• BIST 100

    16074,63%0,75
  • DOLAR

    44,21% 0,09
  • EURO

    50,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7107,73% -0,01
  • Ç. ALTIN

    11509,84% -0,23

Karaburun: "Erzurum üzerinden uyuşturucu geçmesine izin vermeyeceğiz"

Karaburun: "Erzurum üzerinden uyuşturucu geçmesine izin vermeyeceğiz"

ASAYİŞ 31.01.2026 14:23:06 0
Karaburun:
Erzurum’un uyuşturucu geçiş güzergâhı olarak kullanılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Erzurum Emniyet Müdürü Karaburun, göreve başladığı ilk günden itibaren sahada yoğun bir mücadele başlattıklarını söyledi.
Kardelen Televizyonda yayınlanan Analiz Programı’na konuk olan Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Genel Yayın Yönetmeni Soner İstanbullu ve gazeteci-yazar Esat Bindesen’in sorularını cevapladı.
Karaburun; narkotikle mücadele, asayiş, trafik güvenliği, okul çevreleri ve metruk binalar başta olmak üzere kent genelinde yürütülen çalışmaları anlattı.
"Erzurum üzerinden uyuşturucu geçmesine izin vermeyeceğiz"
Yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin büyük bölümünün Erzurum’u hedef almadığını, kentin bir geçiş noktası olarak kullanılmak istendiğini belirten Karaburun, "Yakaladığımız uyuşturucuların çoğu ya batıdan doğu ülkelerine ya da doğudan batıdaki büyük şehirlere sevk edilmek istenen maddeler. Erzurum üzerinden uyuşturucu ve kaçak ürün geçmesini istemiyoruz" dedi.
"Ayağımızın tozuyla aramalara başladık"
Göreve başlar başlamaz sahaya indiklerini ifade eden Karaburun, dört ana giriş-çıkış noktasında görev yapan ekiplerin narkotik eğitimlerinden geçirildiğini söyledi.
"Uyuşturucu maddeler araçlarda nasıl saklanır, zula nasıl yapılır, nasıl tespit edilir, araç araması nasıl gerçekleştirilir; bunların tamamını uygulamalı olarak çalıştık. Narkotik aramalarında başarılı olan personelimizi de kritik noktalara görevlendirdik. Köprüköy uygulama noktamızı güçlendirdik, jandarmamızla birlikte 24 saat uygulama yapıyoruz" diye konuştu.
"Uyuşturucu satıcıları Erzurum’u terk edecek"
Uyuşturucuyla mücadelede sıfır tolerans uyguladıklarını vurgulayan Karaburun, "Bir tane bile istemiyoruz. Hedefimiz Erzurum’u bu konuda tertemiz bir şehir haline getirmek. Halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Kararlıyız; Erzurum sınırları içinde uyuşturucunun bulundurulmasına, taşınmasına, satılmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
26-28 Ocak tarihleri arasında yapılan uygulamalara da değinen Karaburun, "17 bin 61 vatandaş ve 3 bin 332 aracı kontrol ettik. Bu kadar yoğun denetimde sadece iki suç unsuruna rastladık. Türkiye ortalamasına göre çok iyi durumdayız ancak bu bizi rehavete sürüklemez" dedi.
"Halkımızın kanını emen kim varsa peşindeyiz"
Asayiş çalışmalarına da değinen İl Emniyet Müdürü Karaburun, okul çevrelerinde özel ekiplerin görev yaptığını, üniversite öğrencileriyle düzenli olarak bir araya geldiklerini söyledi.
"Bizim polislik anlayışımız vatandaşla doğrudan temas. Gençlerimizi suçtan uzak tutmak ve bilinçlendirmek için sahadayız" diyen Karaburun, suç örgütlerine yönelik mesajını ise şu sözlerle netleştirdi: "Halkımızın kanını emen kim varsa, iğneyle kuyu da kazsa peşindeyiz. Yasa dışı tüm yapıların iletişim ağlarını keseceğiz. Erzurum’da huzuru bozan hiçbir yapıya göz yummayacağız."

DERİNCE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kartepe’de Kadir Gecesi’ne Özel Program

Mukaddes emanetler Beyaz Kalpleri duygulandırdı

Çayırova Zabıtası’ndan Ramazan Bayramı öncesi denetim

Kayseri Psikiyatri Kliniğinde OKB Tedavisi:

Gözlükten kurtulmak isteyenlerin merak ettiği yöntem: Smile Lazer

Baskı ve Ambalaj Sektöründe Teknoloji Odaklı Çözüm Ortakları Öne Çıkıyor

Göktürk Veteriner Kliniği ile Profesyonel Sağlık Hizmetleri

ÜMRANİYE SOSYAL TESİSLERİNDE RAMAZAN BEREKETİ

Başkan Büyükakın, Roman iftarına katıldı

Millî Teknoloji Atölyesi’nde Bilim Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi

BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”

18 Mart Çanakkale Zaferi

Metin USLU ve beraberindeki heyet, Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret etti.

Penti Sütyen ve Kiko Milano Rüzgarı: Güzellik ve Konforun Pazarama'daki Adresi

Gebze Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarına İftar Programı Düzenledi

Temizlik işlerinden caddelerde bayram temizliği

Büyükşehir Zabıtası huzurlu bir bayram için sahada

Ülker’den Ramazan Bayramı'na özel yeni ürünler

“Kayık Çekek Yeri” Değirmendere’ye çok yakıştı

AK Parti iftarında 3 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı

Kartepe’de Camilerde Bayram Mesaisi

5 Yaşındaki Çocuklarda Kekemelik Nedir?

Uzmanlar uyarıyor: Uzun süre oturanlar bel ve boyun sağlığını ihmal etmemeli

Karavan Yaşamını Kolaylaştıran Pratik Ekipmanlar

Online yemek siparişi platformu

En Güncel Hurda Fiyatları Üzerinden Kazanç Elde Etme Stratejileri

ÜPO Akademi’de Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu:

BAYRAM PAZARI 3 GÜN KURULACAK

GEBZE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 450 KM'LİK VEFA YOLCULUĞU

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.