google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    15811,50%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,50% 2,32

MTÜ sağlıkta yapay zeka çalıştayı düzenlendi

MTÜ sağlıkta yapay zeka çalıştayı düzenlendi

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.01.2026 10:10:46 0
MTÜ sağlıkta yapay zeka çalıştayı düzenlendi
Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Tıp Fakültesinin ortaklaşa düzenlediği "II. MTÜ Sağlıkta Yapay Zeka Çalıştayı" Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi. Üniversite yönetimi, akademisyenler, uzman hekimler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla düzenlenen çalıştayda sağlıkta yapay zekânın önemi, uygulama alanları, tanı ve klinik süreçlere etkisi ile gelecek perspektifi kapsamlı biçimde ele alındı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, sağlık hizmetlerinde yapay zeka destekli çözümlerin hız, doğruluk ve karar destek sistemleri açısından sağladığı katkılara dikkat çekerek, üniversite olarak sağlıkta dijital dönüşüm ve disiplinlerarası iş birlikleri çerçevesinde yürütülen çalışmalara önem verdiklerini ifade etti.
Çalıştayın birinci oturumunda Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Yıldırım, "Yapay Zekânın Önemi ve Sağlıkta Dijital Dönüşüm" başlıklı sunumuyla, sağlık ekosisteminde veri odaklı yaklaşımlar ve yapay zekâ temelli teknolojilerin rolünü değerlendirdi. Oturum kapsamında ayrıca, Doç. Dr. Serpil Aslan (Yazılım Mühendisliği), Dr. Öğr. Üyesi Dilber Çetintaş (Bilgisayar Mühendisliği), Doç. Dr. Feyza İnceoğlu (Tıp Fakültesi), Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday (Tıp Fakültesi) ve Doç. Dr. Ahmet Kadir Aslan (İnönü Üniversitesi) tarafından tıbbi görüntüleme ve yapay zekâ ile tanı sistemleri, sağlıkta istatistiksel yaklaşımlar, bilimsel araştırmalarda yapay zeka kullanımı ve yapay zeka ile klinik uygulamalar başlıklarında kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.
Çalıştayın ikinci oturumu, MTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin çalışma grupları ile "Sağlıkta Yapay Zeka Destekli Teşhis Yaklaşımları" temasıyla gerçekleştirildi. Oturumda Doç. Dr. Muhammed Yıldırım ve Prof. Dr. Eser Sert ile Dr. Öğr. Üyesi Soner Kızıloluk ve Dr. Öğr. Üyesi Dilber Çetintaş (Bilgisayar Mühendisliği), Doç. Dr. Serpil Aslan ve Doç. Dr. Canan Batur Şahin (Yazılım Mühendisliği) ile Doç. Dr. Gürkan Kavuran ve Dr. Öğr. Üyesi Yağmur Ölmez (Elektrik-Elektronik Mühendisliği) tarafından; yapay zekâ tabanlı teşhis sistemleri, kullanılan yöntemler ve farklı klinik kullanım senaryoları çok yönlü olarak ele alındı. Çalıştay, katılımcıların sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Otobüs alev topuna döndü

Aksaray’da bıçakçı dükkanını soyan 3 şüpheli yakalandı

Kayseri’de oğlu, babasının büfesini kurşunladı

Tofaş Tır’a ok gibi saplandı: 1’i ağır 2 yaralı

Aydınlatma direğine çarpan otomobil takla attı: 1 yaşındaki bebek öldü, anne ve baba yaralandı

Kahramanmaraş’ta otomobil köprüden uçtu 1’i ağır 4 kişi yaralandı

Yasak ilişki yaşadığı sevgilisini boğazını keserek öldürdü

İnegöl’de araçlar çarpıştı: 2 yaralı

Malatya’da husumetlilerin bıçaklı kavgasında: 2’si ağır 3 kişi yaralandı

Galatasaray’ın yeni transferi Yaser Asprilla, İstanbul’a geldi

Seçer: "Mersin, eğitimli gençlerle daha da gelişecek"

Uşak’ta cipin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya’da nişan töreninde karbonmonoksit zehirlenmesi: 46 kişi hastaneye kaldırıldı

İskenderun polisi soğuk havada asayiş için sahada

Reyhanlı’da tır yangını

Antakya’da kuyuya düşen vatandaş yaralandı

Arsuz’da müstakil evden alevler yükseldi

BARÜ’den Prof. Dr. Yıldırım, Amerikan Arkeoloji Enstitüsü üyeliğine seçildi

BARÜ’nün spor dostu kampüs çalışmaları "Ethos Universitas Sertifikası" ile tescillendi

Asker uğurlama eğlencesi hastanede bitti

ICE, Minneapolis’te bir kişiyi daha vurarak öldürdü

Hakkari’de 9 yıl 9 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

AK Parti Konya’dan vefa buluşması

Hasta kadının imdadına paletli araçla AFAD yetişti

Çocukların gözü önünde köpeği katletti

Tarihi ilçenin 100 yıllık çınarı hayatını kaybetti: İHA muhabirinin baba acısı

Sultanlar Ligi: Fenerbahçe Medicana: 3 - Eczacıbaşı Dynavit: 1

Trump: "Venezuela saldırısında yeni ‘Discombobulator’ silahı kullanıldı"

Diyarbakır’da kafede yangın paniği

Şişli’de çöp konteynerinde başı kesik kadın cesedi bulundu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.