Tarih: 27.06.2024 11:49

Müdür Yardımcısını kafasından vurup öldürmüştü, sebep kan davası mı?

Facebook Twitter Linked-in

Olay, saat 09.00 sıralarında Çayırova Kültür Merkezi yakınlarında meydana geldi. Evinden çıkarak otomobiline binen lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç, emniyet kemerini taktığı sırada tabanca ile başından vuruldu. Çoğaç kanlar içerisine kalırken, saldırgan ise olay yerinden kaçtı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Mahir Çoğaç, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrası Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri katil zanlısını yakalamak için yoğun bir çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrasında katil zanlısı ve bir kişi daha emniyet güçleri tarafından yakalandı. 

TETİKÇİ İDDİASI

Müdür yardımcısı olarak görev yapan Mahir Çoğaç, Eğitim Bir-Sen üyesiydi. Seminere katılmak üzere görev yaptığı okula gitmek isterken öldürüldü. Evden çıktığında yanında 10 ve 6 yaşındaki iki çocuğu ve komşusu da vardı. Çocukları, yaz tatilinde devam ettikleri kursa komşusu bırakacağı için Çoğaç arabasına yalnız bindi. O sırada saldırıya uğradı. Saldırganın yanında bir kişi daha olduğu iddia edildi.

TAKSİYLE KOCAELİ’YE GELDİLER

Saldırgan ve beraberindeki kişinin cinayet için İstanbul’dan taksiyle Kocaeli’ne gittikleri de öne sürüldü. Silahlı saldırının Çoğaç’ın cezaevinde olan kardeşinden kaynaklanan bir aile husumeti nedeniyle gerçekleştiği ve cinayetin 17 yaşında bir tetikçiye işletildiği öne sürüldü. Eğitim Bir-Sen Çayırova İlçe Başkanı Ali Dere, “Cinayeti işleyen kişinin Mahir hocanın görev yaptığı okulun öğrencisi olmadığına dair teyit aldık. Olayın aile husumeti kaynaklı olduğuna ilişkin bilgi bize de geldi. Bir kardeşinin hapiste olduğu bilgisini de aldık” dedi.

 

Müdür Yardımcısını kafasından vurup öldürmüştü, sebep kan davası mı?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612