G-GBGQR9HF6V
8648,41%-0,18
34,35% 0,02
37,46% 0,20
3028,83% 0,21
4980,42% -0,18
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kroman Çelik Sanayi ve Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi fabrikalarına geri kazanım suyu sağlamak amacıyla imzalanan protokol kapsamında altyapı çalışmalarını başlattı.
Gebze ilçesinde başlayan çalışmalar kapsamında çelik borular ile toplamda 6 bin 650 metre uzunluğunda geri kazanım suyu hattı imalatı yapılacak.
SU KAYNAKLARI ÜZERİNDEKİ BASKI AZALACAK
Küresel ısınma ve iklim değişikliği, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de su kaynaklarında ciddi sorunlar oluşturarak içme suyu üzerindeki baskının artmasına neden oluyor. Su kaynaklarının bugün ve gelecekteki gereksinimleri karşılayabilecek en akılcı şekilde kullanılması adına sürdürülebilir su politikalarının geliştirilmesi önem kazanıyor. Kocaeli sanayisinin ihtiyacı olan yıllık 43 milyon metreküp suyun tamamını, yıllık 48 milyon metreküp kapasitedeki kurulu geri kazanım üniteleri ile karşılayabilecek düzeyde olan İSU Genel Müdürlüğü; gerçekleştirdiği çalışmalar ile sanayide kullanılan suyun geri kazanım suyu ile karşılanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kroman Çelik Sanayi ve Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi fabrikalarına geri kazanım suyu sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol kapsamında altyapı çalışmalarını başlattı.
GERİ KAZANIM SUYU İÇİN 6 BİN 650 METRE İLETİM HATTI
Kroman Çelik Sanayi ve Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi fabrikalarına Gebze İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nden sağlanacak olan geri kazanım suyu çalışmaları kapsamında 450 mm, 350 mm ve 150 mm çaplarında çelik borular kullanarak toplamda 6 bin 650 metre uzunluğunda altyapı çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca 2 adet debimetre odası ile 3 adet de vantuz odası imalatı yapılacak. Bölgede yapımı devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla, ilk etapta günlük ortalama 3 bin 500 metreküp, yıllık 1 milyon 277 bin 500 metreküp; gelecek yıllar için ise günlük ortalama 11 bin metreküp, yıllık 4 milyon 15 bin metreküp geri kazanım suyu temin edilerek Kocaeli’nin içme suyu kaynakları üzerindeki baskı azaltılacak ve kent ekonomisine katkı sağlanacak.
GERİ KAZANIM SUYU, KESİNTİSİZ SU KAYNAĞI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünün bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar, sadece bu iki fabrika için değil, gelecekte bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri ve diğer fabrikalara da su temin edecek şekilde genişletilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla geri kazanım suyunu kullanan fabrikalar, kesintisiz su kaynağına kavuşmuş olurken içme suyu kaynakları üzerindeki baskı da önemli ölçüde azaltılacak.