• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Kadınlara 50 bin lira hibe

İş kurmak ya da büyütmek isteyen kadınlara hem hibe hem de kredi yolu açık.

EKONOMİ 8.03.2018 08:37:00 0
Kadınlara 50 bin lira hibe

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Ülkemizde çalışan ve çalışmak isteyen kadınlara pek çok destek sağlanıyor. Kendi işini kurmak ya da büyütmek isteyen kadınlara hem hibe hem de kredi yolu açık. Bankalar kadın girişimcilere özel kredi imkanları sunuyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) de kadın girişimcilere hem hibe hem de faizsiz kredi veriyor. Devlet destekli bu krediler, özellikle kadın girişimcilere faizsiz, hibe ve çok düşük faizler şeklinde sunuluyor. KOSGEB, hibe desteğini kendi işini kurmak isteyen ev kadınlarına da sağlıyor. 

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR
Hibe almak isteyen kadınların KOSGEB'in istediği şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartların ilki, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak ve tamamen ücretsiz olarak İŞKUR ve KOSGEB tarafından düzenlenen kurstan başarılı olarak girişimcilik sertifikasına sahip olmak. Eğitim almamış kadın girişimciler yaşadıkları il ve ilçelerdeki KOSGEB hizmet birimlerine başvurarak, çalışmayan ev hanımları ise İŞKUR merkezine şahsen başvurarak kurslara katılabiliyor. Başvuru esnasında kadın girişimciler için ön yeterlilik sınavı da yapılıyor. KOSGEB tarafından kendi işyerini açmak isteyen ev hanımlarına ve kadın girişimcilere bu şartları taşımaları halinde 50 bin lira geri ödemesiz hibe imkanı sunuluyor. Ev hanımlarının hayallerinde örneğin güzellik merkezi, kuaför, pastane, lokanta, mağaza gibi bir işyeri açmak varsa, bu işyerleri için güzel ve yenilikçi iş fikri geliştirerek bu iş fikrini iş planına döküp iş projesini hazırlayarak KOSGEB'e onaylatması gerekiyor.

KGF'DEN ÖZEL KREDİ
Kredi Garanti Fonu da kadın girişimcilere destek kredisi sunuyor. Kredi, kadın girişimcilere işlerini büyütmek veya işletmelerini zor durumdan çıkarmak için destek verecek. Bakanlar Kurulu kararına göre, vade süresi asgari 6 ay, azami 5 yıl olan işletme kredilerinde anapara ödemesiz dönem en fazla 1 yıl olacak. Asgari vadesi 6 ay, azami vadesi 10 yıl olan yatırım kredilerinde ise anapara ödemesiz dönem en fazla 3 yıl olarak uygulanacak. Ödemesiz döneme ilişkin faizler azami 1 yıllık dönemler sonunda tahakkuk ve tahsil edilecek, ihtiyaç duyulması halinde ödemesiz döneme bir ay ilave edilecek. (Takvim)

Öğrenciye şiddet uygulayan okul müdürü cumhuriyet savcısına ifade verdi

Zelenskiy: "Müzakereler sırasında güvenlik garantilerinin mutlaka mevcut olması ve işlevsel olmaları gerektiğini vurguladım"

Domenico Tedesco: "Takım bugün saha içerisinde harika cevap verdi"

Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu

Çağdaş Atan: "Fenerbahçe hak ederek kazandı"

Fatih’te esnaf kavgasında yumruklar havada uçuştu

Giresun’da fındık fiyatı 250 TL’ye geriledi, üretici umudunu yeni yıla bıraktı

Kırıkkale’de FETÖ, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 hükümlü yakalandı

Bursa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Muş’ta yaban domuzu ile çoban köpeklerinin kovalamacası kamerada

Sakaryaspor - Hatayspor maçının ardından

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

Kırıkkale’de bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Otomobiliyle tırın altına giren 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Serik’te ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Yaya geçidine 20 metre mesafede kaza: 1 ölü

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Trendyol Süper Lig’de 16. haftanın görünümü

Van’da yoğun kar yağışı

Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 3 - Hatayspor: 0

Mersin’de sazlık alandaki yangın söndürüldü: Bir sera zarar gördü

Cerrahi alet ve tıbbi cihaz üretiminde Türkiye’nin öncüsü Samsun

Fenerbahçe, ligde 16. haftayı da namağlup kapattı

Mert Müldür’den bu sezonki ilk gol sevinci

Archie Brown devam edemedi

Fenerbahçe, ligde 2 maç sonra kazandı

Kız öğrencilerine cinsel organının fotoğrafını gönderen tacizci öğretmen tutuklandı

Çocukların maçında kadın hakeme şiddet

Asensio’dan son 8 maçta 10 gollük katkı

Motosiklet otomobile arkadan çarptı: 1 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.