• BIST 100

    10741,55%-0,02
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,94% 0,98
  • GRAM ALTIN

    4366,28% 1,56
  • Ç. ALTIN

    6992,00% 0,92

Kocaelispor Başkanı Recep Durul: "Bazı şeylerin kontrolü bizde değil, bekliyoruz"

Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, futbolcu ödemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bazı şeylerin kontrolü bizde olmadığı için bekliyoruz.

SPOR 30.10.2024 15:18:00 0
Kocaelispor Başkanı Recep Durul:

Kendilerinden özür diledim. Özür dilemek erdemliktir. Keşke her insan bunu yapabilse. Bu hafta futbolculara ödeme yapılacak. Gelen kaynak neyse tamamını aktaracağız" dedi.


 

Trendyol 1.Lig’de mücadele eden Kocaelispor’da Başkan Recep Durul basın toplantısı düzenledi. 9 Haziran’da yapılan kongreden sonraki süreci ve gerçekleştirilen transferleri değerlendirerek konuşmasına başlayan Başkan Durul, "Ertuğrul hocamızı bir kez daha takımımızın başına getirdik. Transfer döneminde boşluk vardı. Bilmediğimiz kişiler takıma transfer yapıyordu. Eğer Kocaelispor’un başmühendisi Ertuğrul Sağlam ise tüm yetki ondadır. Zaman zaman fikir ayrılıklarımız oldu. Ben, hocamız, menajerler ve yönetimimiz de futbolcu önerdi ve iyi bir kadro kuruldu" ifadelerini kullandı.


 

 


 

"2.1 puan ortalaması hedefi koyduk"


 

Süper Lig hedefiyle yola çıktılarını dile getiren Başkan Durul, "İstatistiklere göre 78 puan bizi Süper Lig’e çıkaracak. Geçen sezon 5-6 iyi takım varken, bu sezon 10-12 iddialı takım var. 2.1 puan ortalaması hedefi koyduk. Birçok iç ve dış faktörler sezon içinde karşımıza çıkacaktır. Zaman zaman eksik futbolcularımızı arıyoruz, hocamız da buna göre takım kurgusu oluşturuyor. Ben hocamızın takım şablonunu oturttuğunu düşünüyorum. Bakın Galatasaray’da 3 forvet var. 3’ü de dünya yıldızı. Ona rağmen hatalar yapıyorlar. Hocamız, takımımızın teknik patronudur, kendisine müdahale etmiyoruz. Ligin zirvesindeyiz. Erzurumspor da iyi bir çıkış gösterdi. Bizim kadromuzun yüzde 20 bütçesiyle başardılar. Bolu ve Erzurum deplasmanları zor geçiyor. İklim şartları da kendilerinin lehlerine" diye konuştu.


 

 


 

"VAR ile ilgili iyi değiliz"


 

"Bizde komutan çok, asker az" diyen Recep Durul, sözlerini şöyle sürdürdü:


 

"Erzurum’da asker daha fazla. İsterseniz Real Madrid ya da Barcelona olun, mücadele eden amatör bir takım gelir ve seni yener. Ankaragücü maçında biraz bizden, biraz rakipten dolayı yenildik. Tolga Ciğerci’nin kırmızı kart pozisyonu görülmedi. VAR ile ilgili iyi değiliz. 2-3 dakika VAR’da inceleme mi olur? Bazı yöneticilerimiz, bir maçta bir başkanın hakem grubuyla telefondan yazışma yaptıklarını gördü. İnandığım bir şey var. Hakem ve TFF ile ilgili ağır eleştiri yapılması taraftarı değilim. ’Hakkımızı yiyorlar’ cümlesi bir tuzak. Bir yerler, iki yerler. Bunlar mazeret olmamalı. Bunlara sığınan insan değiliz. Biz büyük ve başarıya alışık bir camiayız. Geçmişini biliyoruz. Böylesi bir kulüpte mazeret üretemeyiz."


 

 


 

"Hocamızı gönderme düşüncemiz yok"


 

Başkan Recep Durul, sakatlıkları bulunan futbolcularla ilgili bilgilendirme de yaptı. Durul, "Caner 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak. Markao’nun sağlık taramasında iyi huylu kemik kisti tespit edildi. Caktas soğuk algınlığı geçiriyor. Markao istekli ve Karagümrük maçında oynamak istiyor. Beklentimiz oynaması ancak Sakarya maçını da düşünüyor. Hocamız ile ilgili şunu ifade etmek istiyorum; ’1-2 yenilgi sonrası hocamızı gönderelim’ diye bir düşüncemiz olmayacak" cümlelerine yer verdi.


