Tarih: 21.07.2024 14:49

Yazar Ferhat İzcihan İle Söyleşiler…

Facebook Twitter Linked-in

Ben xecê ile siyabend efsanesinin dillere pelesenk olduğu, heso u nazê aşkının dengbejlere konu olduğu ve Süphanın Van Gölüne aşkla baktığı diyar olan Van'ın Erciş ilçesinde 1997 yılının temmuz ayında dünyaya geldim. Hatta samanın tırpana geldiği vakit der annem. İlk ve ortaokulu burada okudum. Haydarbey ilköğretim okulunda. Liseyi Muradiye Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesinde okudum. Eski bir köy enstitüsü. Üniversiteyi Erzurum Atatürk Üniversitesinde okudum. Çocuk Gelişimci olarak da bir kaç yıldır rehabilitasyon merkezinde çalışmaktayım.

 

Soru 2 : Peki teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz  kitaplarınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

 

Şu ana kadar bir adet kitabım yayınlandı. O da malumunuz şiir kitabıdır. Adını benim en böyle yazarken de duygulandığım şiirim olan "Olsam" adlı şiirimden alır.

 

Soru 3 : Peki teşekkürler. Kitabınızla ilgili olumlu dönüşler var, Bu başarınızın sırrı nedir, yaşadığınız bu duyguyu tarif eder misiniz?

 

Yani açıkçası hakikaten şiir yazmak çok zor bir zanaat. Zanaat diyorum çünkü en yakın tarif olarak bu kavramı görüyorum. Şiirlerimi yazarken daha yazma sürecinde etrafımda güvendiğim kişilerle paylaştım ve hepsi de tabi ki olumsuz eleştiriler de dahil olmak üzere olumlu eleştirenlerde oldu.

 

Soru 4 :  Peki yazma sürecinden biraz bahseder misiniz, yazarken neler hissediyorsunuz, size ilham veren şeyler nelerdir?

 

Açıkçası yazarken farklı duygular içerisine girebiliyorum. Ya da daha doğrusu şöyle desem daha açıklayıcı olur;

ben ansızın bir duygu yaşarım ve oturur o duyguya göre zihnimde nasıl bir dünyaya bakış açısı beliriyorsa o an ona göre şiir yazarım. Kâh sinirli, kâh duygusal, kâh ümitli kâh karamsar. İlhamımı da galiba ekseriyetle çocukluğumdan almaktayım.

 

Soru 5 : Anlıyorum. Peki aileniz ve yakın çevrenizden aldığınız dönüşleri paylaşmak ister misiniz?

 

Yani açıkçası ailemden destekleyenler de oldu elbette fakat sıradan bir durummuş gibi karşılayanlar da oldu. Bu konuda ailemden umduğum desteği bulduğumu söyleyemem. Fakat tabi çevremden çokça olumlu geri dönüş aldım.

 

Soru 6 : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?

 

Yeni bir kitap projem tabi ki var hatta birden çok var. Yazım aşamasında olan. Onlarında içeriğinden çok bahsetmeden sadece onların şiir kitabı değil de öykü ve roman tarzında olacağını söylemek istiyorum.

 

Soru 7 : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Yani tabi onlarla ben şiirlerim üzerinden konuştuğumu düşünüyorum fakat yine de bir kaç kelime etmek isterim. Bizler insanız. Ve önümüzde tercihen içine girmediğimiz bir hayat var. Bizler her ne kadar tercih etmemiş olsak da bu saatten sonra atacağımız adımlar bizlerin tercihidir. Ve her ne olursa olsun acısıyla tatlısıyla başımıza ne gelirse gelsin, bizler bir gün kendimize şunu demeliyiz: oh be! Ben bu hayatı yaşadım.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-GBGQR9HF6V