• BIST 100

    9362,19%1,04
  • DOLAR

    38,08% -0,13
  • EURO

    43,47% -0,38
  • GRAM ALTIN

    4072,70% -0,63
  • Ç. ALTIN

    6589,19% 0,12

ÇAK-TİM’den 7 bin 500 öğrenciye afet farkındalık eğitimi

Çayırova Belediyesi Arama Kurtarma Timi (ÇAK-TİM), ilçe genelinde afetlere karşı bilinçlendirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

YEREL HABERLER 14.03.2025 12:03:00 0
ÇAK-TİM’den 7 bin 500 öğrenciye afet farkındalık eğitimi

Bu kapsamda Çayırova’daki tüm liselerde afet farkındalık eğitimleri düzenleyen ÇAK-TİM, 7 bin 500 öğrenciyi depreme karşı bilinçlendirdi.

 

4 yıl önce kurulan ve 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında, afet bölgesinde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve birçok canın kurtarılmasına vesile olan ÇAK -TİM, olası afetlere karşı donanımını arttırmaya ve ilçe genelinde bilinçlendirme çalışmaları yapmaya devam ediyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin öncülüğünde kurulan ve o günden bu yana Çayırova’da farkındalık yaratacak işlere imza atan ÇAK-TİM, ilçedeki tüm liselerde afet farkındalık eğitimi verdi. ÇAK-TİM Ekip Lideri Hüseyin Narman ve ÇAK-TİM üyeleri, Çayırova’daki liselere tek tek giderek öğrencilere AFAD’ın hazırladığı ‘Afet Farkındalık Eğitim’ni anlattı ve ardından da yapılan tatbikatla eğitimi taçlandırdı. Öğrenciler ve öğretmenlerin büyük bir memnuniyet duyduğu afet farkındalık eğitimi kapsamında 7 bin 500 öğrenci deprem konusunda bilinçlendi. Eğitimin gerçekleştiği okul müdürleri Çayırova Belediyesi’ne bu çalışma için teşekkür etti. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi de, “Çayırova Belediyesi olarak ÇAK-TİM’i yaklaşık 4 sene önce kurduk ve önemli çalışmalara imza attık. ÇAK-TİM’le birlikte ilçemizi olası afetlere karşı hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Eğitimler özelinde açıklamalarda bulunan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise, “Biz yaklaşık bir ay önce, Çayırova Belediyesi olarak ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmada ilçemizde bulunan bütün liselerimizde öğrencilerimize yönelik afet farkındalık eğitimi verdik. Öğretmenlerimizi de bu çalışmaya dahil ettik. Yaklaşık 7 bin 500 öğrencimize afet farkındalık çalışması yaptık. Afet denilince bizim aklımıza ilk olarak deprem geliyor. Bu kapsamda deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılması gerekenler konusunda önemli eğitimler verdik. Çayırova Belediyesi olarak ÇAK-TİM’i yaklaşık 4 sene önce kurduk ve önemli çalışmalara imza attık. ÇAK-TİM’le birlikte ilçemizi olası afetlere karşı hazırlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“LİSE ÖĞRENCİLERİNE DOĞRUDAN EĞİTİM”

Çayırova Belediyesi’yle birlikte afet farkındalık eğitimi için ortak çalışma gerçekleştiren Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir, “Liselerimizin tümünde öğrencilerimize eğitim verdik, ortaokul ve ilköğretim boyutunda da öğretmenler üzerinden eğitimi hızlandırdık. 7 bin 500 öğrencimize doğrudan ÇAK-TİM ekibimiz tarafından eğitim verildi. Orada sadece eğitim değil, tatbikat da gerçekleştirildi. Bundan sonra da hemen ortaokul öğretmenlerimize eğitim verdik. İlkokul öğretmenlerimize de bu eğitimi vererek 2 bin 200 öğretmenimizin tamamına bu eğitimi vermiş olacağız. 

 

“ÇAK-TİM NİTELİKLİ BİR EKİP”

Öncelikle bu ekibin kurulması noktasında Çayırova Belediye Başkanımız Bünyamin Çiftçi’ye çok teşekkür ederim. Ekibimiz çok profesyonel. Böyle bir potansiyeli de okullarımızda değerlendirmek bizim için bir fırsat. Gerçekten nitelikli bir ekip ÇAK-TİM. Çayırova’ya değer kattıklarını düşünüyorum. Deprem meselesi hepimizin meselesi. Hep beraber sivil ve resmi kuruluşlar olmak üzere hepimiz bu konuya çok önem vermek, hep beraber bu süreci daha etkin ve verimli kullanmak zorundayız” dedi.

 

ÇAK-TİM’E TEŞEKKÜR

Eğitim alan okullardan olan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdürü Engin Erbek, konu hakkında şunları dile getirdi; “Böyle bir eğitimin olması bizleri çok mutlu etti. Tatbikatla da öğrencilerimiz bir deprem anında ne yapabileceklerini öğrendiklerini söylediler. Bundan sonra ülkemizde olması gereken afetlere karşı Fevzi Çakmak Lisesi olarak hazırlıklıyız. Böyle bir ekibin ilçemizde faaliyet gösteriyor olması bir şans. Sayın kaymakamımız, sayın belediye başkanımız başta olmak üzere bize bu eğitim imkanını sağlayan ÇAK-TİM ekibinin her bir ferdine teşekkür ediyorum.”

