Tarih: 05.06.2024 00:01

Yasin Yücel ‘in Gözüyle Finans Piyasasına Giriş yapın

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Başarılı ve genç ekonomist Yasin Yücel 3 Eylül 1994 Antalya, İnönü doğumludur. 1998 yılında, 7 yaşındayken ilkokula başlayan İlkokul eğitimini  Mersin Başakıncı ilkokulunda, lise eğitimini Mersin  Anadolu Lisesi’nde tamamlamasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde eğitim almıştır. Sonrasında University of Buckingham da yüksek lisans tezlerin tamamlamak için ABD’ye yerleşti ve ilk yılın da Bank of America da stajyer olarak iş hayatına atılmış oldu. 6 Aylık stajı sonunda CİTY BANK Portföy yönetimi teklifi ile City Bank  ile olan çalışması başlamış oldu.

 

 

Yasin Yücel İş Deneyimi ve İletişim

 

Yasin Yücel, CITIBANK  şirketinde yaptığı 2 yıl süren çalışmanın ardından aynı sene, citibank Capital’da işe başlamıştır ve burada en iyi fon yönetimi şirketi ve yönetici ödülünü almıştır. 2022 yılında bu şirketten de ayrılan Yasin Yücel, kariyerine birebir ve butik hizmet vermek amacıyla bireysel olarak devam etmektedir

 

İstanbul  Teknik Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü Eğitiminin Yasin Yücel ‘e Kattıkları

 

İstanbul  Teknik Üniversitesi Ekonomi ve Finans  Bölümü, Yasin Yücel için ekonometri, istatistik ve matematiksel yöntemlerin ekonomi ve işletme alanlarına uygulanması becerilerini geliştirdiği bir öğrenim olmuştur. Üniversitede Yücel, temel ekonomik prensipler, istatistiksel analiz ve matematiksel modeller kullanılarak ekonomik ve finansal problemleri çözme becerisi kazanmayı öğrenmiştir. 

Ekonometrik yazılımların kullanımı konularında da eğitim alan ekonomist, teorik ve pratik açıdan ekonometri konusunda geniş bir bilgi yelpazesine sahip olmuştur. Üniversitenin kendisine sunduğu hem teorik hem de uygulamalı projeler ve staj sayesinde mezuniyetinin ardından kariyerine emin adımlarla başlamıştır.     

Yasin Yücel CITIBANK Portföy yönetimi  İş Deneyimi

 

İlgi alanları arasında para politikası, makroekonomi, Forex, finansal krizler ve emtia piyasaları gibi konular olan Yasin Yücel, 2019 ile 2022 yılları arasında 3 sene boyunca CITIBANK  Portföy yönetimi şirketi için çalışmıştır. CİTİBANK Portföy yönetimi, Türkiye'nin önde gelen yatırım kurumlarından biri olduğu için finans sektöründe çalışanlar açısından önemli bir deneyim kaynağıdır. 

 

Yasin Yücel, CITIBANK Portföy yönetimi 'da çalışarak, öncelikle finansal piyasaların anlaşılması deneyimini kazanmıştır. Citibank  Portföy yönetimi, Türkiye'deki finansal piyasaların önde gelen kuruluşlarından birisi olduğu için Citibank  Portföy yönetiminde çalışmak, finansal piyasaların nasıl işlediğini anlamasına yardımcı olmuş ve finansal enstrümanların nasıl kullanılabileceğini çok daha ayrıntılı öğrenmiştir. 

 

Cıtıbank Portföy yönetimi müşterilerine yatırım ve portföy yönetimi hizmetleri sunan bir kurumdur. Bu nedenle Yasin Yücel, Citibank  Portföy yönetimi 'da çalıştığı yıllar boyunca yatırım fikirlerini değerlendirmeyi, portföy yönetimi stratejilerini oluşturmayı ve portföy performansını takip etmeyi en iyi biçimde öğrenmiştir. Ek olarak, finans sektöründe başarılı olmasını sağlayan analitik düşünme becerilerine sahip olmuştur. 

 

Citibank  Portföy yönetimi  ona finansal verileri analiz etme, finansal raporlama yapma ve finansal modelleri oluşturma gibi analitik becerilerini geliştirmesine olanak tanımıştır. Müşteri odaklı bir kuruluş olduğundan müşteri memnuniyeti Citibank  Portföy yönetimi  için önemlidir. Burada Yücel’in , müşteri ilişkilerini yönetme, müşteri taleplerini anlama ve müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler sunma gibi müşteri ilişkileri becerileri de gelişmiştir. 

 

Citibank  Portföy yönetimi, takım çalışmasına dayalı bir kültüre sahiptir. Citibank  Portföy yönetimi 'da çalışarak, farklı disiplinlerden gelen insanlarla çalışarak takım çalışması becerileri de bir hayli gelişen Yücel’in citibank Portföy yönetimi, tüm bunların yanı sıra, finansal sektördeki kariyeri için çok değerli bir referans olmuştur. Başarılı bir ekonomist olmak için sadece eğitimin ve iş deneyiminin yetmeyeceğini bilen Yücel’in, sürekli olarak piyasaları araştırmaktadır.   Sadece 2 yılda şirketi zirveye çıkartarak şirketine en iyi fon yönetim şirketi kendisi de en iyi yönetici ödülünü almıştır.

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612