 

 


 

"Şehrimizin üst aklı bize güvence verdi ve yola çıktık"


 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın desteğine de değinen Durul, "Ertuğrul hoca ile Tahir Başkanımızın yanına gittik. Kendisi, ’Genel kurulu bitirin, yanıma gelin’ dedi. Neticesinde şehrimizin otoritesi. Merhum Hüseyin Üzülmez döneminde transfer yasağını kaldırdı. Bunu başardı kendisi. Tahir Başkan adamcılık yapmıyor. Herkeste telefonu var ve kimseyi ayırmıyor. Kulübün içişlerine de hiç karışmıyor. Görüşmemizde, ’Bana şampiyon takım kurun. Biz gereğini yapacağız’ dedi. Şehrimizin üst aklı bize güvence verdi ve yola çıktık. Bazı arkadaşlar, ’Madem parayı büyükşehir verecek, siz neden oradasınız?’ diyor. Bilinmelidir ki hiçbir başkan, büyükşehir desteği almadan kulübü yönetmemiştir. Başkan Osman Gencal da İzmit Belediyesi’nin alanını Kocaelispor’a tahsis etti ve Baç’taki bina yapıldı" diye konuştu.


 

 


 

"Büyükşehir’den destek almak zorunda"


 

Recep Durul, geçtiğimiz sezon kendi imkanlarıyla kulüp kasasına 35 milyon TL koyduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:


 

"Eski başkan ve yöneticilerin bu kulüp için neler yaptığını biliyoruz. Sefa Sirmen, Kocaeli’nin tüm imkanlarını Kocaelispor’a sağlıyordu. Bugün Recep, yarın Hasan ya da Hüseyin başkan olduğunda da büyükşehirden destek almak zorunda. Geçen sezon kendi imkanlarımdan 35 milyon TL aktardım ve takımı şampiyonluğa götürmek için elimden geleni yaptım. Çorum maçından sonra Tahir Başkan, ’70 milyon veren varsa gelsin, aday olsun, Kocaelisporluları bir göreyim’ dedi. Bu kirli düşünceler Kocaelispor’a büyük zarar veriyor. Kulübü dizayn ediyorlar, kulübün yönetimini belirliyorlar. Sizce bu gazetecilik mi? Kocaelispor’u ön plana çıkarmak gerekirken kişiler öne çıkıyor. Ülke zor bir süreçten geçiyor. Ekonomide dalgalanmalar var. Böyle bir ortamda tasarruf tedbirlerinin uygulandığı ortamda firmalardan destek almak kolay olmuyor. Ben bu yükün altına gövdemi koydum, koymaya da devam edeceğim. 50 milyon TL cebimden yönetim kurulumuz adına kaynak sağladım. Yarın bu katkıyı kulübe bırakır mıyım, bırakmaz mıyım bilmiyorum. Benim samimiyetim ortada. Yönetici arkadaşlarım aslanlar gibi çalışıyor. Kulübün içindeki yapıyı bozanlara da izin vermiyoruz. Hiç kimse Kocaelispor’u ve yönetimini küçümseyemez. Kimseden bir korkumuz, çekincemiz yok. 16 transfer yaptık. Büyükşehirden kasamıza 140 milyon TL para girdi. Bir firma ile 2 milyon TL anlaşma yaptık. 300 bin Euro’sunu aldık. Kalan dilimi 2025 yılının ilk çeyreğinde ödeyecek. Ulusal lisans almak için 22 milyonu da Tahir Başkan kulübe aktarttı. 100 milyon TL geriden geliyoruz. Bu para kasamızda olsaydı 2-2.5 ay rahatlayacaktık. Bugünkü koşullarda büyük bir rakam. Sponsorluklar yeterli gelmiyor. Söz alınan firmalar var. 250’nin üzerinde firma ile görüşüldü. Gönüllü verenler de var."


 

 


 

"Bazı şeylerin kontrolü bizde olmadığı için bekliyoruz"


 

Kocaelispor’un bir aile olduğunu da aktaran Durul, "Bizim futbolcu grubumuz çok karakterli kişiler. Biz bir aileyiz, aile içinde sıkıntılar olabilir. Büyükşehir belediye başkanımız futbolculara ve camiaya seslenerek söz verdi. Bunun üzerine söz olur mu? Güven konusunda bir sıkıntı yok. Tabii ki herkesin bir harcama planı var. Adamın cebinde parası yok, ne yapacak? Futbolcular bize süre sordu. Bazı şeylerin kontrolü bizde olmadığı için bekliyoruz. Kendilerinden özür diledim. Özür dilemek erdemliktir. Keşke her insan bunu yapabilse. Bu hafta futbolculara ödeme yapılacak. Gelen kaynak neyse tamamını aktaracağız. 30 milyon da işimizi görür. Tesislerle ilgili start verdik. 72 dönüm arazi için Tahir Büyükakın başkanımız talimatı verdi. İhale süreci birkaç ay sürer ve sonrasında inşaata başlanır" dedi.

