• BIST 100

    14162,38%-0,14
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,17% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5948,61% -0,10
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

Mıcırık Aşı’nın 6’ncı en kötü yemek seçilmesine Gaziantepliler tepki gösterdi

Mıcırık Aşı’nın 6’ncı en kötü yemek seçilmesine Gaziantepliler tepki gösterdi

GÜNDEM 19.12.2025 10:56:31 0
Mıcırık Aşı’nın 6’ncı en kötü yemek seçilmesine Gaziantepliler tepki gösterdi
Gastronominin başkenti olarak anılan Gaziantep’e özgü bir yemek olan Mıcırık Aşı’nın, Taste Atlas’ın kullanıcı puanlarına dayanarak hazırladığı "Türkiye’nin en kötü yemekleri" listesinde 6’ncı sırada yer almasına, Gaziantepli vatandaşlar tepki gösterdi.
Gastronomi platformu Taste Atlas, kullanıcı puanlarıyla oluşturduğu "Türkiye’nin en kötü yemekleri" listesini yayımladı. Listenin ilk sırasında Kapuska 1’inci sırada yer alırken Gaziantep mutfağının geleneksel lezzetlerinden Antep usulü Mıcırık Aşı, 6’ncı sırada yer aldı. Ancak bu sıralama, Gaziantepliler tarafından tepkiyle karşılandı. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Şiveydiz Restoran’ında usta olarak çalışan Şengül Şimşek, kuru patlıcan, kuru biber, soğan, sarımsak, biber salçası ve pirinçle yapılan bu yemeğin Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana sofralarda yer aldığını, özellikle kış aylarında sağlıklı ve sevilen bir ev yemeği olduğunu vurgulayarak tadının kötü olmadığını söyledi.

"Bu yemeğe "kötü" denmesi mümkün değildir"
Şahinbey Belediyesi bünyesinde çalışan usta Şengül Şimşek, Antep’e özgü hiçbir yemeğin kötü olmadığını söyledi. usta Şimşek, "Mıcırık Aşı’nın, Türkiye’nin en kötü yemeği sıralamasında 6. sırada yer alması bizleri gerçekten çok üzdü. Çünkü Gaziantep’imizin önemli yöresel yemeklerinden biri olan Mıcırık, şehrimizde özellikle Şiveydiz Restoranı’nda özenle pişirilmektedir. Herkesi gelip bu yemeği yerinde tatmaya davet ediyoruz. Mıcırık yemeğinin 6. sıraya gerilemesini kabul etmiyoruz. Bu yemeğe "kötü" denmesi mümkün değildir. Aksine, hem tarihi hem de kültürel değeri çok yüksek bir yemektir. Gaziantep’te Mıcırık, savaş yıllarında yokluk içinde annelerimizin patlıcanı israf etmeden değerlendirmek için yaptığı bir yemektir. Patlıcanın uç kısmıyla ayrı, baş kısmıyla ayrı yemekler hazırlanarak mutfak kültürümüz zenginleştirilmiştir. Bu yönüyle Mıcırık, üretkenliğin ve mutfak zekâsının bir ürünüdür" dedi.