 

“ÇAK-TİM EKİBİNİN OLMASI ÇOK ANLAMLI”

Yapı Kredi Bankası Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Koçbay ise, “ÇAK-Tim ekibimiz, okulumuzu ziyaret etti ve öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Ayrıca okulumuzda deprem tatbikatı da gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olarak bu eğitimden çok memnun kaldık. Çayırova Belediyemize ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze böyle bir eğitim düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. İlçemiz bünyemizde ÇAK-TİM ekibinin olmasını çok anlamlı olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİMLE BİRLİKTE EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK”

Hatice Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müdürü Kadir Yalçın, eğitimler üzerine şu ifadeleri kullandı; “Çayırova Belediyesi çok güzel bir iş yaptı ve bu eğitimlere öncülük etti. İlçe milli eğitim müdürlüğümüz ve kaymakamlığımız da bu işin paydaşı olarak önemli bir işe imza attılar. Eğitim sorumlusu Hüseyin Narman beyefendi de çok kaliteli bir eğitimle çocuklarda farkındalık oluşturdu. Biz de bu eğitimlerle eksiklerimizi gördük. ÇAK-TİM çok güzel çalışma yapıyor ve o anlamda kendilerine çok minnettarız.”

Kontrolden çıkan otomobil 120 metre sürüklendi, şarampole uçtu: 2 yaralı

GÖLCÜK’TE RİSKLİ YAPILAR BİRER BİRER YIKILIYOR

Göçmen kaçaklığı operasyonu: 2 kişi tutuklandı

İsmet Taşdemir: "Kutlamaları hayal edemiyorum"

91 markete 268 bin TL ceza

KÜLTÜREL MİRAS SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kadınların tiyatro performansına tam not

Caretta caretta rotayı şaşırdı

Türkiye’de ilk olacak

D-100’de otomobil tıra arkadan çarptı

Pencere kenarında yoğurt yiyen çocuk 3 kattan düşerek ağır yaralandı

Kent belleği dijitalleşti

Semt pazarlarında denetim

Okul bahçesindeki korkunç cinayette 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Dijital risklere dikkat: "Gelirlerin yüzde 80’i çocuklar üzerinden kazanılıyor"

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu

Nisa Eslem Türkiye ikincisi oldu

Av yasağı başladı, küçük teknelerin getirdiği balıklar mezatta satıldı

Kocaeli’de Roman rüzgarı

Savrulan sürat motorundaki iki kişi yaralandı

Kocaelispor, Süper Lig’e yükselmek için gün sayıyor

Çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum ve gübre desteği

Gözle görülmez ama telefonla görünür: Gizli kameraları böyle yakalayın

Başiskele’ye Kitap Kafe kazandırılıyor

iPhone 16 ve iPhone 16e Karşılaştırması

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki katliama devam edeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi

Tarihin en uzun eve dönüş kuyruğu

Gazze'de can kaybı 47 bini geçti

Biden durdu, Trump izin verdi! Gelir gelmez İsrail'e sevkiyat yaptı

ABD Başkanı Trump: 1 milyon Filistinli bu iki ülkeye taşınmalı! Gazze'yi tamamen temizleyip 'Bitti' demeliyiz"

Trump, iki ülke hariç tüm dış yardımları durdurdu

Hindistan Vize Danışmanlık

ABD, vatandaşlarını "acil" koduyla uyardı

İsrail'den bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracak bir suikast daha!

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurdu

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak

TBMM Başkanvekili Önder, hastaneye kaldırıldı

Ayasofya'nın ana kubbesinde kapsamlı restorasyon yapılacak

Yunus Emre'nin basılan en eski tasavvufi mesnevisi gün yüzüne çıkarıldı

Yapay zeka sohbet robotu Turing testini geçti

Zirai don bal üretimi düşürecek

Uluslararası suç örgütü ağları çökertildi

Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanacak: Masadaki konu başlıkları...

Minguzzi'nin mezarını tahrip eden şüpheli yakalandı

Marcus Aurelius heykeli Türkiye'ye iade edildi

Milletvekili maaşının yetmediğini söyleyerek tepki çeken Doğan Demir, “Yıpratmaya çalışan kim varsa şerefsizdir namussuzdur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi, AK Parti'de değişim kulisleri hareketlendi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kalp kapağı değiştirildi

Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayını şimdiden açıkladı

Tahir Büyükakın’a dikkat çeken ziyaret!

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Ölüm tehditleri alıyorum

Bugün AK Parti'ye kimler katılacak? Gözlerin çevrildiği isimler yavaş yavaş renk vermeye başladı

Fatih Erbakan'dan partiyi sarsan istifaya ilişkin ilk sözler

Kocaeli'de Murat Kurum'un konuşması protestolarla kesildi!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Abiye Kumaş Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar?

İsmet Taşdemir: "Kutlamaları hayal edemiyorum"

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu

Nisa Eslem Türkiye ikincisi oldu

Kocaelispor, Süper Lig’e yükselmek için gün sayıyor

Kocaeli’de taraftar sustu, pankartlar konuştu

Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu

Kocaelisporlu Efe Kartal’dan Büyükakın’a ziyaret

İsmet Taşdemir: "Ligin kaderiyle oynamak istemiyorum"

Gölcüklü milli sporcu Ela İşcan’dan büyük başarı

Kocaelili sporcular Türkiye’yi temsil edecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47

YAZARLAR