G-GBGQR9HF6V
Bu kapsamda yapılan haberlere göre Danimarka’dan işçi alımı yapılacağı açılandı. Haberlere de konu oldu.. Ülkemizde yaşanan büyük ekonomik sıkıntılardan dolayı birçok kişinin yurt dışı ilanlarına baktığını görüyoruz. Bu haberin gelmesi hepimizin içini ferahlatmış bulunmakta.
Danimarka dünyanın en mutlu ülkeleri arasında yer almıştır. Mutlu olmalarının sebebi ekonomik özgürlük ve iş imkanlarının fazla olması. Danimarka’nın halkı zengin, mutlu ve işsizlik oranı düşük. Bu gerekçeler bile Danimarka da iş bulma isteğinizi artıracak. Yılda iki kez alım yapılacağı haberini de vermiş olalım. Çalışma düzeninde hiyerarşik bir düzen de bulunmamaktadır. Hayatınızın refah bir şekilde geçmesini istiyorsanız yurt dışı tercihi yapabilirsiniz.
Yurt dışı çalışma hayali olanlar hangi meslek için alım olacağını da merak etmekteler. Danimarka’da yapılacak olan işçi alımı için gerekli olan meslekler şunlardır ; Tasarımcı, Şehir Plancısı, Arazi Müfettişi, Çevre Teknisyeni, Satış Müdürü Genel Müdürü, Hukuk Görevlisi, Kütüphaneci, Psikolog, Makine Mühendisi, İnşaat Müdürü, İnşaat Mühendisi, Çevre Mühendisi, Bölüm Başkanı, doktor…
En fazla iş olacağı olan bölümler mühendislik, eğitim, tıp ve sağlık sektörüdür. Eğer bu mesleklerden birine sahip iseniz yurt dışı fırsatını değerlendirin. Özellikle de Danimarka gibi maddi yönden zengin olan ülkede çalışın. Sadece meslek sahibi olmak değil kendinizi de farklı bölümlerde de geliştiriniz. Sizin yararınıza olacaktır.
Danimarka işçi alımı başvurusu nasıl yapıldığı merak konusu. Her iş başvurusunda olduğu gibi Danimarka iş başvurusu da internet üzerinden yapılmaktadır. Başvuruda bulunmak için öncelikle CV hazırlamanız gerekmektedir. Hangi okulda okuduğunuz , ne gibi yetenekleriniz var ve yabancı dil bilip bilmediğinizi de ekleyiniz . Detaylı bir şekilde hazırlamanız yararınıza olacaktır. Yabancı dil bilmek zorundasınız. “Kariyer.net” üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Unutmayınız ki CV ye göre işe alınacaksınız. Kapsamlı ve eksiksiz bir şekilde hepsini tamamlamalısınız.
Öncelikle iş planınızı yapın. Gerçekten bu işi yapabilecek durumda mısınız ona karar verin. Gerekli belgeleri hazırlayınız. Türk vatandaşların Danimarka’ya gidebilmesi için öncelikle vizesi olması gerekiyor. Danimarka seyahatinden önce çalışma izni de çıkarmaları gerekmekte. Başvuru sahibinin iş süresi üç aydan fazla sürecekse oturum izni çıkarması gerekiyor. Bunun için konsolosluktan izin gerekiyor . Normal işlem süresi bir aydır.
Danimarka’da çalışmak istiyorsanız belgeleri gereksiz bir şekilde toplamanız gerekiyor. Götürmeniz gereken belgeler şu şekildedir ;
Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış ve tarihli vize başvuru formu.
Yakın bir zamanda çekildiğiniz fotoğraf
Son 1 ay içinde Nüfus Kayıt Örneğinin Asılları ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri.
Eğitim durumunu gösteren belgenin asıl nüshası, renkli fotokopisi ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
Girişimci olarak iş yapmak istiyorsanız Danimarka tam size göre bir yer. Gelişim endeksinde tüm dünya ülkeleri arasında 6.sırada yer almaktadır. Ülkeyi geliştirmek için yenilikçi projelere ev sahipliği yapmaktalar. Böylelikle insanları girişime teşvik ediyorlar. Girişimcilik kültürü yeni de olsa Danimarka da gelişme göstermektedir. İşsizlik oranının az ve insanlarının mutlu olduğu bir ülkede girişimci insanların olması kaçınılmazdır. Danimarka’da girişimci olarak iş yapabileceğiniz alanlar şu şekildedir; denizcilik, gıda ve teknolojik bölümlerdir. Genç nesiller daha fazla bu bölümlere yönelmektedir.
Danimarka evlilik vizesi başvuru sahibinin evliliğinin yasal olarak geçerli olması gerekiyor.
Danimarka evlilik vizesi başvuru sahibi ve partneri 24 yaşından büyük olması gerekmekte.
Danimarka evlilik vizesi başvuru sahibi Danimarka uyum şartlarını yerine getirmesi gerekiyor.
Danimarka evlilik vizesi başvuru sahibinin partneri mali gelire sahip olduğunu garanti eden teminat belgesi iletmesi gerekiyor.
Danimarka evlilik vizesi başvuru sahibinin partneri aile içi şiddetten hüküm giymiş olmamalıdır
Danimarka evlilik vizesi başvurusu sahibi ve partneri başvuru tarihinden önce birlikte yaşıyor olmalıdır.