Tarih: 17.08.2024 09:49

Kocaeli Afetlerde Sağlık Hizmetleri Tanıtım Semineri Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Tarihi Kazıklı Kervansarayı’nda gerçekleştirilen seminere Kocaeli Vali Yardımcısı Salih Bıçak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Yalova İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Karakuş, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, K.B.B Afet işleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Kızılay Şube Başkanı İbrahim Pay, kamu kurum idarecileri, Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ve sağlık personelleri katılım sağladı.

Katılımcılar seminere fuaye alanına açılan fotoğraf sergisi ile giriş yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından ise misafirlere 1999 depremindeki arşiv görüntülerin yer aldığı slayt gösterisi izletildi.

Programda açılış konuşmasını Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan gerçekleştirdi.

Op. Dr. Yüksel Pehlevan “17 Ağustos 1999 tarihinde gece yarısı gerçekleşen ve büyük acılara neden olan deprem bize göstermiştir ki afetlere hazırlıklı olmak, afetlere karşı önlem almak çok önemlidir. Depremin acısını en iyi bilen bizler sizlere daha hızlı afet desteğinde bulunmak istiyoruz. Şu anda gerçekleştirdiğimiz seminerde olası bir afette ilimiz olarak hangi noktadayız sizlere onu anlatmak istiyoruz. Seminerimizin bir amacı da olası bir afete karşı farkındalık oluşturmaktır. Bugün siz değerli katılımcılarımıza bütün bunları anlatacağız. Konuşmama son verirken 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bizi tüm afetlerden korusun” dedi.

İl Sağlık Müdürünün konuşmalarının ardından sırasıyla protokol üyeleri tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar gerçekleştirildi.

Seminerde Kocaeli ilinin Afete Hazırlık Çalışmaları birçok farklı yönüyle ele alındı. Bu kapsamda; İl Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi, Türk Kızılayı, Kocaeli Afet Platformu ve Değirmendere Spor Sualtı Topluluğu çeşitli sunumlar yaptı.

Kocaeli Sağlık Hizmet Grubu İl Afet Hazırlık Tanıtım Seminerinde toplamda yapılan 13 sunumda ele alınan konularla birlikte Afete Hazırlık Çalışmaları farklı bir bakış açısı ile katılımcılara aktarıldı. 17 Ağustos Gölcük Depreminin 25. Sene-i devriyesinde, geçmişten günümüze olan gelişmeler ve geleceğe ait projelerin anlatıldığı seminer yoğun ilgi gördü.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan seminer sonunda programın düzenlenmesinde emeği geçenlere çiçek takdiminde bulunarak teşekkürlerini iletti.

Program günün anısına yönelik toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612