Tarih: 13.01.2021 16:36

Motor yatağı nedir?

Facebook Twitter Linked-in

 

Bir aracın sorunsuz çalışabiliyor olması için motorunun verimli olması önemlidir. Motorun verimli olabilmesi için gerekli olan en önemli parçalardan birisi de motor yatağı olarak bilinmektedir.

Motor yatağı genel olarak birbiri ile temasta olan iki parçanın birbiri ile sürtünmesini ve aşınmasını önleyen bir kaptır. İki parça arasındaki bağlantıyı ve hareketi minimum sürtünme kaybı ile sağlayan ve aynı zamanda kendisine de etki eden kuvvetlerin doğrultusunda hareketlere müsaade etmeyen bir yapıdır. Tüm bu kuvvetlerin, koruduğu iki parçaya da zarar vermesini engelleyen makine yedek parçaları motor yatakları olarak bilinmektedir.

Motor yatak parçaları aslında süreç içerisinde kendisi yıpranırken korumaya aldığı krank mili ve piston gibi önemli parçaların zedelenmesini ve hasar almasını önlemektedir. Böylece otomobillerde belirli süreli kullanımlarda sadece yıpranan motor yataklarının değişimi hem daha az maliyetli hem de en verimli çalışma sistemi olacaktır. 

Yenmak Motor Yatağı

Motorların korunması ve daha uzun yıllar en verimli şekilde çalışabilmesini sağlayan motor yakaları Yenmak Makine Parçaları firması tesislerinde üretilmektedir. Konya Organize Sanayi bölgesinde %100 yerli sermaye ile üretilen Yenmak marka motor yatakları hem ülkemizde hem de dünyada en çok tercih edilen markalardan birisi olarak bilinmektedir.

Yenmak motor yatakları kaliteli bir üretim sürecinden geçtikten sonra ilgili kalite kontrol birimlerinde kontrole alınmaktadır. Dünya standartlarına uyum sağlayabilecek kalitede olan tüm ürünlerin satışına onay verilirken uygun kalitede olmayan ürünler satışa sunulmamaktadır.    

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612