir vardır; Önemli olan kendi cümleni kurmak kendi sözünü söylemektir Yaşamasam yazmazdım, yazdıysam yaşamışım demektir.

Soru : Peki teşekkürler. Çok kısa bir sürede  çok büyük bir ilgi topladınız, şuan sosyal medya sizi konuşuyor ve kitaplarınızın ismini çok satanlar listesine yazdırmayı başardınız. Bu başarınızın sırrı nedir, yaşadığınız bu duyguyu tarif eder misiniz?

Çok kısa bir sürede çok büyük bir ilgi topladığım söylenemez pek ama ben yine de şiirlerimi ve kitaplarımı kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmaya çalışıyorum Özellikle yeni bir şiir yazdığım da bir kıtada olsa bir cümlede olsa içim içime sığmıyor ve hemen paylaşmak hissine kapılıyorum çünkü dediğim gibi ortaya bir şeyler koyabilmek eser üretmek duygusu apayrı bir duygu apayrı bir histir. Bana ait olması ve beni anlatması benden sâdır olması çok önemli benim için bu duygu ve düşüncelerle yola çıktım ve bu yola çıkarken ne hayaller kurdum ve uğraştım. Yeri geldi bocaladım, yeni durumlara şaştım Dillere destan oldum, diyardan diyara dolaştım. Engebeli yollardan geçerek menzile ulaştım. Bu yolda yürürken nice zorluklarla karşılaştım. Zamanla yarıştım, bu duruma zamanla alıştım. Yatıyor diyen kof kafalara inat çok çalıştım. Bu yolun sonunda zorlukları işte böyle aştım.

 

Soru : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

Evet üçüncü şiir kitabım şuanda baskıda İkinci Adam Yayınları tarafından basılacak İsmide Hayatım Şiir Oldu.

Soru : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Evet onlara yine tamamen kendime ait bir cümle ile seslenmek istiyorum. O da şu Şiirlerimi ve yazılarımı tamamen kendimden yola çıkarak kaleme aldığım için Kitaplarımı okuduklarında şiirlerim de kendilerini bulacaklar.

Kalemimi elime alıyorum, Hayatımı kaleme alıyorum, Yaşanan hayattan besleniyorum, Yaşayan insana sesleniyorum.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612