Tarih: 20.06.2024 14:21

İstanbul'da güvenilir kız öğrenci yurdu mu arıyorsunuz?

Facebook Twitter Linked-in

 İstanbul ve özellikle Beşiktaş lokasyonunda, fiyatları ve bundan daha önemlisi güvenlik özellikleri bakımından uygun yurt arayışları da hızla sürüyor. 2024-2025 öğretim yılı için yurt seçimini nasıl yapacaksınız?

--

Normal koşullarda kız veya erkek öğrenci fark etmeksizin yurtların belli temel özelliklerinin bulunması gerekir. Yangın tedbirleri, genel güvenlik tedbirleri ve özellikle ülkemizin bulunduğu deprem kuşağı nedeniyle deprem tedbirleri; bütün önceliklerin önüne geçer.

Bu kapsamda özellikle deprem yönetmeliğine uygunluk ve hatta bunun üzerinde bir yapı inşa durumunun söz konusu olması ilk arayışınız olmalıdır.

Seçeceğiniz yurt, hangi maksatla inşa edildi?

Pek çoğumuz, binaların inşa protokolleri hakkında bilgi sahibi değiliz. Kamu kaynaklarının güvenli ya da değil şeklinde vereceği raporlara doğal olarak itimat ediyoruz. Ancak unutmamak gerekir ki her yapının inşa tekniği, o yapının statik özelliklerini de etkiliyor. Örneğin; eğitim öğretim tesisi ve benzeri kamu hizmeti vermek gibi maksatlarla kullanılacak binaların, inşa nitelikleri çok daha farklı oluyor.

Öğrenci yurtlarında da durum bu şekilde. Daha önce iş hanı olarak kullanılan bir yapının dönüştürülerek, öğrenci yurdu haline getirilmesi ile, inşaatın yurt projesi ile başlayıp tamamlanması elbette farklı standartları gerektiriyor. Burada, güvenlik özelliklerinin yanında kullanışlılık koşulları da öne çıkar.

İstanbul Beşiktaş NUVOLA Kız Öğrenci Yurdu, Tam olarak bu şekilde inşa edilmiş binalardan bir tanesidir. Zemin tespitinden bina elemanlarının projelendirilmesi ne kadar her detay, yapının yurt olarak kullanılması koşulları üzerine geliştirilmiştir.

Ayrıca yakın zamanda inşa edilmiş bir bina olması sebebiyle, en yeni deprem yönetmeliği kurallarına uygundur. 

Güvenlik ve konfor bir arada

NUVOLA Kız Öğrenci Yurdu, sahip olduğu güvenlik özelliklerinin yanında, İstanbul’un merkezinde Beşiktaş’ta yer alır. Bu sayede üniversitelere erişimi çok kolay olan yurdun, öğrencilerine sunduğu hizmetler de çeşitli ve tam olarak ihtiyaç odaklıdır.

NUVOLA Beşiktaş Kız Öğrenci Yurdu Yönetiminden yapılan açıklamada; öğrencilerin en yüksek tatmin seviyesine erişmeleri için, ev konforunda ve bundan çok daha ileride güvenlik özelliklerine sahip bir yaşam alanı inşa edildiği ifade ediliyor.

Kurumun Bakanlık denetiminde resmi bir kurum olduğu ve tüm işlemlerinin denetlendiği belirtilen açıklamada, misafirlerin bir aile olarak görüldüğü belirtiliyor.

Beşiktaş’ta veya güvenli bir kız öğrenci yurdu arıyorsanız, siz de Nuvola Kız Öğrenci Yurdu ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

NUVOLA Kız Öğrenci Yurdu’na Google’da “Kız öğrenci yurdu” araması yaparak web sitesi üzerinden ulaşabilir veya 0 (212) 227 70 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Türkali Mah. Behçet Necatigil Sok. No:42 Beşiktaş – İSTANBUL adresinde bulunan kurum, veli ve öğrenci sorularına hızlı biçimde yanıt veriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612