-
BIST 100
16165,75%1,32
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,12
-
GRAM ALTIN
7133,92% 0,35
-
Ç. ALTIN
11567,55% 0,27
Büyükşehir, toplumda sıfır atık bilincini güçlendiriyor; Atık malzemeleri sanata dönüştürdüler
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere sıfır atık bilinci kazandırmak ve atıklardan sanata yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla bilgilendirme ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda İzmit Fevzi Çakmak İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, atık malzemeleri sanatın dönüştürücü gücüyle birleştiren atölyede en ufak bir atığın dahi değerlendirilebileceğini yaşayarak öğrendi.
SIFIR ATIK KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞTIRILIYOR
Toplumun her kesiminde çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belirlenen aylık sıfır atık temaları çerçevesinde atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm süreçlerinin desteklenmesi ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının günlük hayata entegre edilmesi için kapsamlı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerden öğretmenlere, kamu kurumlarından özel sektör ve işletmelere kadar geniş bir kitleye ulaşan bu çalışmalarla toplumda kalıcı çevre bilinci oluşturulması ve sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor.
ŞUBAT AYI TEMASI: ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE METAL ATIK
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Şubat ayı teması olan “Elektrik, Elektronik ve Metal Atık” atölyesinde İzmit Fevzi Çakmak İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Alev Alatlı Kütüphanesi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, “Alp Yahya Dede’den Sıfır Atık Öğreniyor” kitabını okuyarak sıfır atık yaklaşımı hakkında bilgilendirildi. Öğrencilere geri kazanılabilir atıkların kaynağında ayrı toplanması, doğru biriktirme ekipmanlarıyla biriktirilmesi, bu atıkların geri kazanım ve geri dönüşüm tesislerine gönderilerek döngüsel ekonomiye kazandırılması konuları aktarıldı.
ATIKTAN SANATA ATÖLYESİ İLE EĞİTİM DESTEKLENİYOR
Bunun yanı sıra öğrencilere, elektrikli ve elektronik atıkların hem tehlikeli hem de değerli maddeler içerdiği, çevreye zarar vermeden yönetilmesi gerektiği, cihazların ömrünü tamamlamadan atılmaması, mümkünse tamir edilerek tekrar kullanılması veya kullanılamayanların sıfır atık noktalarına ve atık işleme tesislerine gönderilmesi konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca “Elektrik, Elektronik ve Metal Atık” teması kapsamında elektronik atık parçaları, devreler, klavye parçaları, kablolar ve atık piller kullanılarak öğrencilerin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini ortaya koydukları tablolar hazırlanarak “Atıktan Sanata Atölyesi” gerçekleştirildi.
DERİNCE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Kartepe’de Kadir Gecesi’ne Özel Program
Mukaddes emanetler Beyaz Kalpleri duygulandırdı
Çayırova Zabıtası’ndan Ramazan Bayramı öncesi denetim
Kayseri Psikiyatri Kliniğinde OKB Tedavisi:
Gözlükten kurtulmak isteyenlerin merak ettiği yöntem: Smile Lazer
Baskı ve Ambalaj Sektöründe Teknoloji Odaklı Çözüm Ortakları Öne Çıkıyor
Göktürk Veteriner Kliniği ile Profesyonel Sağlık Hizmetleri
ÜMRANİYE SOSYAL TESİSLERİNDE RAMAZAN BEREKETİ
Başkan Büyükakın, Roman iftarına katıldı
Millî Teknoloji Atölyesi’nde Bilim Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
18 Mart Çanakkale Zaferi
Metin USLU ve beraberindeki heyet, Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret etti.
Penti Sütyen ve Kiko Milano Rüzgarı: Güzellik ve Konforun Pazarama'daki Adresi
Gebze Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşlarına İftar Programı Düzenledi
Temizlik işlerinden caddelerde bayram temizliği
Büyükşehir Zabıtası huzurlu bir bayram için sahada
Ülker’den Ramazan Bayramı'na özel yeni ürünler
“Kayık Çekek Yeri” Değirmendere’ye çok yakıştı
AK Parti iftarında 3 bin kişi aynı sofrada oruçlarını açtı
Kartepe’de Camilerde Bayram Mesaisi
5 Yaşındaki Çocuklarda Kekemelik Nedir?
Uzmanlar uyarıyor: Uzun süre oturanlar bel ve boyun sağlığını ihmal etmemeli
Karavan Yaşamını Kolaylaştıran Pratik Ekipmanlar
Online yemek siparişi platformu
En Güncel Hurda Fiyatları Üzerinden Kazanç Elde Etme Stratejileri
ÜPO Akademi’de Geleceğin Teknolojileri Konuşuldu:
BAYRAM PAZARI 3 GÜN KURULACAK
GEBZE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 450 KM'LİK VEFA YOLCULUĞU
Yükleniyor



