Tarih: 14.06.2024 13:11

KETEN YENİDEN KANDIRA İLE BULUŞUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’in özel önem verdiği tarımsal faaliyetleri geliştirme hedefi doğrultusunda destekleyici projeler tek tek hayata geçiriliyor.

Bu çalışmalar kapsamında Kandıra’nın tarımsal tarihinde özel bir yere sahip olmasına rağmen son yıllarda üretimi durma noktasına gelen keten bitkisini yeniden canlandırmak ve üretimini arttırmak için Ketenköy projesi uygulamaya konuldu.

Projenin ilk adımı olarak keten ekimi için uygun tarihlerde toprakla buluşturulan keten tohumlarından yetişen ürünlerin ilk hasadı gerçekleştirildi. En iyi sonucu almak geliştirilen çalışmalar kapsamında farklı tohumlar ekilmişti. Şimdi bu tohumların yetişmesiyle elde edilen ürünler, tohum ve lif kalitesi olarak değerlendirilecek. Değerlendirmeler sonucunda elde edilen veriler projenin ileriki adımlarına yön verecek.

Başkan Ölmez’in konuya gösterdiği hassasiyet nedeniyle bizzat gerçekleştirdiği keten hasadına Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da katıldı. Projeyi Kandıra tarımı açısından çok önemsediklerini dile getiren Katırcıoğlu, çalışmalara gereken desteği vereceklerini de ifade etti. Kandıra Ak Parti İlçe Başkanı Alper Tokgöz’ünde katıldığı hasat işçisinden çiftçisine herkesin emeğiyle şenlik havasında geçti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612