• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,17% 0,04
  • EURO

    50,81% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7116,31% 0,11
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

DAP bölgesi kalkınma ajansları ‘Yerel kalkınma hamlesi’ vizyonuyla toplandı

DAP bölgesi kalkınma ajansları ‘Yerel kalkınma hamlesi’ vizyonuyla toplandı

EKONOMİ 28.01.2026 14:16:37 0
DAP bölgesi kalkınma ajansları ‘Yerel kalkınma hamlesi’ vizyonuyla toplandı
DAP Bölgesi kalkınma ajansları, işbirliği ve koordinasyon için Erzurum’da bir araya geldi.
DAP Bölge Kalkınma İdaresinin ev sahipliğinde, Bölgenin potansiyelleri dikkate alınarak ve daha etkili kamu yatırımlarını hayata geçirmek amacıyla düzenlenen toplantıya; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van’da faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Fırat Kalkınma Ajansı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Serhat Kalkınma Ajansı ile Sivas ilinin DAP Bölgesine dahil edilmesiyle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı.
DAP İdaresi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen yaptı. Başkan Demirdöğen, Kalkınma İdareleri ve Kalkınma Ajanslarının aynı Bakanlığa bağlı iki kurum olarak, belirlenen görevleri ayrı ayrı yerine getirmeye çalıştığını ama daha başarılı olunması için bu iki kurumun iş birliği ve koordinasyonunun önemli olduğunu belirtti. Desteklenen projelerle bölgede ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve istihdam artışını ajanslarla birlikte sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Demirdöğen, kalkınma vizyonuna sahip olan bu iki kurumun mükerrer desteklerinin ancak iş birliği yoluyla önleneceğini söyledi.
Başkan Demirdöğen, "Onun için her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Biz takım ruhuyla çalışırsak bölgede güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.
Toplantıya katılan, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Caner Meydan ise, her ilin potansiyelinin ayrı olduğunu belirttiği konuşmasında, bu konudaki araştırmaların daha fazla olması gerektiği üzerinde durdu. Meydan, "İllerin doğal potansiyeli, maden potansiyeli açığa çıkmamış farklı ürün potansiyeli olabiliyor. Bunların araştırılması gerekiyor. Yerel Kalkınma Hamlesi teşvik programı bence bölgesel kalkınma ekosistemi içerisinde en önemli atılımlardan biri. İki yıl önce başlattığımız Yerel Kalkınma Hamlesi konularını önümüzdeki sene biraz daha açmamız gerekiyor. Tarımsal ürünlerle ilgili ‘81 ilde 81 Ürün’ programı başlatıyoruz. Ve ortaya çıkan bu yeni ürünleri uluslararası pazara sunmak istiyoruz." dedi.
Kalkınma Ajansları Genel Sekreterlerinin toplantının önemini belirten konuşmalarının ardından, DAP BKİ ve ajansların faaliyet sunumları ve iş birliği alanlarının yer aldığı görüşmelere geçildi.
Toplantıya, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Yerel ve Kırsal Kalkınma Koordinasyon Dairesi Başkanı Funda Külerü, DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Melih Kirişci ve Ömer Faruk Karyağdı, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, ORAN Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker, FKA Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak ile SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ve her iki kurumun Koordinatörleri, Birim Başkanları, uzmanlar katıldı.

Penti Sütyen ve Kiko Milano Rüzgarı: Güzellik ve Konforun Pazarama'daki Adresi

Gebze Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarına İftar Programı Düzenledi

Temizlik işlerinden caddelerde bayram temizliği

Büyükşehir Zabıtası huzurlu bir bayram için sahada

Ülker’den Ramazan Bayramı'na özel yeni ürünler

“Kayık Çekek Yeri” Değirmendere’ye çok yakıştı

AK Parti iftarında 3 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı

Kartepe’de Camilerde Bayram Mesaisi

5 Yaşındaki Çocuklarda Kekemelik Nedir?

Uzmanlar uyarıyor: Uzun süre oturanlar bel ve boyun sağlığını ihmal etmemeli

Karavan Yaşamını Kolaylaştıran Pratik Ekipmanlar

Online yemek siparişi platformu

En Güncel Hurda Fiyatları Üzerinden Kazanç Elde Etme Stratejileri

ÜPO Akademi’de Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu:

BAYRAM PAZARI 3 GÜN KURULACAK

GEBZE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 450 KM'LİK VEFA YOLCULUĞU

Darıca Dutluk Sokak’a Büyükşehir neşteri

Modern ofis projelerinde akustik yüzeyler mimari tasarımın parçası oldu

Minik Kitapseverlere Özel Söyleşi ve İmza Günü

Başkan Büyükakın’dan önemli mesajlar

Başkan Büyükakın’dan, Halep’te yoğun ziyaret trafiği

Toptan Ahşap Askı Kullanmanın Mağazalara Sağladığı Avantajlar

İstanbul’da Boşanma Sürecinde Avukat Desteği Neden Önemlidir?

Necmettin Nursaçan Darıcalılarla buluşuyor

165 şoföre 487 bin TL ceza

Vali Aktaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na Katıldı

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN İFTARA YOLDA YAKALANANLARA İFTARİYELİK DESTEK

Çiftçi, Kent Park ve Fatih Sultan Mehmet Parkı'ndaki revizyon çalışmalarını inceledi

GEBZE’DE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

6 bin 754 ring segment tamam, diğerleri yolda

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.