Bu sebepten dolayı bu kahveler hakkında bilgi sahibi olmalı ve hazırlanış bakımından kendinize uygun olarak yeni bir filtre kahve demleme planlaması oluşturmalısınız. Bu, size yeni tatlar oluşturarak daha zevkli bir kahve deneyimi yaşatma şansı oluşturacaktır.
Filtre kahvenin birçok çeşidi vardır. Kişilerin damak zevkine ve kahve doyumuna göre ayarlanan bu çeşitler, gün geçtikçe daha da çok fazlalaşan ve daha farklı insanlara hitap eden aromalarla sektör içerisinde kendisine yer bulmaktadır.
Filtre Kahve Çeşitleri Nelerdir?
Filtre kahve içerisinde birçok kahve çekirdeği türü kullanılmaktadır. Bu kahve çekirdekleri ise bulundukları topraklarda yetişen diğer bitkilerden ve oluşan hava koşullarından etkilenen çekirdeklerdir. Bu sebeple de içerisinde bulunan aroma da farklı olarak karşımıza çıkmakta ve insanlar için farklı damak zevkleri ortaya çıkartmaktadır.
Filtre kahve çeşitleri, genel olarak 3 farklı çeşitten meydana gelir. Bunlar yumuşak, orta ve yoğum içime sahip olan filtre kahvelerdir. Kendi seçiminize ve zevkinize göre bu kıvamlar arasında bir ayarlama yapabilir ve sonrasında kahve zevkinizin tadını çıkartabilirsiniz.
Yumuşak İçim Filtre Kahveler
Gün içerisinde istenilen her zaman diliminde tüketilen yumuşak içim kahveler, hafif lezzetler olarak bilinerek insanlar tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Farklı aromalar içeren bu kahveler, kendi damak zevkinize göre bir ayarlama yapabilme imkanı da tanır.
Orta İçim Filtre Kahveler
Yoğun ya da hafif kıvamlarda olan filtre kahvelerden hoşlanmıyorsanız, orta içim filtre kahveler tam size göredir. Bu kahveleri tüketirken asidite oranının düşük seviyelerde olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanında, aroma için kıvamı da tamamıyla uygun ayarlamalı ve ayarsız bir kahve ortaya çıkarmamaya özen göstermeniz gereklidir.
Yoğun İçim Filtre Kahveler
Uyku ve yorgunluk gibi durumların karşısında mükemmel bir çözüm olan yoğum içim filtre kahveler, aromaların da sert bir hissiyata sahip olması ile beraber mükemmel bir kahve türü olarak kahve tiryakilerin tercihleri arasında yerini alır.
Filtre Kahve Nedir?
Filtre kahveler, tanım olarak öğütülmüş halde bulunan ya da kahve makineleri içerisinde yer alan kavrulmuş durumdaki filtre kahve çekirdeklerini tanımlamaktadır. Bu kahve çeşidini elde edebilmek için sahip olduğunuz kahve çekirdeklerini uygun derecelerdeki sular ile demlemelisiniz. Sonrasında ise bu kahveleri filtreler ile süzmeli ve içime uygun hale getirmelisiniz. Tüm bu işlemlerden sonra filtre kahveniz servise hazır bir hale gelmiştir.
Kendi içerisinde birçok faydayı barındıran filtre kahve, avantajlar açısından şu şekilde sıralanabilir:
Gün içerisinde odaklanma oranınız artırılır ve enerjiniz üzerinde yüksek bir arış oranı sağlanır
İçerisindeki vitaminler sayesinde artı bir besin desteği olarak işlev görür
Hastalıklara karşı yüksek bir mücadele potansiyeline sahiptir
Depresyonda olan hastalara çözüm önerisi olarak sıklıkla önerilir
Antioksidan oranı çok yüksektir
Filtre Kahve Nasıl Yapılır?
Filtre kahve nasıl yapılır sorusu, tat ve faydaları açısından son zamanlarda sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Filtre kahveler, farklı teknikler halinde oluşturulabilmektedir. Bunlar için özel makineler bulunurken aynı zamanda kişiler french press yardımı ile de kendilerine filtre kahve hazırlayabilmektedir.
Eğer kahvenizi makine içerisinde yapıyorsanız, ilk olarak sıcaklık oranı normal seviyelerde bulunan suyu makinenin su haznesine koymanız gereklidir. Sonrasında ise filtre kağıdınızı cihazın üzerinde yerleştirmeli ve elinizde bulunan kahveyi bu filtrenin üst kısmına eklemelisiniz. Makinenizin çalışması ile beraber kısa bir süre sonra kahveniz hazır hale gelmiş olacaktır.
French press ile kahve yapıyorsanız, ilk olarak kahvenizi french pressin içerisine eklemeniz gerekir. Eklenecek olan miktarı sizler kendi isteğinize ve damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Sonrasında ise 100 derecenin altında yer alan bir suyu french pressin içerisine aktarınız. Bu sıcaklık istenilen dereceyi aşmamalıdır. Eğer aşarsa kahvenin yanmasına ve kötü bir tada sahip olmasına neden olabilir. Bu işlemleri yaptıktan sonra yaklaşık 5 dakika beklemeli ve sonrasında süzerek kahvenizi içebilirsiniz.
Filtre kahve yapım aşamaları bu kadar kolay süreçlerden oluşmaktadır. Sizler de kendiniz için evinizde kolaylıkla filtre kahve hazırlayabilirsiniz.