Tarih: 16.10.2024 12:02

Gebze Belediyesi’nden Gerçekler ve Davet

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediyesi tarafından ‘gerçeklere davet’ başlığıyla bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bir ilçe belediyesi imkanlarıyla kurulmuş en donanımlı sokak hayvanları merkezidir.

Hayvansever olduğunu iddia eden bir grubun; doğal ölüm, trafik kazası, hastalık gibi nedenlerle ölmüş hayvan cesetlerini önce ortaya saçıp, sonra hepimizi üzen görüntülerle yaptıkları siyaset mühendisliği bu gerçeği değiştirmeyecek. Gebze’de sokakta yaşayan 12 bin hayvan bulunmaktadır. Bu hayvanların yaşamlarını sürdürmeleri ve çevreye tehdit oluşturmamaları için Veteriner İşleri Müdürlüğümüz azami gayretle çalışmaktadır. Müdürlüğümüz bünyesinde 4 veteriner hekim, 2 tekniker, 16 saha personeli görev yapmaktadır. 4 sokak hayvanları mobil refah ekibi, 1 mobil klinik 7/24 saat hizmet vermektedir.

TAM DONANIMLI BAKIM MERKEZİ

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizi 2022 yılında, 2 dönümlük bir arazi üzerinde kurulmuştur. Tam donanımlı bir ameliyathane, muayehane, röngen odası, eğitim salonu hijyen bölümlerimizle hayvan sağlığı için hizmet veriyoruz. Rehabilitasyon merkezimizde; yumuşak doku, batın, ortopedik cerrahi işlemleri yapılabilmektedir. Cihaz donanımımız benzer tesislerden çok daha güncel ve çok daha kapsamlıdır. Tıbbi cihaz envanterimiz; endoskopi cihazı, DR röntgen, hemogram, gaz anestezi cihazı, ultrason, yoğun bakım kabinleri, etüv, otoskop, oftalmoskop, mikroskop, ozon cihazı, diş ve kemik ünitelerini içermektedir.

HAYVAN SEVERLERE HER ZAMAN AÇIK

80 köpek, 90 kedi kapasiteli kedi padoklarımız ve karantina alanımız tam kapasite çalışmaktadır. Merkezimizde daimi 2 veteriner hekim, 2 tekniker ve 3 tesis personeli görev yapmaktadır. Tesisimiz kurulduğu günden itibaren hayvanseverlerin ziyaretlerine açıktır. Bu kapsamda 6741 hayvansever tesisimize ziyaret gerçekleştirmiştir. İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine hayvan sağlığı ile ilgili 270 eğitim programı düzenlenmiştir. Tesisimize ek olarak hizmet veren mobil kliniğimiz Gebze sokaklarındaki sokak hayvanlarının tanı, tedavi, aşılama ve transfer hizmetlerini ifa etmektedir.

SOKAK HAYVANLARININ TÜM BAKIMLARI

2024 Ekim ayına kadar tesisimizde 8031 kısırlaştırma, 28.515 tedavi, 21.969 aşılama, 685 sahiplendirme, 130 ton kuru, 6 ton konserve mama dağıtımı faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bütün faaliyetleri ile göz önünde bulunan, sürekli hayvansever ve öğrenci ağırlayan tesisimizde hayvanların kasten öldürüldüğü, gerçekliğe aykırı bir iddia ve iftiradan ibarettir. Sokak hayvanları da tıpkı diğer canlılar gibi ölmektedir. Bu ölümlerin göz önünde olmaması olmadıklarını göstermez. Ölen hayvanların çevre tehdidi oluşturmadan yönetilmesi biz belediyelerin işidir. 

Doğal olarak, hastalanarak ya da trafik kazalarında ölen hayvanlarla sürecimiz diğer bakım ve rehabilitasyon merkezleriyle aynıdır.

HAYVAN SEVERLİĞİ İSTİSMAR EDENLER

Hayvanseverliği çeşitli nedenlerle istismar edenler, eylem arayışında olan marjinal örgütlerle siyasi parti temsilcilerinin aynı tutarsız söylemlerde buluşmaları, Gebze Belediyesi’ni hedeflerine koymaları manidardır. Yaşadığımız süreçte dikkat çekilmesi gereken en önemli gerçek sokaklarımızın sahipsiz hayvanlarla dolu olduğu gerçeğidir. Bu vesileyle gerçek hayvanseverleri, kendileri için bakım ve aşılarını yaptığımız, yapacağımız bu hayvanları sahiplenmeye davet ediyoruz.”

--




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-GBGQR9HF6V