• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,20% 0,03
  • EURO

    51,04% 0,06
  • GRAM ALTIN

    6946,19% -2,33
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02

İş adamı Bozkuş: ’’Olumlu havayla birlikte bölgeye güneş bir başka doğuyor’’

İş adamı Bozkuş: ’’Olumlu havayla birlikte bölgeye güneş bir başka doğuyor’’

POLİTİKA 30.01.2026 15:25:43 0
İş adamı Bozkuş: ’’Olumlu havayla birlikte bölgeye güneş bir başka doğuyor’’
Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Bozkuş, Terörsüz Türkiye süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede, yatırımdan turizme, sosyal yaşamdan hayat tarzına kadar birçok şeyin değiştiğini belirterek güneşin bölgeye artık bir başka şekilde doğduğunu söyledi.
İş adamı Bozkuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile başlatılan Terörsüz Türkiye sürecinin yansımalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozkuş, son 40 yıldır doğan güneşin bölge halkı için doğmanın ötesine geçmediğini ışığının da ısısının da terör olayları nedeni ile bir anlam ifade etmediğini kaydetti. Memlekette inşa edilen huzur iklimi ve istikrarla artık bambaşka konulardan bahsettiklerini ifade eden Bozkuş, ’’Devlet Bahçeli’nin başlatmış olduğu ve Cumhurbaşkanımızın da destek verdiği Terörsüz Türkiye hamlesinden sonra bölgemizde yaklaşık 1 yıldır oluşan olumlu tablonun ardından doğudan doğan güneş artık bir başka güzel doğmaya başladı. Yatırım ve üretimde Organize Sanayi Bölgelerimizin artması, küçük sanayi sitelerinin fazlalaşması beraberinde istihdamı da getirdi. Turist sayısı yaklaşık 1 milyon 100 bin iken, 1 milyon 600 bin lire kadar çıktı. Otellerde ise neredeyse yer yok denecek kapasitelere ulaşılmış durumda. Bu veriler hem çok önemli hem de umut verici. Daha sürecin başındayız, 1’inci yılında yakalanan bu tablo çok şey ifade ediyor. Dolayısıyla süreç başarılı bir şekilde tamamlanınca oluşacak tablo bunun çok çok üzerinde olacaktır. Bu nedenle bölgeye artık güneş bir başka doğuyor diyoruz. Bizim ise yapmamız gereken süreci desteklemek, ortaya çıkacak nifakları engellemek olacak’’ dedi.

’’Kazanımlar tesadüf değil’’
Bozkuş, gelinen noktada elde edilen kazanımların tesadüf olmadığını vurgulayarak, bu sürecin korunmasının ve güçlendirilmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğunun altını çizdi. Bölge insanının artık umudu konuştuğunu, gençlerin geleceğini başka ülkelerde değil kendi memleketlerinde kurmak istediğini dile getiren Bozkuş, ’’Bugün atılan her yatırım adımı, açılan her iş kapısı, bölge halkının yıllardır özlemini çektiği normalleşmenin en somut göstergesidir. Huzur ve güven ortamı kalıcı hale geldikçe, ekonomik ve sosyal kalkınma da aynı hızla büyüyecektir. Bu nedenle bu süreci sadece izleyen değil, sahip çıkan bir duruş sergilemek zorundayız. Terörden arındırılmış bir Türkiye hedefi, artık sadece bir temenni değil, doğru adımlarla ilerleyen güçlü bir gerçektir" diye konuştu.

’’Bölgedeki güven ortamı yatırımcıya cesaret veriyor’’
Bölgedeki güven ortamının yatırımcıya cesaret verdiğini anlatan Bozkuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
’’Sermaye artık korkmadan geliyor, yatırımcı önünü görebiliyor. Bu da hem esnafımıza hem de sanayicimize doğrudan yansıyor. Tarım, hayvancılık ve turizm gibi alanlarda da ciddi bir canlanma var. İnsanlarımız artık korkuyla değil, umutla yarına bakıyor. Anneler evlatlarını kaybetme endişesi taşımadan yaşıyor. Bu tablo her şeyin üzerindedir. Bu kazanımlar kolay elde edilmedi. Hep birlikte sahip çıkarsak, Türkiye bölgenin de parlayan yıldızı olacaktır."

Çayırova’da mezarlıklar bayrama hazır

Başkan Büyükgöz Gençlerle Sahur Sofrasında Bir Araya Geldi

Darıca bayrama hazır

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

AVCILAR’DAN ÇANAKKALE’YE ANLAMLI YOLCULUK TAMAMLANDI

Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşım ücretsiz

Ankara Diş Kliniği

Gebze’de ara tatil Büyükşehir’le şenlendi

DERİNCE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kartepe’de Kadir Gecesi’ne Özel Program

Mukaddes emanetler Beyaz Kalpleri duygulandırdı

Çayırova Zabıtası’ndan Ramazan Bayramı öncesi denetim

Kayseri Psikiyatri Kliniğinde OKB Tedavisi:

Gözlükten kurtulmak isteyenlerin merak ettiği yöntem: Smile Lazer

Baskı ve Ambalaj Sektöründe Teknoloji Odaklı Çözüm Ortakları Öne Çıkıyor

Göktürk Veteriner Kliniği ile Profesyonel Sağlık Hizmetleri

ÜMRANİYE SOSYAL TESİSLERİNDE RAMAZAN BEREKETİ

Başkan Büyükakın, Roman iftarına katıldı

Millî Teknoloji Atölyesi’nde Bilim Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi

BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”

18 Mart Çanakkale Zaferi

Metin USLU ve beraberindeki heyet, Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret etti.

Penti Sütyen ve Kiko Milano Rüzgarı: Güzellik ve Konforun Pazarama'daki Adresi

Gebze Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarına İftar Programı Düzenledi

Temizlik işlerinden caddelerde bayram temizliği

Büyükşehir Zabıtası huzurlu bir bayram için sahada

Ülker’den Ramazan Bayramı'na özel yeni ürünler

“Kayık Çekek Yeri” Değirmendere’ye çok yakıştı

AK Parti iftarında 3 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı

Kartepe’de Camilerde Bayram Mesaisi

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.