15703,40%-1,93
44,06% 0,17
51,19% 0,04
7301,06% 1,68
11854,23% 0,00
Gerçekçi bir senaryo üzerinden gerçekleştirilen tatbikatta, deprem anında yapılması gereken “çök–kapan–tutun” hareketi öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. Ardından okulun tahliye süreci canlandırılarak öğrencilerin güvenli şekilde toplanma alanına yönlendirilmesi sağlandı.
Tatbikat kapsamında GEAK ekipleri, deprem anında panik yapılmaması ve doğru hareket edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Öğrencilere temel afet bilinci hakkında bilgiler aktarılırken, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan bazı ekipmanlar da tanıtıldı.
Okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilerin afetlere karşı bilinçlenmesine katkı sağlayan tatbikat için GEAK ekiplerine teşekkür etti. 
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.