Tarih: 24.09.2023 21:06

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Facebook Twitter Linked-in

Afrikalılar adına Avrupa ülkelerine seslenen Bakan Robert Dussey, "Siz kim oluyorsunuz da bizi bu şekilde hor görüyorsunuz? Siz kim oluyorsunuz da bizi bu şekilde aşağılıyorsunuz? Halkımızın görüşlerini küçümsemenizden, halkımızı ve liderlerimizi hor görmenizden bıktık. Küçümseyiciliğinizden bıktık, kibrinizden bıktık." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) 78'inci Genel Kurulu'nda kürsüye Togo Dışişleri, Afrika Entegrasyonu ve Yurt Dışı Togolular Bakanı Robert Dussey çıktı. Bakan Dussey, toplantıya damga vuran bir konuşma gerçekleştirerek, Avrupa'nın Afrika'ya olan bakış açısını sert bir dille eleştirdi.

'Siz kim oluyorsunuz da bizim insanlığımızı bu şekilde küçümsüyorsunuz'

Togolu Bakan Robert Dussey, BM Genel Kurulu'nda dikkat çeken açıklamalara imza atarak ilgi uyandıran bir konuşma yaptı. "Afrika ve Küresel Güney halkları kendilerini aşağılanmış ve insanlıktan çıkarılmış hissettikleri için hayal kırıklığına uğramış durumdalar." diyen Bakan Dussey, "Bazen kendilerine 'Siz kim oluyorsunuz da bizim insanlığımızı bu şekilde küçümsüyorsunuz' diye soruyorlar. Siz kim oluyorsunuz da bizi bu şekilde hor görüyorsunuz? Siz kim oluyorsunuz da bizi bu şekilde aşağılıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"Biz sizin tebaanız değil, ortağınız olmak istiyoruz"

Afrika'nın, her bireyin onuruna saygı duyan bir ortaklığa ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Dussey, "Biz sizin tebaanız değil, ortağınız olmak istiyoruz. Yabancı çıkarlara değil, halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu yeni dinamik kimseye karşı değildir ve bunu tekrar tekrar söylüyoruz. Bu yeni bir Afrika'nın, Afrikalı bir Afrika'nın, çok sesli bir Afrika'nın, özgür, egemen, bağımsız ve kendi kendisinin efendisi olmak isteyen bir Afrika'nın ifadesidir." dedi.

"Halkımızı ve liderlerimizi hor görmenizden bıktık"

Avrupalı liderlere seslenen Togolu Bakan Dussey, "Halkımızın görüşlerini küçümsemenizden, halkımızı ve liderlerimizi hor görmenizden bıktık. Küçümseyiciliğinizden bıktık, kibrinizden bıktık. Bıktık, bıktık ve bıktık!" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —