Tarih: 06.11.2015 15:52

“Türkiye’deki Hastaneler” belgeseli Kocaeli’de çekildi

Facebook Twitter Linked-in

TRT Haber kanalında yayına girecek olan “Türkiye’deki Hastaneler” isimli belgesel programı için Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez ve Alikahya yerleşkesinde yapılan çekimler tamamlandı.

Anıl Koç’un kamera çekimlerini üstlendiği çekimler, Sinan Ulugöl yönetmenliğinde yapıldı. Hastanelerin özellikli hizmetleri ve cihazlarının tanıtıldığı, istatistiksel bilgilerin kamuoyuna açıklandığı programda, hastane yöneticileri, uzman hekimler, sağlık çalışanları ve vatandaşlar ile röportajlar yapıldı. Anjiyografide gelinen son nokta olarak nitelendirilen 3D haritalama görüntüleme sistemi, Doç. Dr. Tolga Aksu tarafından TRT ekiplerine tanıtıldı. Kalp Ritim Bozukluğu hastalığının artık tamamen tedavisinin mümkün olduğunu belirten Aksu, görüntüleme sistemi hakkında programcılara bilgi verdi. Darıca’da ise Genel Cerrahi Uzmanı Necati Tan ve  Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Çiğdem Acil ile röportaj yapılarak kliniklerde yapılan çalışmalardan bahsedildi.

DAHİLİ VE CERRAHİ TEDAVİ HİZMETLERİ TANITIMDA GENİŞ YER ALDI

Hastanelerin özellikli hizmetleri, acil servisleri, yatan hasta servisleri, yoğun bakım üniteleri, doğuma hazırlık sınıfları ve SDL odaları (Aynı odada sancı doğum lohusa), Derince son teknoloji anjiyografi birimi, yanık tedavi üniteleri, dijital MR, RÖNTGEN VE ULTRASON görüntüleme sistemlerinin tanıtıldığı belgesel programı Aralık ayında TRT Haber kanalında yayınlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612