Tarih: 20.09.2024 12:45

Daha Doğal Bir Görüntü İçin Suni Çimi Tercih Edin

Facebook Twitter Linked-in

Çim kullanmayı seven birçok kişi çimlerin bakımının zorlu olmasından ve her mevsime uygun olmamaları açısından şikayetçidir. Sizde bu durumdan şikayetçiyseniz suni çim tercih ederek bakımı kolay ve her mevsime uygun bir çim görüntüsü elde edebilirsiniz. 

Suni Çim Nedir?

Suni çim, gerçek çime benzeyen ancak sentetik malzemelerden üretilen bir kaplamadır. Genel olarak baktığınız zaman suni çim ile doğal çim arasında herhangi bir fark göremeyebilirsiniz. Hatta suni çim doğal çime oranla daha parlak ve daha canlı bir yapıya sahiptir. Bu halı türünü spor sahlarında, oyun bahçelerinde ve daha birçok yerde görebilirsiniz. 

Suni Çim Zemini Nasıl Olmalı?

Suni çimin daha kullanışlı olması için serileceği zemin oldukça önemlidir. İlk olarak zemini suni çim ekmek için temizlemelisiniz. Zemini olabildiğince düzlemelisiniz. Sermek istediğiniz zeminde suni çime zarar verecek herhangi bir madde bulunmamalıdır. Bu şekilde hem daha kullanışlı hem de daha doğal duran bir suni çim zemini elde edebilirsiniz. 

Suni Çim Ne Kadar Dayanır?

Suni çimin dayanıklılığı alacağınız ürünün kalitesine ve kullanım şeklinize bağlıdır. Eğer kaliteli bir suni çim aldıysanız ve bakımlarını düzenli olarak yapıyorsanız en az 15 yıl kullanabilirsiniz. Bu nedenle suni çim almak istediğiniz zaman ürünün kalitesi oldukça önemlidir. Kaliteli bir ürünü uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. 

Çim Halı Nedir?

Çim halı, tıpkı doğal çim gibi görünen ancak sentetik malzemelerden üretilen bir halı türüdür. Halı türlerinde biri olan çim halı makinalar ile dokunmaktadır ve oldukça fazla çeşide sahiptir. Kullanım alanlarına göre farklı çeşitlere ayrılan çim halılar ev bahçelerinde, okullarda, spor sahalarında ve daha birçok yerde kullanılmaktadır. 

Çim Halı Özellikleri Nelerdir?

Çim halıların kullanım alanları geniş olduğu için farklı modelleri bulunmaktadır. Modellere göre çim halı özellikleri de değişiklik göstermektedir. Ancak her çim halının sahip olması gereken bazı özellikler bulunmaktadır;

  1. Aşınma ya da darbelere karşı dirençli bir yapıya sahiptir,
  2. Kayganlığı kullanılacağı alana göre ayarlanmaktadır,
  3. Estetik bir görüntü elde etmenizi sağlar,
  4. Güneş ışığı ve yağmur gibi mevsim şartlarına karşı dayanıklıdır. 

Genel olarak bu özellikler her türlü çim halı modelinde bulunmaktadır. Bu özellikler bir çim halının olmazsa olmazları arasındadır. 

Çim Halıların Kullanım Alanları

Çim halılar oldukça kullanışlı özelliklere sahip olduğu için birçok yerde kullanılmaktadır. Genel olarak çim halı modellerinin spor sahaları, çocuk parkları, okullar, evler ve bahçeler gibi yerlerde kullanıldığını görebilirsiniz. Genel olarak baktığımızda istediğiniz her yerde çim halı kullanabilirsiniz. 

Yapay Çim Nedir?

Adından da anlaşıldığı çimin yapay haline yapay çim denmektedir. Sentetik malzemelerden üretilen yapay çim modelleri, dayanıklı malzemeler ile üretildikleri için uzun zaman boyunca kullanıma müsaittir. 

Yapay Çim Çeşitleri Nelerdir?

Yapay çimlerin çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır. Kullanım alanlarına göre ve kişilerin isteklerine göre yapay çim belirli çeşitlere ayrılmaktadır. Asıl önemli olan bu çeşitleri arasından ihtiyacınıza uygun olanı bulmaktadır. Yapay çimlerin çeşitlerini şu şekilde listeleyebiliriz;

  1. Süper V Model Suni Çim
  2. Classic Model Suni Çim
  3. Süper C Model Suni Çim
  4. Duo Model Suni Çim 

Yapay Çim Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Yapay çimlerin çeşitleri bulunsa da hepsinin ortak özellikleri bulunmaktadır. Genel olarak yapay çim modellerinin belirli ortak özellikleri bulunmaktadır. Bu ortak özellikler ile ilgili şu şekilde bir sıralama yapabiliriz;

  1. Bakımı kolay olmalı,
  2. Mevsim şartlarına dayanıklı olmalı,
  3. Uygun fiyatlı olmalı. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612