• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

POLİTİKA 15.12.2025 23:26:23 0
Çağlayan,
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC) Editör Masası’na konuk oldu.
Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çağlayan, spor yatırımlarından Zonguldakspor’un 2. lige düşürülme sürecine, belediyelerin tartışmalı kararlarından büyük altyapı projelerine kadar birçok başlıkta dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Programın sonunda ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Çağlayan’a katılımı ve açıklamaları dolayısıyla teşekkür etti.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, geçtiğimiz hafta Spor Bakanı’nı ziyaret ettiklerini, aynı gün TBMM’de bütçe görüşmeleri kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile de üç milletvekiliyle birlikte bir araya geldiklerini belirtti. Zonguldak’ın taleplerinin bitmeyen bir süreç olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Bir hizmeti tamamlıyoruz, ardından yeni bir ihtiyaç ortaya çıkıyor. Eksiklerimiz olabilir ama bunları da tamamlamak için çalışıyoruz" dedi.
Çağlayan, Spor Bakanı ziyareti sırasında Zonguldakspor konusunun da ele alındığını belirterek, 2. Lig’de oynanan ve kamuoyunda "şaibeli" olarak değerlendirilen Ankara-Nazilli maçıyla ilgili sürecin titizlikle takip edildiğini söyledi. Zonguldakspor Başkanı Harun Demir’in de kamuoyunu bilgilendirdiğini hatırlatan Çağlayan, "Bu süreç kendiliğinden ilerlemez. Maçın ertesi gününden itibaren ilmek ilmek takip ettik" dedi.
Zonguldak Belediyesi’nin Makine Mühendisleri Odası ile yürüttüğü 13 yıllık asansör bakım sözleşmesini sona erdirerek İstanbul merkezli bir firmaya devretmesini eleştiren Çağlayan, Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in kamuoyuna açık ve net bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.
"Bu yetki neden yıllardır işi yürüten Makine Mühendisleri Odası’ndan alındı? Neden İstanbul’dan bir firma tercih edildi? Kimler araya girdi?" sorularını yönelten Çağlayan, konunun rant şüphesi barındırdığını ve gerekçeleriyle açıklanması gerektiğini ifade etti.
Zonguldak Belediyesi ile ilgili sokak hayvanlarına yönelik iddialara da değinen Çağlayan, bu tür iddiaların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Belediyenin barınak sürecinin ortağı olduğunu hatırlatan Çağlayan, "Ortada ciddi bir durum varsa kapsamlı şekilde araştırılmalı ve sorumluluk alınmalıdır" diye konuştu.
2025 yılı içinde çok sayıda önemli projenin hayata geçirileceğini belirten Çağlayan, yol, okul, spor ve sağlık yatırımlarının hız kesmeden sürdüğünü söyledi. Filyos’a bağlanan tünellerin yapımının devam ettiğini, Ereğli-Alaplı çevre yolunun yatırım programına alınması için yoğun bir süreç yürütüldüğünü ifade etti.
Limanın demiryolu ve karayoluyla entegre edilmesinin Zonguldak açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Bu entegrasyon, kentin büyümesini doğrudan etkileyecek" dedi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun kapatılacağı iddialarına sert yanıt veren Çağlayan, Armutçuk’ta yeni bir havalandırma kuyusuyla birlikte 50 yıllık yeni üretim hattının devreye alındığını açıkladı. Milyarlarca liralık yatırım yapıldığını belirten Çağlayan, "Üretimi, istihdamı ve iş güvenliğini artırarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Bursa’da gece saatlerinde eğlence mekanı önünde silahlı kavga: 1’i ağır, 2 yaralı

Atık maddeler alev aldı, fabrikaya sıçrayan yangın büyümeden söndürüldü

Dur ihtarına uymadı, 95 bin 183 TL cezai işlem uygulandı

Tıra çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 ölü

Bursa’da şüpheli ölüm: Baba ve kızı evde ölü bulundu

Zelenskiy ile bir araya gelen Avrupalı liderler, Avrupa öncülüğünde çok uluslu güç teklif etti

Yalıtım fabrikasında yangın: 16 kişi dumandan etkilendi

Arkadaşların silahla oyunu kanlı bitti: 1 yaralı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: 1 ölü

Uşak’ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Kırıkkale Belediye Başkanı Önal: "Şebeke suyu mevzuata uygun, halk sağlığı güvende"

Yolcu uçağı ABD’ye ait savaş uçağı ile havada çarpışmaktan son anda kurtuldu

Polisten kaçan alkollü sürücüye ceza yağdı

Ekmeğin içinden çıkanı görünce şok oldu

Ali Hızar: "AKİB Avrupa’nın En Büyük STK’larındandır"

Öğrenciye şiddet uygulayan okul müdürü cumhuriyet savcısına ifade verdi

Zelenskiy: "Müzakereler sırasında güvenlik garantilerinin mutlaka mevcut olması ve işlevsel olmaları gerektiğini vurguladım"

Domenico Tedesco: "Takım bugün saha içerisinde harika cevap verdi"

Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu

Çağdaş Atan: "Fenerbahçe hak ederek kazandı"

Fatih’te esnaf kavgasında yumruklar havada uçuştu

Giresun’da fındık fiyatı 250 TL’ye geriledi, üretici umudunu yeni yıla bıraktı

Kırıkkale’de FETÖ, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 hükümlü yakalandı

Bursa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Muş’ta yaban domuzu ile çoban köpeklerinin kovalamacası kamerada

Sakaryaspor - Hatayspor maçının ardından

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

Kırıkkale’de bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Otomobiliyle tırın altına giren 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Serik’te ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.