google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    16533,50%-0,78
  • DOLAR

    43,49% 0,22
  • EURO

    51,89% -0,33
  • GRAM ALTIN

    7034,19% -6,57
  • Ç. ALTIN

    11852,90% -7,69

DİKO Başkanı Yüksel: ’’Altındaki küresel yükseliş kuyumcu piyasasını etkiliyor’’

DİKO Başkanı Yüksel: ’’Altındaki küresel yükseliş kuyumcu piyasasını etkiliyor’’

EKONOMİ 30.01.2026 15:26:07 0
DİKO Başkanı Yüksel: ’’Altındaki küresel yükseliş kuyumcu piyasasını etkiliyor’’
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, küresel belirsizlikler ve Amerika’nın ekonomi politikalarının etkisiyle altın fiyatlarındaki yükselişin bir süre daha devam edebileceğini belirterek, esnaf ve vatandaşlara panik alım-satımlardan kaçınma çağrısı yaptı.
DİKO Başkanı Yüksel, son dönemde altın fiyatlarında yaşanan yükselişin küresel gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Yükselişin özellikle Amerika’nın ekonomi ve para politikalarına bağlı olarak şekillendiğini ifade eden Yüksel, küresel belirsizlikler, jeopolitik riskler ve finansal piyasalardaki dalgalanmaların altını yeniden güvenli liman haline getirdiğini vurguladı. Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketin kısa vadeli bir durum olmadığına dikkat çeken Yüksel, küresel şartlara bağlı olarak bu seyrin bir süre daha devam etmesinin muhtemel olduğunu kaydetti. Fiyatlardaki hızlı ve dengesiz artışın kuyumcu esnafını doğrudan etkilediğini belirten Yüksel, ani fiyat değişimlerinin ciddi riskler oluşturduğunu aktardı. Satılan ürünlerin kısa sürede aynı fiyatla yeniden stoklanamamasının bazı durumlarda esnafın zarar etmesine neden olduğunu ifade eden Yüksel, bu süreçte kontrollü ve planlı hareket edilmesinin önemine dikkat çekti. Vatandaşların alım davranışlarında da belirsizlik oluştuğunu belirten Yüksel, bir kesimin fiyatların daha da artacağı düşüncesiyle alım yaptığını, bir kesimin ise düşüş beklentisiyle beklemeyi tercih ettiğini söyledi. Bu durumun piyasada zaman zaman daralmaya yol açtığını ve net bir satış artışı yerine dalgalı bir piyasa yapısının oluştuğunu dile getirdi. Önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında sert bir düşüş beklentisinin mevcut küresel şartlar altında zor göründüğünü belirten Yüksel, özellikle Amerika merkezli ekonomik politikalar ve küresel belirsizliklerin devam etmesi halinde altının yükseliş eğilimini sürdürebileceğini ifade etti. Yüksel, kısa vadeli düzeltmelerin ise her zaman mümkün olduğuna dikkat çekti. DİKO olarak hem esnafa hem de vatandaşlara ani ve panik alım-satımlardan kaçınılması, stokların kontrollü yönetilmesi ve piyasanın yakından takip edilmesi çağrısında bulunan Yüksel, oda yönetiminin piyasanın sağlıklı işlemesi adına süreci yakından izlemeye devam ettiğini bildirdi.

İş adamları Almanya’da buluştu: Yeni yatırım fırsatları konuşuldu

Tunceli’de karla karışık yağmur etkili oldu

Muhtarlar Görele Belediyesi’nden gasilhane talebinde bulundu

Öğrenciler doğa için bir araya geldi

Mesleki Eğitim şimdi de Strazburg’da Avrupa Konseyi’nin gündeminde

Dağda karda mahsur kalan katırlar kurtarıldı

Polis vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Terörden Türkiye’yi kurtarmak istiyoruz"

Mersin’de selin yaraları sarılıyor

Cinayete kurban giden gencin babası: "Hayallerimizdi, onun da hayalleri vardı; koparıldı"

Bakan Yumaklı: "Su artık hayati bir başlık haline geldi"

Kavgada tüfekle vurulan genç son yolculuğuna uğurlandı

Kahramanmaraş’ta fuhuş operasyonu: 13 gözaltı

Tarsus’ta sağanak yağış etkili oluyor

Ankara’da yaya geçidinde otomobilin çarptığı kadın yaralandı

Bakan Fidan: "Sorunların çözümü için askeri seçeneklere başvurulmasına karşıyız"

Bakan Yerlikaya: "Sakarya’da gemide fenalaşan vatandaşımız Sahil Güvenlik ekiplerimizce tahliye edildi"

Erken teşhis hayat kurtarır

Şanlıurfa’da ramazan öncesi fiyat denetimleri artırıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

Alanya’da umumi tuvaletin camları ve seramiklerini kırdılar

Bursa’da 19 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Kayseri’de Ramazan pide fiyatları belli oldu

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin UEFA gelirleri belli oldu

Bakan Güler, Libya Savunma Bakan Vekili Zubi’yi kabul etti

Batman’da şeyh Süleyman Bağdu, vefatının 20. yılında binlerce kişi tarafından anıldı

Uluslararası Misafir Öğrenci Dernekleri Federasyonu Trabzon’da vitrine çıktı

Antalya’da seyir halindeki halk otobüsü alevlere teslim oldu

Konyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı

5 metrelik refüjden aşağı uçan araçta 3 kişi yaralandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.