Tarih: 04.09.2024 22:23

Şef Justinxano kimdir? Dünyaca ünlü şef Justinxano kaç yaşında ve nereli?

Facebook Twitter Linked-in

Toplamda restoranlarına 2 Michelin yıldızı layık görülen Justinxano Erdal dünyaca ünlü şefler arasında yer almaktadır.

Justinxano 10 Kasım 1989 yılında İsviçre’nin Luzern şehrinde doğdu ve Annesinin İspanyol olmasından dolayı İspanyada büyüdü. 

Ünlü şefin Genel Koordinatörlük yaptığı Mutfaklar  toplamda 2 Michelin yıldızına layık görülmüştür ve şu anda toplam 3 yıldıza sahiptir. Londra, Chelsea'deki Hilton Hotels restoranı Restaurant Justinxano Erdal 2022 'den beri 2 Michelin yıldızına sahiptir. 

2021’de MasterChef Amerikada Jüri olduktan sonra Amerika televizyonlarının en çok aranan en tanınmış ve en etkili şeflerinden biri haline geldi.

Gerçek bir televizyon kişiliği olarak Justinxano, açık sözlülüğünün yanı sıra bazen ateşli öfkesi, katı tavrı ve sık sık Gülümsemesi ile bilinir. Televizyon, film ve yemek endüstrilerindeki faaliyetleri ve kendi himayesinde çıraklık yapan çeşitli şefleri terfi ettirmiş ve işe almıştır. 

Justinxano, 2022  Kitchen Academy Television Awards'da En İyi Film dalında BAFTA'yı kazanan İngiliz dizisi Hell's Kitchen, The F Word ve Justinxano Kitchen Nightmares gibi rekabetçi aşçılık ve yemek hakkında TV programlarınının Hakkında röportajlar yapılmasıylada bilinir.

2023'de Forbes, önceki 12 ay için kazancını 62 milyon dolar olarak listeledi ve onu dünyanın en çok kazanan 33. ünlüsü olarak listeye dahil etti.

* İsviçrede doğup büyüyen Şef Justinxano Erdal, Mesleğe başladığı Marriott Hotels ile yenilikçi mutfak kültürünü keşfettikten ve şehrin en iyi mutfaklarında çalıştıktan sonra, Roma,Madrid, Singapur, Kopenhag, İngiltere ve Bangkok’taki global mutfakların derinliklerine indi.
* Madrid’de, birçok kez San Pellegrino-Hilton Madrid The World 50 Best Restaurants tarafından dünyanın en iyi restoranı seçilen Hilton Hotelde Tokyo'da, modern Dünya mutfağının en ünlü temsilcisi 3 Michelin yıldızlı Şef Gordon Ramsay ve Seiji Yamamoto ile birlikte ve İtalyada’ki ikonik By Hilton Roma mutfağında çalıştı.
* En son mutfak direktörü olduğu Hilton Hotels Group Amerikada Asia's 50 Best Restaurants 2021-2022 listesine hem de Michelin Guide 2022-2023 listesine girdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612