• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

CHP Genel Başkanı Özel: "Asgari ücret veren için 29, alan için 39 bin lira olmalı"

CHP Genel Başkanı Özel: "Asgari ücret veren için 29, alan için 39 bin lira olmalı"

POLİTİKA 13.12.2025 18:22:04 0
CHP Genel Başkanı Özel:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri’de düzenlenen mitingde, "Asgari ücret; niyet edildiği gibi 27-28 bin TL değil 39 bin TL olmalı. Veren için 29, alan için 39 bin lira olmalı, verenin de içi rahat etmeli, alanın da yüzü gülmelidir" dedi.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda partililere seslenen Özgür Özel, 35 yıldır Kayseri’de seçim kazanamadıklarını ancak son seçimde 4 belediye kazandıklarını söyledi. Kayserililere teşekkürlerini ileten Özel, "Bu şehirde 35 yıldır maalesef seçimleri kazanamadık. Ama hiçbir zaman Kayseri’ye kızmadık, kusuru Kayseri’de aramadık, bundan sonra da aramayız. Kayseri’nin iradesini yok sayıp darbe yapmaya kalkmadık, eksiği, kusuru kendimizde gördük. 2019 yılında Kayseri’nin hiçbir ilçesinde belediyemiz yokken son seçimlerde belediye sayımızı 4’e çıkardık. Akkışla’ya, Felahiye’ye, Pınarbaşı’na ve Sarız’a teşekkür ediyorum. 4 belediye başkanımız için sizlere teşekkür ediyorum. Onları size emanet etmiştik, siz de ilçelerinizi onlara emanet ettiniz. Şimdi size hizmet ediyorlar. Göreceksiniz yapılacak ilk seçimden sonra bu güzel hizmetler, Ankara’nın, İstanbul’un yüzünü güldüren, Türkiye’de 14 büyükşehrin göğsünü kabartan belediyecilik anlayışımız ilk seçimle birlikte ülkede iktidar olacak. Kardeşliği, eşitliği, zenginliği tabana yayacağız. Biz vergiyi tabana, refahı tavana değil biz vergiyi tavana, refahı tabana yayacağız. Hep birlikte kazanacağız" dedi.

"Asgari ücretle mutlaka işverene prim desteği sağlanmalıdır"
Asgari ücretin en az 39 bin TL olması gerektiğini ancak işverene de destek sağlanmasının önemli olduğunu aktaran Özel, "Asgari ücret AK Parti öncesi 7 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2 çeyrek altın alıyor. En düşük emekli maaşı AK Parti öncesi 8 çeyrek altın alıyordu, şu anda 1 buçuk çeyrek altın alıyor. En düşük emekli maaşı AK Parti öncesi 8 çeyrek altın alıyordu. Asgari ücrete zam yapılacak. Bugün asgari ücret alan için çok düşük, bazı sektörlerde veren için çok yüksektir. Bunun için işverene mutlaka sosyal güvenlik prim desteği verilmelidir. Asgari ücret; niyet edildiği gibi 27-28 bin TL değil 39 bin TL olmalı. Veren için 29, alan için 39 bin lira olmalı, verenin de içi rahat etmeli, alanın da yüzü gülmelidir. 39 bin lira asgari ücret haktır, ancak buna mutlaka işverene prim desteği sağlanmalıdır. Devlet asgari ücretlinin arkasından çekilip onu patronun vicdanına bırakmaz. Kayseri’den söz veriyorum; gelecek ilk sandıkta bakan evlatlarının devri bitecek, vatan evlatlarının devri başlayacaktır" ifadelerini kullandı.
9 ay önce başlatılan imza kampanyasında 25.1 milyon imza toplandığını da açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye’de 81 ilde, 973 ilçede sizlerin emekleriyle Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılmasını, erken seçim isteyenlerin imzalarını 9 ay boyunca topladık. Geçen hafta kurultayda saydık, 25.1 milyon imza. Türkiye’de; dünya siyaset tarihinin en büyük imza kampanyasına yüreğini koyanlara bir alkış. Türkiye’de seçmenlerin neredeyse yarısına yakınının imzası bu tırın içinde var" diye konuştu.

ABD, Belarus’a yönelik potasyum yaptırımını kaldırdı

Minik motokrosçu Poyraz Kalender sezonu şampiyonlukla tamamladı

Havza’da Kızılay Gençlik Buluşması

Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda 5 madalya

Muhammed Salah, Premier Lig tarihine geçti

Hırdavat dükkanı alev topuna döndü, ekipler seferber oldu

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 2 (İlk yarı)

BM Genel Serkteri Guterres: "Bugün Irak, güven ve istikrar içinde olan bir ülkedir"

Sivas’ta trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Hakkari’de ’torbacı’ operasyonu

Galatasaray’da 2 değişiklik

Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Galatasaray: 2

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

Joao Pereira: "Daha iyi sonuçlar almamız gerekiyordu"

Radomir Djalovic: "Oyuncularım sahaya karakterlerini koydular"

Osmaniye’de kümeslerden tavuk çalan zanlı tutuklandı

Malatya’da zincirleme kaza: 2 yaralı

İhlas Vakfı Kütahya Erkek Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı

Çorum’da 266 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 1 gözaltı

Patnos’ta hayvan yüklü tır devrildi: 10 küçükbaş telef oldu

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Güllü’nün eski patronu Ferdi Aydın: "Şahitlerin hepsi annesini öldürmek için kiralık katil aradığını söylüyor"

İsrail’in Hamas’ın üst düzey komutanı Saad’ı hedef aldığı saldırıda can kaybı 4’e yükseldi

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Corendon Alanyaspor: 0 (Maç sonucu)

Şehit yakınları ve gaziler umreye gönderildi

Kartepe beyaza büründü, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı

Hakkari’de 2 firari hükümlü yakalandı

Trendyol 1. Lig: Serikspor: 0 - Manisa Futbol Kulübü: 1

Amasyaspor’da yönetim genel kurul kararı aldı

Karaman’da yaban keçisi avlayan şahıslara 954 bin 208 lira ceza

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.