google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Kasapoğlu: "Gazeteciler sadece haber yapan değil, toplumun hafızasını tutan insanlardır"

Kasapoğlu: "Gazeteciler sadece haber yapan değil, toplumun hafızasını tutan insanlardır"

POLİTİKA 11.01.2026 11:57:04 0
Kasapoğlu:
İzmir’de faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarıyla bir araya gelen Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili ve Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Gazeteciler sadece haber yapan değil, toplumun hafızasını tutan insanlardır. Gazeteciler, toplumun gören gözü, işiten kulağıdır" dedi.
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili ve Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle İzmir’de yerel basın kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyaretinde gazetecilik mesleğinin toplumun tüm kesimlerinin gerçeğe ulaşma hakkının teminatı olduğunun atını çizen Kasapoğlu, "Kamuoyunun vicdanını temsil eden, zor zamanlarda daha da kıymetli hale gelen bu mesleği onurla sürdüren yerelden ulusala tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum" diyerek meslek çalışanlarının bu özel gününü tebrik etti.
Dr. Kasapoğlu; "Gazetecilik masa başında biten bir iş değildir. Kimi zaman bir deprem enkazının başında, kimi zaman bir adliye koridorunda, kimi zaman da bir köy okulunun bahçesinde, soğukta, sıcakta, gecenin bir vakti ya da sabahın erken saatinde büyük bir sorumlulukla fedakârlık ve hakikat arayışıdır. Hep aynı amaçla: İnsanların ne olup bittiğini doğru şekilde bilmesi için Bu yüzden gazeteciler sadece haber yapan değil, toplumun hafızasını tutan insanlardır. Gazeteciler, toplumun gören gözü, işiten kulağıdır. Son dönemde TBMM’de yürüttüğümüz Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu çalışmalarında da bunu çok net gördük. Sahada yaşananları, ailelerin sesini, engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştığı görünmez engelleri kamuoyuna taşıyan yine sizler oldunuz. Hem sahadaki hem de toplantılarımızdaki sesimizi ve sözümüzü dijital dünyaya taşıyan, engelli kardeşlerimizin taleplerini gündeme getiren ve hazırladığımız ’erişilebilirlik’ vizyonunu toplumun her kesimine ulaştıran siz değerli gazeteciler, bu hak mücadelesinin en önemli paydaşlarındansınız. ’Engel bireyde değil, kaldırımlardadır’ derken aslında bir zihniyet değişiminden söz ediyoruz. Bu değişimin toplumda karşılık bulabilmesi için de güçlü, özgür ve sorumluluk sahibi bir basına ihtiyacımız var. Sizlerin yaptığı her haber, attığınız her başlık, çektiğiniz her kare bu dönüşümün bir parçası. Bu vesileyle; meslek onurunu her şeyin üzerinde tutan, zor şartlar altında dahi meslek onurunu koruyan, haber verme görevini haktan ve hakikatten ayırmayan tüm basın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Görevi başında hayatını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyor; kalemini, kamerasını ve mikrofonunu halkın hizmetine sunan herkese sağlık, kolaylık ve başarı diliyorum" ifadelerini kullandı.

TFF 3. Lig: Eskişehir Anadolu Spor Faaliyetleri: 2 - Eskişehirspor: 6

Fatih’te istinat duvarı çöktü

Bingöl’de eğitime 1 gün ara

Tartıştığı erkek arkadaşını banyoda bıçaklayarak öldürdü

Malatya’da ‘vaşak görüntülendi

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda Erkan Özkan güven tazeledi

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimini yaptı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Bingöl’ün ilçesinde bir yol trafiğe kapatıldı

Ankara Bakkallar Odası’nda Bendevi Palandöken güven tazeledi

Malkara’da karda kartpostallık görüntüler oluştu

Serkan Özbalta: "Güzel bir galibiyet oldu"

Çanakkale’de yüksek kesimler beyaza büründü

Ankara’da karın ağırlığına dayanamayan çam ağacı devrildi

Hatay’da sis ve yağmur

Manisa Şoförler Odası’nda değişim: Cahit Güden başkan seçildi

Gaziantep’te bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Evren Otyakmaz: "Hak etmediğimiz bir yenilgi aldık"

İzmir-İstanbul Otoyolu’nda zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nın 2025 yılı faaliyet bilançosu açıklandı

Efeler Ligi: Halkbank: 3 - Alanya Belediyespor: 1

Efeler Ligi: Altekma: 1 - Galatasaray: 3

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Bulgaristan’ı 38-29 mağlup etti

Antalya’da 1825 metre rakımlı Alacabel’de

Fenerbahçe Opet, Halkbank Kadınlar Türkiye Kupası’nın sahibi oldu

Evlat acısı kitaba dönüştü

Tunceli’de eğitime 2 gün ara

Bursa’da 17 yıl 29 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

Elektrikli bisikletliye çarpıp kaçan alkollü sürücü sanayide yakalandı

Trendyol 1. Lig: Özbelsan Sivasspor: 0 - Erzurumspor FK: 2

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.