• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makamında tabancayla şehit eden sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makamında tabancayla şehit eden sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 8.01.2021 08:08:00 0
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makamında silahla şehit eden eski trafik polisi sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ı yaralamaktan ise 26 yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme ve iki kişiyi öldürmeye teşebbüs", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, şehit Emniyet Müdürü Verdi'nin kardeşi Ertunç Verdi, eşi Leyla Verdi ve ailesinin vekaletini gönüllü olarak üstlenen Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe ile avukat Sedat Özyurt hazır bulundu.

Verdi'nin eşi Leyla Verdi, mahkemede, "Eşimin kefil olacağım şeyi adaletidir. Öğretmenim, 25 kilometre göreve gittim, kimseden torpil istemedi. Bunun tayin cinayeti olduğuna inanmıyorum. Ben Allah'ın adaletine güveniyorum ve hakkımı helal etmiyorum. Seninle de orada hesaplaşacağım. Yarım yaşıyorum, kızımı ayakta tutmak için yaşıyorum." diye konuştu.

Sanık, son savunmasında, olayları hatırlamadığını iddia ederek, tayin nedeniyle olayın gerçekleştiğini, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürdü.

Leyla Verdi, sanığın savunması anında dayanamayarak salondan çıktı. 

Baro Başkanı Ümit Peçe, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, FETÖ/PDY bağlantılarının ortada olduğunu, bu nedenle örgüt üyeliğiyle birlikte sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. 

Avukat Sedat Özyurt ise dosyada delillerin sabit olduğunu ve sanığın FETÖ silahlı terör örgütü bağlantısının tanık ifadelerinde yer aldığını söyledi.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nu, Altuğ Verdi'yi "tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Heyet sanığa, Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ı "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 26 yıl 8 ay, koruma memuru Yiğit Can Köksal'a karşı aynı suçtan 26 yıl 8 ay olmak üzere toplam 53 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Heyet, savunma süresince "pişmanlık" göstermediği gerekçesiyle cezasında indirim uygulanmadığı sanığın, polis memuru olup görevi gereği elinde bulundurduğu tabancayla suçu işlemiş olması nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 266/1 maddesi uyarınca cezasında üçte bir oranında artırım yapılmasına, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla hakkında açılan suçlamadan ise CMK 22/2 maddesi uyarınca beraatine karar verdi.

Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, olayın FETÖ saldırısı olduğunu ve takipçisi olacaklarını söyledi.AA

Kurye heimlich manevrasıyla boğulan çocuğu kurtardı: O anlar kamerada

Polisin GBT yapmak istediği araçtan ceset çıktı

İstanbul Emniyet’inden operasyon: 10 gözaltı

Arnavutköy’de iş yeri alevlere teslim oldu: 1’i ağır 3 yaralı

Ekiplerin zorlu denetimi: Alkollü sürücü direndi, bir diğeri tepki gösterdi

Erciyes 38 FK, deplasmandan 3 puanla döndü

Menteşe’de motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Ahlat’ta kar yağışı

İki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Kırmızı ışık ihlali kazaya sebep oldu: O anlar kamerada

Bakan Bolat, ABD Ticaret Bakanı Lutnick ile bir araya geldi

Erzurum’da silahlı saldırıya uğrayan şahıs hayatını kaybetti

Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı

Euroleague: AS Monaco: 86 - Fenerbahçe: 92

Kendisinden ayrılan kız arkadaşını evine girerken öldürdü

İnegöl’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Almanya’da caddeye acil iniş yapan küçük uçak trafik levhasına çarptı: 3 yaralı

Avrupa’dan kritik karar: O ürünlere gümrük vergisi geldi

Edirne’de masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 15 gözaltı

Hakkari’de demir atölyesinde patlama: 1 yaralı

Büyükşehir ekiplerinden ‘kışa hazırız' mesajı

"12.12 Bingöllüler Günü’nü kutladılar

Karabet Geçidi trafiğe kapatıldı

Isparta’da art arda yaşanan köpek ölümlerine valilik inceleme başlattı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Dijital İkiz Atölyeleri ile öğrenciler daha okul sıralarındayken ’geleceğin fabrikalarına’ adım atmış olacaklar"

Yelken kulübüne kaçak tekne operasyonu

MB Başkanı Karahan’ın annesi son yolculuğuna Uşak’ta uğurlanacak

Güllü’nün kızı ve 4 kişi adliyeye sevk edildi

Diyarbakır’da tekel bayisine patlayıcı atıldı

Otobüsteki satırlı saldırgan evinde yakalandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.