Tarih: 19.01.2023 12:32

YALNIZ YEMEK KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTTIRIYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Ünlü kardiyolog Dr Emre Ertürk uyarıyor “Yaşlı ebeveynlerinizi yalnız bırakmayın.”

Bu yeni yapılan çalışmalar ışığında yapılan bir uyarı. Araştırmacılar 65 yaş üstü yaklaşık 600 menopoz dönemindeki  katılımcılardan oluşan verilerden elde edilen verileri kullanarak, yalnız yemek yiyen kadınların sağlık davranışlarını ve beslenme durumlarını başkalarıyla birlikte yiyenlerle karşılaştırdılar. Önceki araştırmalar, insanların yalnız olduklarında daha hızlı yeme eğiliminde olduklarını ve bazı durumlarda daha fazla yeme eğiliminde olduklarını gösterdiğini kaydetti. Tek başına yemek yemek ayrıca daha yüksek abdominal obezite, yüksek tansiyon, kötü zihinsel sağlık ve depresyon riski ile bağlantılı olabilir bu da bağımsız olarak kardiyovasküler hastalık riskinin artmasıyla bağlantılıdır.

Yeni yayınlanan çalışmada, tek başına yemek yiyen kadınların genellikle daha kötü beslenme alışkanlıklarına sahip olduğunu ve koroner arter hastalığının bir belirtisi olabilen bir tür göğüs ağrısı olan anjina yaşama olasılığının iki katından fazla olduğunu bulmuşlardır.

Düşük sosyoekonomik statü ve sosyal izolasyonun daha düşük yaşam kalitesine, daha yüksek depresyon oranlarına ve daha kötü sağlığa maalesef olumsuz katkıda bulunduğu göz önüne alındığında bu sonuçlar şaşırtıcı değil.

Bu bulgular, yalnızlığın sağlığımızı etkileyebileceği başka bir yolun altını çiziyor.

Bu noktada aile bağları, sosyal ilişkilerin toplum ve birey sağlığına önemli katkı sağladığını bir kez daha teyit ediyoruz.

Başta hastalarım ve takipçilerim olmak üzere herkese psikolojinin, mutlu olmayı öğrenmenin ve stresi yönetmenin hayati önemini her fırsatta dile getiriyorum. Yaşlı ve yalnız olan tanıdıklarınıza destek olmayı lütfen ihmal etmeyin.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612