Küçükçekmece'de Tıkanıklık Sorununa Son: Robot Teknolojisiyle Kırmadan Çözüm

TÜRKİYE’DEN YENİ TARİFE REJİMİNE YAPISAL YANIT

Dijital Gizliliğiniz Tehlikede mi? “Çerezleri Kabul Et”in Anlamı

DERİNCE ÇINARLIDERE İÇME SUYU ARITMA TESİSİ DEVREYE ALINDI

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Sıcak havanın ardından sağanak geliyor

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Körfezin iki yakasını kulaçlar birleştirecek

Kandıra Akçaova yolu konforlu ve güvenli

Halat çekme yarışının galibi Kandıralı çocuklar

Büyükşehir’in “Muhtar Buluşmaları” başladı

Dünyayı gezen gezgin: “Kocaeli’ye hayranım”

Melih Kutun: “Hayra motor, şerre fren olmaya devam edeceğiz!”

Başkan Büyükgöz’den Sünnet Olan Miniklere Moral Ziyareti

Perşembe Pazarı'nda Büyükakın'a yoğun ilgi

Scaffold Tower Hire

"ReBirth / Last Chance": Doğa ve İnsan Arasındaki Dengeye Sanatsal Bir Çağrı

Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası’nda hazırlıklar tam gaz

Hayır Lokması ve Lokma Hayrı İle Dayanışma Kültürü

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Yağmur ne zaman geliyor?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Bahçem Çayırova projesinde çalışmalar sürüyor

Gebze Belediyesi’nin Etkinliğinde Minikler Doyasıya Eğlendi

TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı Gebze’de Gerçekleştirildi

Geleceğin pilotları Kocaeli'de yetişecek

Yükleniyor

Erbakan Spor Kulübü’nden Afganistan Türkmen Köyü’ne Su Kuyusu!

2025 yılında 500 milyon dolar yatırım yapacak Akkök Holding, yüksek teknoloji ve yerlileşmeyle büyüyecek

Coolaer, Eurasia Rail 2025’te ileri soğutma teknolojileriyle öne çıktı

Canovate Group, Eurasia Rail 2025’de gövde gösterisi yaptı

Limak, Global Engineer Girls projesi ile artık İspanya’da

VUSLAT DERNEĞİ KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIĞINI DUYURDU

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

TÜRKİYE’DEN YENİ TARİFE REJİMİNE YAPISAL YANIT

Su krizi derinleşiyor, pompa sistemleri stratejik hale geliyor

Askerlik yerleri e-Devlet'te duyuruldu

Kocaeli’de suça sürüklenen çocuklara yeni destek modeli

Rumeli Türkleri Derneği Başkanı’nın Acı Günü

Büyükşehir orman yangınlarına karşı farkındalığı artırıyor

3 ilde alevlerle mücadele sürüyor

Türkiye alevlere teslim! Yerli ve Milli Parti ‘Mücadele Planı’nı açıkladı

GGC BAŞKANI LEVENT ALTUN: BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ BİR BASIN İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bıyık’tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Melih Kutun: “Hayra motor, şerre fren olmaya devam edeceğiz!”

EĞLENCENİN ZAMANI MI?

EMEP: Soframızdaki ekmeği gün gün azaltan bu düzeni değiştirelim

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na Son 5 Dönemde 50 Binden Fazla Başvuru Yapıldı: İhlal Başlıklarında İlk Sıralarda Cezaevleri, Adil Yargı ve Sağlık Başlıkları Öne Çıktı

Seyit Aslan, Kandıra Cezaevinde tutulan Figen Yüksekdağ’ı ziyaret etti:

TBMM GENEL KURULU

TEOMAN MUTLU: “TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HERKESİN ORTAK HEDEFİ OLMALI”

Başkan Göksel İlhan: “Cengiz Holding Maden’i Dışladı, Siyasi Torpil Sistemi Kuruldu!”

Al Bayraklar Körfez'de dalgalandı

NURTEN YONTAR: “BAKAN TEKİN İSTİFA ETMELİ, LGS İPTAL EDİLMELİ!”

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne durumda?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Körfezin iki yakasını kulaçlar birleştirecek

Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası’nda hazırlıklar tam gaz

Kocaelispor- Casablanca maçının yeri ve tarihi belli oldu

Anfernee Jamal Dijksteel resmen Kocaelispor’da

Gebze Belediyesi Yaz Spor Okullarında Eğitimler Başladı Başkan Büyükgöz'den Öğrencilere Moral Ziyareti

Emre Yazgan’ın adı bu salonda yaşatılıyor

Çayırova Belediyesi’nden parkede iddialı kadro

Şampiyon Takım, Şampiyon Oyuncularını Bırakmadı

Aliağalı Yüzücüler Ankara’da Göz Doldurdu

Kocaelispor’da bir veda daha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.