"Mıcırık tamamen doğal bir sebze yemeğidir"
Mıcırık Aşı’nın tamamen yöresel ürünlerden yapıldığını anlatan usta Şimşek, "Mıcırık tamamen doğal bir sebze yemeğidir. İçerisinde gün kurusunda kurutulmuş patlıcan başı, soğan, sarımsak, kurutulmuş biber, salça ve çeşitli baharatlar yer alır. Gün kurusunda kurutulduğu için şifalıdır. Özellikle kış aylarında sıkça tercih edilir. Yemeği tadan herkes Mıcırık’ı çok beğenmektedir. Şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirlerimiz özellikle kış mevsiminde bu yemeği tatmak istediklerini belirtmekte ve memnuniyetle ayrılmaktadır. Usta aşçılarımızın emeğiyle yapılan bu yemeğe kötü denmemesini halkımızdan rica ediyoruz. Mıcırık, pahalı ya da ulaşılması zor bir yemek değildir. Her evde bulunan malzemelerle yapılır ve yaklaşık 10 gün süren bir hazırlık sürecinin ardından sofralara gelir. Bu yemeği çocuklarımıza sevdirmeli, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmalıyız. Çünkü Mıcırık hem faydalı hem de şifalıdır. İçerisindeki soğan ve sarımsak sayesinde doğal bir antibiyotik gibidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Annelerimizin bizlere sunduğu doğal ve şifalı yemeklerin en güzel örneklerinden biri olan Mıcırık için yapılan olumsuz değerlendirmeleri kabul etmiyoruz. Bu yemeği eleştirenleri Gaziantep’e gelip yerinde tatmaya ve yeniden değerlendirme yapmaya davet ediyoruz. "Mıcırık" adının verilme sebebi; patlıcanın hem iç kısmının hem de baş kısmının birlikte kullanılarak yapılmasıdır. Aynı yemeğe bazı yörelerde "mıcırık aşı" da denilmektedir. İsimler farklı olsa da yemek aynıdır ve Gaziantep mutfağının kıymetli bir parçasıdır" diye konuştu.
Gaziantepli vatandaşlardan Ayşe Kürek, Mıcırık Aşı’nın "kötü" olarak nitelendirilmesini haksız ve yüzeysel bir değerlendirme olarak gördüğünü belirtti. Kürek, listede oy kullanan vatandaşları usta ellerden çıkan Mıcırık Aşı’nı tatmaya davet etti.
Diğer vatandaş Tahir Bakır ise Mıcırık Aşı’nı severek tükettiğini ifade ederek, hazırlanan listenin hatalı olduğunu dile getirdi.

Alev topuna dönen otomobilden geriye demir yığını kaldı

Aydın’da 3 ayda 289 düzensiz göçmen kurtarıldı

Kahta’da ilk kez PNL ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Sultangazi’de çöp bırakma yasağı genişliyor

U14 Bilecik Gençler Ligi’nde heyecan devam ediyor

Salihli’de Tutum, Yatırım Ve Türk Malları Haftası kutlandı

’Toprağın Altından Sofranın Üstüne: Küllüoba’da Ekmeğin Arkeolojisi’ başlıklı seminer düzenlendi

Bodrum trafiğini rahatlatacak projeler hayata geçiyor

Nilüfer’de Alzheimer hastalığı detaylı ele alındı

Mardin’de "Geçmişten Geleceğe Denetimli Serbestlik" paneli

Küçük başkanın vaadi gerçek oldu

Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıl Dönümünde BEUN’da Maneviyat dolu bir gece

Mersin Ekonomi Zirvesi: 2026, sabır ve yapısal dönüşüm yılı olacak

Bilecik’te 45 yıldır halk oyunu öğretiyor

Büyükşehir’den Aydın genelinde eş zamanlı yol hamlesi

Canik’te pazarlarda denetim: Tartıdan tezgaha tam kontrol

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Arnavutköy’de 2 yıl içerisinde 21 okul tamamlanmış olacak"

Altıntaş’ta "Yetim Kardeş" projesi tanıtıldı

Trendyol Süper Lig’de 17. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

DİSİDER Başkanı Akbaş’tan 2026 yılı asgari ücret değerlendirmesi

İstanbul’da sahte para operasyonu

Çameli Belediyesi öğrencilere deneme sınavı desteği verdi

Van’da emniyet bünyesine alınan yeni araçlar törenle teslim edildi

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev değişimi

Dijital bağımlılık ve akran zorbalığına karşı kitaplı mücadele

Batman’da trafo yangını

Tıbbi Biyokimya Uzmanı Uzm. Dr. Orhan’dan ailelere uyarı

Çevre yolunda önlem alındı, yayalar üst geçide yönlendiriliyor

Samsun semalarında dikkat çeken manzara

Şanlıurfa’da üç boyutlu resim sergisi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.