• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,01% 0,15
  • EURO

    50,43% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5987,17% 0,36
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Erzincan’da doğa dondu, Girlevik Şelalesi buz kesti

Erzincan’da doğa dondu, Girlevik Şelalesi buz kesti

GÜNDEM 3.01.2026 07:39:04 0
Erzincan’da doğa dondu, Girlevik Şelalesi buz kesti
Girlevik Şelalesi buz tuttu, 2 metrelik buz sarkıtları oluştu.
Erzincan’da etkili olan dondurucu soğuklar, kentin önemli doğal güzelliklerinden Girlevik Şelalesi’ni adeta buzdan bir tabloya dönüştürdü. Gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü kentte, merkezden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi tamamen buz tuttu.
Soğuk havanın etkisiyle şelaleden dökülen sular donarken, yer yer uzunluğu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Kayalıklar ve şelale çevresinde meydana gelen buz tabakaları, ziyaretçilere kartpostallık manzaralar sundu. Kış aylarında "beyaz gelinliğini" giyen Girlevik Şelalesi, bu yıl da soğuk havayla birlikte görsel bir şölen oluşturdu.
Bölgeyi gezmeye gelen vatandaşlar, ortaya çıkan eşsiz kış manzarasını hayranlıkla izledi. Bazı vatandaşlar ise Girlevik Şelalesi’nin her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, kış aylarında oluşan buz sarkıtlarının şelaleye farklı bir atmosfer kattığını ifade etti.
Yetkililer, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Girlevik Şelalesi’nde oluşan buzlanma nedeniyle ziyaretçilerin özellikle kaygan zeminlere karşı tedbirli olmaları istendi.
Dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Girlevik Şelalesi, kış aylarında oluşan buz sarkıtlarıyla Erzincan’ın doğal güzellikleri arasında yine ön plana çıktı.

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yerleri belli oldu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne (MGM) bağlı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarından alınan verilere göre, gece saatlerinde Türkiye genelinde etkili olan dondurucu soğuklar birçok yerleşim yerinde rekor seviyelere ulaştı. Ölçümlerde, Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri Sivas’ın Altınyayla ilçesi oldu.
Verilere göre Sivas Altınyayla’da hava sıcaklığı eksi 25,2 dereceye kadar düştü. Altınyayla’yı, Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Ovit mevkisi eksi 24,9 derece ile takip etti. Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde eksi 24 derece ölçülürken, Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde sıcaklık eksi 23,8 derece olarak kaydedildi.
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde termometreler eksi 23,6 dereceyi gösterirken, Ankara’nın Çamlıdere ilçesine bağlı Çamkoru mevkisi ile Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı Samat köyünde sıcaklık eksi 23,2 dereceye kadar düştü. Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde eksi 22,7, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde ise eksi 22,6 derece ölçüldü.
Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu’da da soğuk hava etkisini sürdürdü. Ardahan’ın Göle ilçesinde hava sıcaklığı eksi 22 derece olurken, Çorum’un Alaca ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde eksi 21,7 derece kaydedildi. Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde eksi 21,4 derece ölçülürken, Erzurum Palandöken’de bulunan Doğu Anadolu Gözlemevi’nde sıcaklık eksi 20,6 dereceye düştü.
Listede Kayseri’nin Tomarza ilçesi eksi 20,4, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi eksi 20,2, Konya’nın Karapınar ilçesi eksi 19,8 ve Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyü eksi 19,6 derece ile yer aldı.
Meteoroloji yetkilileri, soğuk havanın özellikle gece ve sabah saatlerinde etkisini artırdığını belirterek, don, buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ardahan dondu; Göle eksi 39,7’yi gördü

Şanlıurfa’da kapanan kırsal mahalle yolları iş makineleri ile açılıyor

Domaniç’te ahır yangını korkuttu

Manisa’da zehir tacirlerine göz açtırılmadı: 1 yılda 710 tutuklama

Batman’da UMKE’den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale

Türkiye’nin en yüksek kar kalınlığı Düzce’de ölçüldü

Ağrı’nın Patnos ilçesinde trafik kazası: 1’i ağır 2 yaralı

Profesör açıkladı: "Metamfetamin ve kokain gençler arasında tehlikeli boyutlara ulaştı"

Kuruyemiş alışverişi yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Aras EDAŞ’tan yeni yıla kesintisiz enerji mesaisi

Düzce Belediyesi yolları açık tuttu ulaşım sekteye uğramadı

Menteşe’de kurumlar arası iş birliği

Aydın Futbol 1. Amatör Küme derbi karşılaşması

Meke Krater Gölü beyaz gelinliğini giydi, kartpostallık manzaralar oluştu

Köyceğiz Fen Lisesi öğrencisi Eşmeli, "Çevrim İçi Anlamını Bul Yarışması" il birincisi oldu

Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı yapıldı

Bursa Business School 2025’te Türkiye’nin stratejik buluşma noktası oldu

Başkan Bilgin: "Alınan karar saygılıyız ama kültürümüz yaşasın"

Aşkale’de Sibirya soğukları: Termometreler -30’u gösterdi

Küçükçekmece’deki silahlı saldırıda ölenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumuna getirildi

Van’da kardan dolayı kapanan 625 yoldan 408’i açıldı

Bursa’da seyir halindeki araçların üzerine ağaç devrildi

Zonguldak’taki çifte cinayette kahreden detay: Evine taktırdığı kamera kızı ve eşinin son anlarını kaydetti

30 suç kaydı olan dolandırıcı yakalandı

Esenyurt’ta Ocak ayı kültür ve sanat etkinlikleri başlıyor

Mersin’de kaldırım işgaline izin verilmiyor

Erzurum’da aşırı soğuk nedeniyle İstanbul seferinde gecikme

Muradiye’de 16 bin öğrenciye giyim desteği

Bitlis’te kar altında kalan araçlar güçlükle bulundu

Samsun’da motosiklet ve motokuryelerin trafik yasağı kaldırıldı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.