Tarih: 01.03.2024 10:47

Süpürgelik Nedir? Evdeki Rolü Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

 

Süpürgelikler, duvarları ve zeminleri toz, kir ve nemden korurlar. Duvarların ve zeminin birleştiği noktada estetik bir görüntü katarlar. Ayrıca süpürgelikler elektrik ya da internet kablolarını  gizlemek için de kullanılabilirler. Süpürgelik seçimi yapılırken, duvar ile zeminin rengi göz önüne alınırken süpürgelik fiyatları da değerlendirilerek tercih yapılabilir.  AGT Homedesign ile süpürgelik modellerini inceleyebilir ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Süpürgelik Nedir?

Süpürgelik, duvar ile zemini birbirinden ayıran ve hem işlevsel hem de estetik açıdan önemli bir malzemedir. Süpürgelik modelleri genel olarak ahşaptan üretilse de plastik, metal ve MDF gibi malzemelerden de üretilebilir. Süpürgelikler duvarları süpürge gibi temizlik araçlarının darbelerine karşı korurlar. Aynı zamanda zemin ve duvar arasındaki boşuğa toz girmesini önlerler. Evdeki elektrik kablosu gibi bazı tesisat kablolarını gizlemek için de harika bir işleve sahiptir.

Süpürgelikler Hangi Alanlarda Kullanılır?

İşlevsel ve estetik görüntü açıdan önemli bir malzeme olan süpürgelikler birçok alanda kullanır. Süpürgeliklerin kullanıldığı bazı alanlara örnek gösterebileceğimiz yerler şunlardır:

 

MDF Süpürgelikte Dikkat Etmemiz Gereken Şeyler Nelerdir?

MDF süpürgelikler, orta yoğunluktaki lif levhalardan üretilirler. Ahşap süpürgelik modellerine göre çok daha uygun fiyatlı olması ve kolay kullanıma sahip olması onu sıklıkla tercih edilen bir malzeme haline getirmiştir. Fakat MDF süpürgelik seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. MDF süpürgeliklerde dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

MDF süpürgelik seçerken dikkat edilmesi gerekenler:


Süpürgelik Profilleri Kaça Ayrılır?

Süpürgelik profilleri kullanım amacına ve malzemesine göre farklı kategorilere ayrılmıştır. Kullanım amacı ve malzemesine göre süpürgelik profiller şu şekilde sıralanır:

Malzemelerine Göre:

Süpürgelik profilleri seçerken, kullanım amacını ve  mekanın tarzını göz önünde bulundurmak önemlidir.

Tek Tip Süpürgelik Bütün Zemin Kaplamalarına Uyar mı?

Tek tip süpürgelikler her zemin kaplamasına uymayan süpürgelik modelleridir. Her zeminin kendine özgü özellikleri olduğundan süpürgelik seçerken zeminin kaplamasının rengi ve dokusu da göz önüne alınır.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612