Tarih: 24.02.2012 09:45

Gönüllü itfaiyeci sayısı 80’e çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gönüllü İtfaiyecilerin sayısı her gün bir artmaya devam ediyor. Türkiye de en fazla gönüllü itfaiye sayısına sahip şehirlerarasında yer alan Kocaeli de 750 gönüllü itfaiyeci yangın ve afet hallerinde İtfaiye teşkilatına destek veriyor. Gelişmiş ülkelerde yoğun ilgi gören gönüllü itfaiyecilikte yeni dönem dersleri Kocaeli Karamürsel İlçesinde de yoğun ilgi gördü. 40 gönüllünün eğitime başladığı Karamürsel’de yeni gurup ile birlikte gönüllü itfaiyeci sayısı 80’e çıktı.

 

 

YENİ GÖNÜLLÜLER EĞİTİMDE

 

 

Sınırları içerisinde yoğun orman ve dağlık alanlara sahip olan Karamürsel ilçesinde gönüllü itfaiyecilere büyük görev düşüyor. Bu kapsamda Büyükşehir İtfaiyesi eğitim birimi afet ve deprem bölgesi olan Kocaeli’nde vatandaşın bilinçli olması sağlıyor. Gönüllü itfaiyeciler aracılığı ile vatandaşın sosyal sorumluğunu yerine getirmesi için verilmeye başlanan eğitimler, Karamürsel Gurup İtfaiyesi eğitmenleri tarafından veriliyor. Gönüllülerden oluşan yeni gurupta eğitime 40 kişi başladı. Eğitimlerin bitmesi ile Karamürsel’de 80 gönüllü itfaiyeci olacak.

 

 

KOCAELİ’NDE 750 GÖNÜLLÜ

 

 

Türkiye’de bir ilke imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü, 750 gönüllü itfaiyeci ordusu ile yangın, kaza ve afet durumlarında itfaiye gelene kadar gerekli ortamı hazırlayacak ve itfaiye ile birlikte çalışacak. Böylece büyük çaplı yangın ve doğal afetlerde daha kısa sürede müdahale ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor.

 

 

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı gönüllü itfaiyeciler, profesyonel itfaiyecilerin aldığı tüm eğitim programlarından geçiyor. Zorlu eğitimlerde başarı sağlayan gönüllü itfaiyeciler 40 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim sonrası sınava tabi tutuluyor. Sınavdan 60 ve üzeri not aldıkları takdirde 40 saatlik staj yapıyor ve gönüllü itfaiyeci olamaya hak kazanıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612