Tarih: 22.05.2024 16:47

Kağıttan Tasarımlar, Seka Kağıt Müzesi’nde

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Temel Sanat Eğitimi öğrencilerin katılım sağladığı  'Kağıttan Tasarımlar' workshop’u Seka Kağıt Müzesi’nde tamamlandı. Proje Yürütücülüğünü Doç. Dr. E. Begüm Savçın ve Öğr. Gör. S. Burak Savçın yaptığı etkinliğin atölye sonucu, 18 Mayıs “Müzeler Günü” kapsamında 22 Mayıs’ta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıt Müzesi Geçici Sergi Salonu’nda ziyarete açıldı.

Sergi açılışına; Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Müzeler Şube Müdürü Dr. Taha Hülagü, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Süreyya Temel, akademisyenler ve projede yer alan öğrenciler katıldı

Etkinlik kapsamında ayrıca Kocaeli Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik, Grafik ve Fotoğraf Bölümü’nün etkinlikleri de gerçekleşti. Yürütücülüğünü Doç. Dr. Şeniz Kabadayı Yuvarlak’ın gerçekleştirdiği “Kağıttan Hikayeler” adlı dijital fotoğraf sergisinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan seçkin müzelerin posterleri Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından özgün olarak hazırlandı.  Sergi Küratörlüğünü ve yürütücülüğünü, Doç. Dr. Suna Özgür Karaalan ve Öğr. Gör. Medine Yıldırım Simooğlu tarafından gerçekleştirilen serginin ardından Müzik Bölümü Öğretim Görevlileri Gonca Bilget, Yeşim Madanoğlu ve davetli arp sanatçısı Verda Ferah’ın  “Seka Trio” müzik dinletisi gerçekleşti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen sergi yoğun ilgi gördü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612