• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,17% -0,12
  • EURO

    50,82% 0,57
  • GRAM ALTIN

    7086,95% -0,67
  • Ç. ALTIN

    11534,35% -0,30

HEKİMSEN Genel Başkanı Kurban: "Mesele sadece saç örmek değil, bu eylemin bir terör örgütü militanının ölümü sonrası başlatılan siyasi bir akıma destek mahiyetine bürünmesidir"

HEKİMSEN Genel Başkanı Kurban: "Mesele sadece saç örmek değil, bu eylemin bir terör örgütü militanının ölümü sonrası başlatılan siyasi bir akıma destek mahiyetine bürünmesidir"

GÜNDEM 28.01.2026 11:13:05 0
HEKİMSEN Genel Başkanı Kurban:
HEKİMSEN Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle görevden uzaklaştırılan hemşireye ilişkin, "Mesele sadece saç örmek değil. Bu eylemin bir terör örgütü militanının ölümü sonrası başlatılan siyasi bir akıma destek mahiyetine bürünmesidir. Bu arkadaşımız, belki de farkında olmadan terör örgütüne destek vermiş oldu ve şu an bedelini ödüyor" dedi.
Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, Kocaeli’de bir kamu hastanesinde görevli hemşire İ.A.’nın görevi başındayken çektiği ve provokatiflik içeren bir akımla ilişkilendirilen videosu nedeniyle adli kontrolle serbest bırakılmasını ve görevden uzaklaştırılmasını değerlendirdi.

"Mesele sadece saç örmek değil"
Saç örme eyleminin Türk kültüründe yeri olan bir gelenek olduğunu ancak söz konusu olayda durumun farklılaştığını belirten Kurban, "Mesele sadece saç örmek değil. Bu eylemin bir terör örgütü militanının ölümü sonrası başlatılan siyasi bir akıma destek mahiyetine bürünmesidir. Bu arkadaşımız, belki de farkında olmadan terör örgütüne destek vermiş oldu ve şu an bedelini ödüyor" dedi.

"İster istemez SDG’ye destek olmuş oldu"
Türkiye’nin çok kültürlü yapısına işaret eden Kurban, ırkçılığın karşısında olduklarını ancak terör faaliyetleri konusundaki duruşlarının net olduğunu kaydetti. Kurban, "Biz ırkçı değiliz, ırkçılık yapmıyoruz. Bu gibi problemlerin eğitimle giderilmesi gerekiyor, bu eğitimle de alakadar. Bu arkadaşımız da ister istemez SDG’ye destek olmuş oldu. Şu anda da hakkında işlem başlatıldı" diye konuştu.
Kurban, toplumsal hassasiyetlerin en üst düzeyde olduğu bir dönemden geçildiğine dikkati çekerek, "Kamu görevlilerinin de sosyal medyadaki paylaşımlarında sağduyulu olmaları gerekir. Ne kadar işini iyi yaparsan yap, eğer yaptığın paylaşım Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne zarar veren bir oluşuma sempati olarak algılanıyorsa, bunun hukuki sonuçları olur. Hepimiz bu ülkenin birer parçasıyız ancak terör faaliyetleri karşısında duruşumuz nettir" şeklinde konuştu.

"Sağlık sektöründe güven esastır"
Sağlık sektöründe güvenin esas olduğunu vurgulayan Kurban, geçmişte terör bağlantılı kişilerin askerlere kasten yanlış tedavi uyguladığı örneklerin hafızalarda olduğunu hatırlatarak, "Biz bu milleti bölecek, terörle yan yana getirecek hiçbir harekete sıcak bakmıyoruz. Geçmişte bazı bölgelerde askerimize kasten yanlış tedavi uygulayan örnekleri gördük. Bu kişinin de doğrudan zarar vereceğine hükmedemem ancak bu tür yaklaşımlar o şüpheyi çağrıştırır. Kimse kusura bakmasın, terörist olan birinin sağlık sisteminde çalışmaması lazım. Bir teröriste güvenilemez, tedavi verdirilemez" ifadelerini kullandı.
Hemşire İ.A., görevi başındayken saçlarını ördüğü videoyu kayda alarak, sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hemşirenin "Devlet Memurları Kanunu" ve "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri"ne aykırı hareket ettiğini vurgulayarak, hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirmişti. Hemşire İ.A., 25 Ocak’ta İstanbul’da polis ekipleri tarafından kardeşinin evine gözaltına alınıp, işlemleri için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. İ.A., tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakılmış, görevinden de uzaklaştırılmıştı.

Gebze Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarına İftar Programı Düzenledi

Temizlik işlerinden caddelerde bayram temizliği

Büyükşehir Zabıtası huzurlu bir bayram için sahada

Ülker’den Ramazan Bayramı'na özel yeni ürünler

“Kayık Çekek Yeri” Değirmendere’ye çok yakıştı

AK Parti iftarında 3 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı

Kartepe’de Camilerde Bayram Mesaisi

5 Yaşındaki Çocuklarda Kekemelik Nedir?

Uzmanlar uyarıyor: Uzun süre oturanlar bel ve boyun sağlığını ihmal etmemeli

Karavan Yaşamını Kolaylaştıran Pratik Ekipmanlar

Online yemek siparişi platformu

En Güncel Hurda Fiyatları Üzerinden Kazanç Elde Etme Stratejileri

ÜPO Akademi’de Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu:

BAYRAM PAZARI 3 GÜN KURULACAK

GEBZE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 450 KM'LİK VEFA YOLCULUĞU

Darıca Dutluk Sokak’a Büyükşehir neşteri

Modern ofis projelerinde akustik yüzeyler mimari tasarımın parçası oldu

Minik Kitapseverlere Özel Söyleşi ve İmza Günü

Başkan Büyükakın’dan önemli mesajlar

Başkan Büyükakın’dan, Halep’te yoğun ziyaret trafiği

Toptan Ahşap Askı Kullanmanın Mağazalara Sağladığı Avantajlar

İstanbul’da Boşanma Sürecinde Avukat Desteği Neden Önemlidir?

Necmettin Nursaçan Darıcalılarla buluşuyor

165 şoföre 487 bin TL ceza

Vali Aktaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na Katıldı

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN İFTARA YOLDA YAKALANANLARA İFTARİYELİK DESTEK

Çiftçi, Kent Park ve Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndaki revizyon çalışmalarını inceledi

GEBZE’DE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

6 bin 754 ring segment tamam, diğerleri yolda

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E 215 MİLYON TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.