google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

SPOR 31.01.2026 19:51:47 0
SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı
Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Siverek-Diyarbakır yolunda derin çukur onlarca araçta hasar oluşturdu

Elektrikli araç yangınına teknolojik müdahale

Sefer Yılmaz: "İnşallah bu galibiyet serimiz devam edecek"

NBA’den Paul George’a 25 maç ceza

Kütahya’da Minik ve Yıldız Okçular Türkiye Şampiyonası heyecanı

Büyükakın’dan muhalefet belediyelerine gönderme: "Belediyeler yatma yeri değildir"

Isparta’da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza

Şırnak’ta 142 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Cizre’de trafik kazası: 5 yaralı

Galatasaray, Kayserispor maçı hazırlıklarını tamamladı

Bursa’da otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

Bakan Göktaş, Türkiye Yıldızlar Satranç şampiyonu olan Topuz’u tebrik etti

Isparta’da öğrenci tuvaletlerine kamera yerleştirildi, Milli Eğitim inceleme başlattı

Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 3 - Serikspor: 0

Pazarlar ve Şaphane’den tarihi adım

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Konyaspor: 1 (İlk yarı)

Bakan Tunç’tan Özel’e "Seçimin birinci partisiyiz" tepkisi

Trendyol Süper Lig: Göztepe: 2 - Fatih Karagümrük: 1 (İlk yarı)

Fransa’da binlerce kişiden polise destek ve kaynak yetersizliğine dikkat çekmek için yürüyüş

Polis pizzacı kılığına girdi, "Baron abla" lakaplı torbacı kadını yakaladı

Sergen Yalçın’dan 4 değişiklik

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Konyaspor: 0 (Maç devam ediyor)

Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 2 - Çaykur Rizespor: 2 (Maç sonucu)

Sahte banka dekontlarıyla 14 milyon TL’lik vurgun

Dünya SİHA ihracat pazarının lideri 2025’te de Baykar oldu

Trendyol Süper Lig: RAMS Başakşehir: 1 - Çaykur Rizespor: 1 (İlk yarı)

Süper Amatör’de Yerel Derbi Berabere Bitti: Alaçatıspor - Çeşme Belediyespor 2-2

Edirne’de facianın eşiğinden dönüldü: Apartman bacası çöktü

Mardin’de otobüste fenalaşan adam hayatını kaybetti

Hull City, Toby Collyer’ı kadrosuna kattı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.