Tarih: 19.04.2018 14:46

Kaman'dan erken seçim açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, "Normal şartlarda 10 Haziran'dan itibaren seçime girebiliyoruz. Ters bir durumda diğer partilerle ittifak yaparak seçime gireriz. Bizim kadrolarımız tam, teşkilatlarımız hazır, bekliyoruz" dedi

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmelerin ardından 24 Haziran Pazar günü erken seçim kararı alındı. Kararın ardından gözler İYİ Parti'nin seçime girip girememe durumuna çevrildi. Bunun üzerine Genel Başkan Meral Akşener "Bir sıkıntı yok, biz hazırız" açıklamalarında bulundu. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Serdar Kaman da, bugün Yüksek Seçim Kurulu'nun yapacağı açıklamayı beklediklerini belirtti.

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, "Sayın Genel Başkanımız 2017 Kasım'da yaptığı açıklamasında 15 Temmuz'da bir seçim beklediğini belirtmişti. 24 Haziran'la arasında 20 günlük bir süre var. Biz de ona göre hazırlığımızı yapmıştık. 10 Haziran'dan itibaren seçime girebiliyoruz. Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi, sadece Kurucular Kurulu'nun kongresiyle seçime girebilmişti. Bizim için de aynı durum geçerli" dedi.

Devamında Kaman YSK'nın kararını beklediklerini belirtirken "Ola ki ters bir durum oluştu. Belki diğer partilerle ittifak kurularak seçime girebiliriz ya da Genel Başkanımızı 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı yapacağız. Tabi ki gerçek ittifakı önce milletimiz yapacak. Biz seçime hazırız. Bütün teşkilatlarımız açık. Kadrolarımız tam. Yalnızca YSK'nın kararını bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612