• BIST 100

    16166,38%3,62
  • DOLAR

    44,06% 0,07
  • EURO

    51,21% -0,15
  • GRAM ALTIN

    7362,70% 1,20
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Cemaat, imam, minare var fakat cami yok

Cemaat, imam, minare var fakat cami yok

GÜNDEM 23.01.2026 23:23:20 0
Cemaat, imam, minare var fakat cami yok
Adana’nın Aladağ ilçesinde 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve valilik kararıyla yıkılan camiden geriye yalnızca minare kaldı. Mahalle sakinleri, "Minare var, imam var, cemaat var ama camimiz yok" diyerek yeni cami yapılmasını istiyor.
Aladağ ilçesi Uzunkuyu Mahallesi’nde köylülerin kendi imkanlarıyla 1994 yılında imece usulü inşa ettiği mahalle camisi, 6 Şubat depremlerinde önce orta hasarlı, ardından ağır hasarlı olarak tespit edildi. Yapı, güvenlik gerekçesiyle valilik kararıyla yıkıldı. Yıkım sonrası caminin minaresi ayakta kalırken, mahallede ibadet edilecek bir alan kalmadı.
Mahalle sakinleri vakit namazlarını evlerinde kılmak zorunda kalırken, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte teravih namazları ve toplu ibadetlerde mağduriyet yaşanmaması için yeni cami yapılmasını istiyor.

"İmamımız var ama camimiz yok"
Uzunkuyu Mahallesi Muhtarı Ramazan Karlangıç, mahalle sakinlerinin yaklaşan Ramazan ayında teravih namazı kılacak yeri olmadıklarını ifade ederek, "Camimiz depremde önce orta hasarlıydı, daha sonra ağır hasarlıya çevrildi ve valilik emriyle yıkıldı. Mahalle olarak yıkılmasını istemedik ama mecbur kalındı. Nasıl yaptıracağımızı sorduk, üstlenen olmadı. Şu an imamımız var ancak camimiz olmadığı için müftülük imamımızı başka mahallelere görevlendirmek istiyor. Buna karşı çıkıyoruz. 70 haneli yaklaşık 270 nüfuslu bir mahalleyiz. Temeli kendi imkanlarımızla attık ama üstünü yapacak gücümüz yok. Hayırseverleri mahallemize davet ediyoruz. Ramazan’da teravihlerde cemaatimiz kalabalık oluyor. Cenaze oluyor, mevlit oluyor. Cami olmadan olmaz" dedi.

"Karadeniz fıkrası gibi bir durum"
Mahalle sakinlerinden Bülent Ateş, yıllarca kendi imkanlarıyla yaptıkları camileri olduğunu kaydederek, "İmam istedik, minare istedik, hepsini yine kendimiz yaptık. Şimdi Karadeniz fıkrası gibi bir durumdayız: Minare var, imam var ama cami yok. Cenazemizi kaldıracak yerimiz yok. Ramazan geliyor, teravih kılacak alan yok. Yazın çocuklar için Kur’an kursu oluyordu, şimdi o da yapılamıyor" diye konuştu.

"Çocuklarımız dini eğitim alamıyor"
Mahalle sakinlerinden Asiye Yıldırım da yaşanan mağduriyete dikkat çekerek, "Evde vakit namazlarımızı kılıyoruz ama teravih kılamıyoruz. Çocuklarımız camiye gidemiyor, dini eğitimlerini alamıyor. Minare var ama cami yok. Görenler ilginç buluyor. Hocamız çocuklara namazı, dini bilgileri öğretiyordu, şimdi hepsi yarım kaldı" dedi.
Mahalle halkı, yıkılan caminin yerine bir an önce yeni bir cami yapılması için yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyor.

İKV, Gümrük Birliği’nin 30. yılında Ticaret Bakanı Bolat’ın katılımıyla toplantı düzenledi

KADEM Kocaeli Temsilciliği’nde Bayrak Değişimi

Seka Park’ın estetik görünümü güçlendi

Başkan Yusuf Öztürk: “Şerifalioğlu’nun Yanındayız”

OYAK Çimento’da geleceği CEMENTA’lar inşa edecek

Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”

Tataroğlu’ndan Avusturya’da altın zafer

AVCILAR’DA 8 MART RÜZGARI: MOR KALEMLER YAZDI, YÜZLERCE KADIN EŞİTLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Çayırova Devlet Hastanesi’nde deprem izolatörleri monte ediliyor

Beylikbağı’na Değer Katan Sosyal Yaşam Alanı: Güzide Cafe & Restoran

Büyükşehir’den kentsel dönüşümde dev adım;

Kavaklı Mahallesi’nde 1200 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Büyükşehir, savaşın masum çocuklarını unutmadı

Dikiş Malzemelerine İlgi Artıyor: Online ve Toptan Satışlar Güçleniyor

Çayırova Mekke Film Platosu, ziyaretçi akınına uğradı

Kent Konseyi’nden Nöbetteki Polis ve Sağlık Çalışanlarına Ramazan Ziyaretleri

Kartepeli Miniklerden Tarihe Yolculuk

8 Mart, Gebze’de de iz bıraktı

Beylikbağı’nda “2. Haydi Çocuklar Camiye” Programı Gerçekleşti

İSU’DAN ÇAYIROVA, DARICA VE DİLOVASI’NA 400 MİLYON TL’Yİ AŞAN ALTYAPI YATIRIMI

Çayırova’da 8 Mart’a özel program

MHP DİLOVASI'NDAN ÜÇ KÖYE RAMAZAN YARDIMI

Büyükşehir’den şehitliklerde titiz çalışma

“Lösemi ve Kanser Hastaları Birlikte İftar Yaptı, Sağlık Diledi”

Gebze Belediyesi, Türk Tasavvuf Müziği Konseri Düzenledi

Gebze Okur Buluşmaları’nda Özgü Güler Söyleşisi

Körfezray’da 5 TBM hedefe doğru ilerliyor

Sofradaki Görünmez Tehlike: Sebze ve Meyvelerdeki Pestisit Kalıntıları Ne Kadar Güvenli?

Okullarda ve kamu binalarında sessiz ortam arayışı: Akustik paneller neden önem kazandı?

Plastik Kutularda İç Geometri ve Yük Dağılımı

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.