Tarih: 02.07.2024 12:42

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Facebook Twitter Linked-in

KOCAELİ’DE BUGÜN YAĞMUR VAR MI?

Piknik yapmak isteyen, denizde avlanmaya hazırlanan Karamürselli, Körfezli, Derinceli, Değirmendereli, Kandıralı ve İzmitli balıkçılar ve arkadaşlarıyla akşam plan yapan vatandaşlar, bir süredir Kocaeli’nin günlük hava durumunu merak ediyor, araştırıyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre 2 Temmuz 2024 Salı günü Kocaeli, güne açık ve sıcak bir hava ile başladı.

İZMİT HAVA DURUMU, KANDIRA HAVA DURUMU

Kocaeli genelinde sabah saatlerinde açık bir hava hakim olacak. Hissedilen sıcaklık en düşük 20, en yüksek 35 derece olacak. Sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde Kocaeli genelinde güneşli sıcak bir havanın hakim olması bekleniyor. Hissedilen nem oranı ise en düşük 35 en yüksek 96 oranında olacak.

KOCAELİ’DE RÜZGAR VAR MI?

Kandıra sahilleri ve İzmit Körfezi’nde etkili olması beklenen büyük bir rüzgar fırtınası bulunmuyor. Ancak rüzgar olacak. Kuzeydoğudan ortalama 20 hızında esmesi bekleniyor. 

HAVA DURUMU NASIL BELİRLENİYOR?

Hava durumu tahmini, çeşitli veri toplama yöntemleriyle elde edilen atmosferik bilgilerin kullanılmasıyla yapılır. Meteorolojik istasyonlar, uydular, radarlar ve hava balonlarından alınan sıcaklık, nem, rüzgar hızı ve yönü gibi veriler, global ve bölgesel hava durumu modellerine beslenir. Bu modeller, atmosferin fiziksel ve kimyasal süreçlerini simüle ederek gelecekteki hava koşullarını tahmin etmeye yarar. Meteorologlar, bu bilgisayar modellerinden çıkan verileri analiz eder ve yorumlayarak daha hassas yerel hava durumu tahminleri oluşturur. Bu tahminler, çeşitli medya platformları aracılığıyla halka duyurulur. Gelişen teknoloji ve artan veri miktarıyla birlikte, hava durumu tahminlerinin doğruluğu sürekli olarak artmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612