Tarih: 11.09.2024 13:13

Çocuklara Güneş Gözlüğü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Facebook Twitter Linked-in

Ürünlerin her bir özelliğini tek tek araştırmak zaman alır. Çocuk güneş gözlüğü seçiminde de çeşitli kriterlere dikkat etmek gerekir. Yüksek UV koruması, büyük cam yapıları, dayanıklı ve rengarenk çerçeveleri ile çocuklarınızın beğenerek kullanacağı, sizin de içinizin rahat edebileceği dünyaca ünlü markaların tasarladığı güneş gözlüklerine Özkan Optik’ten ulaşabilirsiniz.

Çocuğunuz İçin Güneş Gözlüğü Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çocuklar için güneş gözlüğü seçimi en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Doğrudan göz sağlığınız etkileyen güneş gözlükleri, çocuklara özel UV koruma özellikleri ile güvenli bir kullanım sunar. Çocuk güneş gözlüğü seçiminizde dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekildedir.

Çocuk güneş gözlüğü modellerinde önceliğiniz, UV ışınlarını en az %99 oranında bloklanmasıdır.

Güneş gözlüğünün çerçevesi çocuğunuzun yüzüne tam olarak oturmalıdır. Gözlüğün çocuğunuzun burnuna ve kulaklara baskı yapmamasına da dikkat etmeniz gerekir. Çerçevenin hafif olması gözlüğün kullanımını daha kolay hale getirir. Diğer yandan daha büyük camlı gözlükler daha fazla koruma elde etmenizi sağlar. Daha küçük cam modelleri, göz çevresini tamamen kapatmadığı için kenarlarından güneş ışınlarının girmesini tam olarak engelleyemez.

Gözlük satın alırken çocuğunuzun ne kadar hareketli olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Kolay kırılmayan bir cam tercih ettiğinizde, çocuğun güvenli kullanıma sahip olduğundan da emin olabilirsiniz. Polikarbonat camlar, diğer gözlük camlarına göre daha fazla dayanıklılık sunan ürünlerdir.

Çocuk güneş gözlüğü camlarının renkleri çok önemli olmasa da pembe, mavi gibi cisimlerin farklı algılanmasına yol açabilecek camları tercih etmemenizde yarar var. Gözlük camının parlamaları yeterince kestiğinden de emin olmalısınız. 

Gözlüğün çerçeve seçimine de en az camı kadar önem vermeniz gerekir. Kurşun gibi toksik maddeler içermeyen, kolay kırılmayan malzemelerden üretilen ürünler içinden seçiminizi yapmanız gerekir.

Güneş gözlüklerinin polarizasyon filtresi olması da dikkat edilmeniz gereken bir diğer önemli noktadır. Polaroid kids çocuk güneş gözlüğü, UV ışınlarına karşı koruma sağladığı anlamına gelir. Polarizasyon filtresi parlamayı azaltır ve cisimleri daha belirgin hale gelmesini sağlar. Çocuk güneş gözlüklerinde polarizasyon filtresi olması bir zorunluluk olarak değerlendirilmese de, avantajlı olduğu söylenebilir.

Aynı zamanda çocuğunuzun güvenliğini ve konforunu sağlamak üzere, güneş gözlüğünü arkadan sabitleyecek elastik iplerden de yararlanabilirsiniz.

Bueberry, Lacoste, Polaraid Kids, Versace, Ray-Ban gibi dünyaca bilinen markaların çocuk güneş gözlüğü çeşitlerini satışa sunan Özkan Optik üzerinden alacağınız gözlükleri, güvenle kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun yaşına, beğendiği renklere, yüz şeklinde göre birçok seçenek sunan Özkan Optik, uygun fiyat avantajlarıyla da müşteri memnuniyetini artırıyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
352286612