dışında edebiyatla uğraşıyor; elimden geldiğince, kalemim döndüğünce bir şeyler ortaya koymaya çalışıyorum. İki tane yayınlanmış kitabım var; nasip olursa aynı doğrultuda, farklı yöntemler ve biçimlerde yazma çizme çalışmalarım devam ediyor; hatalarımdan dersler çıkartarak hep daha iyi olmaya gayret ediyorum. Kitap okumaya ve yazmaya bağımlıyım diyebilirim, en büyük hobilerim bunlar… Aynı zamanda bu eylemleri kendime ödev olarak da addediyorum diyebilirim. Yazmak artık benim için duş almak gibi bir şey oldu; yazmayınca rahat edemiyor, kendimi eksik hissediyorum. Okumak da zaten yazmanın ön koşulu… Bunun dışında bilime, tarihe ve otomobillere de ayrı bir merakım var. Bilim kurgu – polisiye – korku gerilimin bende ayrı bir yeri var, zaten nasip olursa bu türlerde de bir şeyler ortaya koymak, kendimi ispatlamak istiyorum. Hedeflerim büyük İnşallah gerçekleştirmek nasip olur; yerli edebiyatta isim yapmak, kayda değer eserler üretmek, insanlara faydalı olmak ve dünya çapında da yazınımızı temsil ederek güzel şeylere imza atmak istiyorum.
Soru 2 : Peki teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz kitaplarınızın içeriğinden bahsedebilir misiniz?
Birinci kitabım “Bilgece Hikayeler” Zaten adından da anlaşılacağı üzere bir hikaye kitabı. İçerik, on üç adet olay hikayesinin bir bilge kişi ağzından okuyucuya aktarılması; hikayeler tarihte geçen daha çok kıssadan hisse tarzı metinler. Dede Korkut Hikayelerinin modern versiyonu da diyebiliriz biraz. Heyecan ve akıcılığı ön planda tutmaya çalıştım, amacım kitap okumayı sevmeyen birinin bile bir solukta okuyabileceği, kolay anlaşılabilecek hikayeler ortaya koymaktı. İkinci kitabım ise “Korku Dozu 1: Taş” Bu korku gerilim türünde bir seri. Taş da serinin ilk kitabı. Yaşar ve Kubilay zararlı alışkanlıkları olan iki yakın arkadaştır. Başlarına aldıkları bir beladan kurtulmak için kent ormanında br çukur kazarlar. Bu çukurdan çıkan bir taş parçasıyla bütün hayatları alt üst olur. Zengin olma hayaller kurarken bir yandan da yaşamlarındaki garip olaylara uyum sağlamaya çalışırlar.
Soru 3 : Peki teşekkürler. Kitabınızla ilgili olumlu dönüşler var, Bu başarınızın sırrı nedir, yaşadığınız bu duyguyu tarif eder misiniz?
Şöyle söyleyebilirim; bu işi severek yapıyorum, galiba bundan dolayı… Severek yapılan her iş, göreceli de olsa genelde güzel ve başarılı oluyor. Bir şeyler ortaya koymak, insanların sizin çalışmalarınız sonucu ortaya çıkan bir eserden faydalanması ve güzel dönütler almak çok güzel, huzur verici, aynı zamanda motive edici bir şey. Böyle olunca yazmak da bir keyif haline, rahatlatıcı bir hobi haline geliyor.
Soru 4 : Peki yazma sürecinden biraz bahseder misiniz, yazarken neler hissediyorsunuz, size ilham veren şeyler nelerdir?
Yazma sürecinde genelde şöyle bir yol izliyorum: önce tıpkı bir inşaata temelden başlandığı gibi kitabın temeli olduğunu düşündüğüm ana karakterler ve ana olaylardan başlıyorum kurgulamaya. Zaten diğerleri yani yan karakterler ve aralarda geçen küçük olaylar; kendiliğinden, zamanla zihninizde belirmeye ve bir yapbozun parçaları gibi birbirini tamamlamaya başlıyor. Bütün bunları yaparken de uygun kelimeler seçmeye, duruma göre edebi sanatlardan yararlanmaya, yazıma estetik katmaya özen gösteriyorum. İlham konusunda ise tuhaf da olsa bilimsel paradokslar ve astrofizik düşüncelerimi esnetiyor, hayal gücümü kamçılıyor. Yine çok tuhaf bir şekilde küçük model araba koleksiyonumdaki parçaları incelemek de gariptir ki bana ilham veriyor; onlarla ilgilenirken kafamdaki sorular ve üzerinde çalıştığım kitabın kurgusuyla ilgili eksik noktalar tamamlanıveriyor. Yeni şeyler bir anda hafsalamda beliriveriyor.
Soru 5 : Anlıyorum. Peki aileniz ve yakın çevrenizden aldığınız dönüşleri paylaşmak ister misiniz?
Bu konuda sağ olsunlar hem ailem hem arkadaş çevrem, akrabalarım, iş arkadaşlarım; hep beni destekledi ve arkamda durdular, iyi niyet ve temennilerini eksik etmediler, hepsine teşekkür ediyorum.
Soru 6 : Anlıyorum, peki yeni bir kitap projeniz var mı?
Şu anda bilim kurgu türünde bir çalışmam bitmek üzere; gelecekle ilgili bir ütopya diyebiliriz. Türk bir uzay adamının başından geçenler ve teknolojik ilerleme, yapay zeka, uzay çağı ve robotik üzerine varsayımlar, hipotezler…
Soru 7 : Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Son olarak sizi okuyan, takip eden okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Öncelikle tüm okurlarıma beni okunmaya değer gördükleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum; kendimi geliştirerek daha güzel ve faydalı eserler üretmek, okuyanın hafızasında tatlı anılar bırakan ve aynı zamanda bir şeyler katan kitaplar yazmak en büyük hedeflerimden bir tanesi. Hayallere sınır yok, hayal etmeyi ve yazmayı seviyorum; İnşallah hep beraber daha nice kitapta, daha nice olay, mana ve özde beraber oluruz. Her şey için, herkese teşekkürler…