Tarih: 19.06.2024 11:18

Kocaeli’nin barajları alarm vermeye başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli’nin içme su ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan, tam doluluk kapasitesi 51 milyon 13 bin metreküp olan Yuvacık Barajı yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte alarm vermeye başladı. 38 milyon 690 bin metreküp su kalan barajda doluluk oranı yüzde 90’lardan yüzde 76’lara düştü. İSU ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin azalması üzerine B planı olarak kullandığımız içme suyu kaynağımız Sapanca Gölü’nden su alımına başlanılmıştır. Yuvacık Barajı’nda bulunan suyumuz ile Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu, Kullar İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak abonelerimize sağlıklı bir şekilde iletiyoruz” dedi.

Kocaeli’nin barajları alarm vermeye başladı

NAMAZGAH BARAJINDAKİ ORAN YÜZDE 66

Kandıra’da bulunan tam doluluk kapasitesi 22 milyon 59 bin metreküp olan Namazgah Barajı’nda ise doluluk kapasitesi 14 milyon 940 bin metreküpe düştü. Barajda yüzde 66 oranında su bulunuyor

GELECEĞİMİZ İÇİN TASARRUFLU KULLANALIM

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü'nde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, suyun değerini vurgulayarak, “Her damlası değerli, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü'nde suyun önemini bir kez daha vurguluyoruz. Geleceğimiz için suyu tasarruflu kullanarak doğamızı koruyalım” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612