Tarih: 08.08.2024 00:14

IDU, Türk Öğrenciler İçin ABD'de Farklı Bir Eğitim Deneyimi Sunuyor

Facebook Twitter Linked-in

Pek çok akreditasyona sahip olan IDU, öğrencilerine erişimi kolay, güvenilir ve kaliteli eğitim fırsatları sunmaktadır. Türk öğrenciler, bulundukları yerden online derslere katılarak, Amerikalı akademisyenlerle çalışma ve projeler yapma şansı elde ediyorlar. Ödev ve projelerin İngilizce olarak tamamlanması, öğrencilerin dil becerilerini de geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

 

ABD'de YKS, ALES ve YDS gibi sınavlar bulunmadığı için Türkiye'den başvuracak öğrenci adaylarından bu sınavlarda başarılı olmaları beklenmemektedir. Giriş koşulları, eğitim müfredatı ve mezuniyet şartları gibi konularda Türkiye'deki üniversitelerden farklılık gösteren Amerikan eğitim sistemi, denklik konusunda da ayrışmaktadır. Türkiye'de geçerli olan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na göre, denklik için ARWU (Academic Ranking of World Universities), CWTS Leiden Ranking, QS World University Rankings ve THE (Times Higher Education) sıralamalarında üniversitenin ilk 400'de yer alması gerekmektedir. Doğrudan denklik sağlanamayan durumlarda ise öğrencilerin YKS başarı puanı ile yurtdışında bir üniversiteye yerleşip örgün eğitim almaları gerekmektedir. Bu süreçleri tamamlayan öğrenciler, T.C. Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'na denklik başvurusu yapar. AKTS ve müfredat gibi kriterlere göre inceleme yapıldıktan sonra denklik alıp alamayacaklarına YÖK karar verir.

 

Denklik neden gereklidir sorusuna cevap vermek gerekirse; denklik alamayan mezunlar kamu görevlerine kabul edilmez, erkek adaylar kısa dönem askerlik yapamaz, yasal olarak kurulmuş meslek odalarına kayıt yaptıramaz, kamu görevinde çalışan memurlar terfi veya kadro alamaz. Bu gibi devlet kurumlarını ilgilendiren durumlarda denklik şartı aranmaktadır.

 

IDU, öğrencilere yüksek kalitede uzaktan eğitim programları sunarak, onların ihtiyaçlarını karşılamaktadır. IDU, ABD'de "Yükseköğrenimde onur, ayrıcalık ve mükemmellik taahhüdü" vererek, yenilikçi dersler ve öğrenci merkezli eğitim yöntemleri ile en iyi eğitimi sunmayı hedeflemektedir. Bu kaliteyi sürdürmek amacıyla bağımsız akreditasyon kurumlarına üye olan üniversite, yükseköğrenim alanında hizmet veren danışmanlık firmalarından akademik ve teknik destek almaktadır. Bu sayede dünyanın dört bir yanındaki IDU öğrencileri, en başarılı akademisyenlerden üst düzey eğitim alabilmektedir. Üniversite, önümüzdeki 5 yıl içinde ABD'de ve dünya genelinde uzaktan eğitimin öncüsü olmayı ve en büyük çevrimiçi üniversite haline gelmeyi amaçlamaktadır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612